PKK bizim gerçeğimiz(miş)!

mehmetünlü

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
DTP MYK üyesi Medeni Kırıcı'nın sözleri güne damgasını vurdu! 'PKK bizim gerçeğimiz' diyen Kırıcı, bakın daha neler söyledi?

44696.jpg

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde düzenlenen 'Doğru yerde bulunmak' adlı panele Demokratik Toplum Partisi (DTP) MYK üyesi Medeni Kırıcı'nın sözleri damgasını vurdu.

BU GERÇEĞİ YOK SAYABİLİR MİYİZ?

Panel katılımcılarından Gazeteci-Yazarlar Gülay Göktürk ve Oral Çalışlar'ın konuşmalarında 'DTP, PKK'yı terör örgütü olarak görmüyor' eleştirilerini cevaplayan DTP'li Medeni Kırıcı, Kürt sorunun yeni bir sorun olmadığını, sorunun kökeninin Osmanlı'ya kadar dayandığını belirterek, "Deniliyor ki, DTP, 'PKK terör örgütü' dese bütün herşey çözülür. Gelin şöyle yapalım, solo şarkılarla, koro türkülerle hep beraber söyleyelim. Bu gerçeği yok sayabilir miyiz? Kaldı ki onların neden dağa çıktığını doğru sorularla, doğru empatilerle, doğru yaklaşımlarla her zamankinden daha çok iletişime, konuşmaya, bu sorunun çıkış sebeplerini masaya yatırmaya davet ediyoruz dikkat ederseniz" dedi.
BİZ HİÇ BİRİMİZ ÇAKI TAŞIMIYORUZ

Kırıcı, Türkiye'de hali hazırda elli dokuz tane siyasal parti olamasına rağmen sadece DTP'nin Kürt sorunu ile ilgili çözümleri cesaretle dile getirdiğini, ancak Kürt sorununun ne olduğunu kendilerine siyasilerin değil, savcıların sorduğunu ifade etti. Kırıcı, "Biz hiç birimiz çakı taşımıyoruz. Her on sözcüğümüzde demokrasi, eşitlik, kardeşlik, barış, hak ve özgürlüklerden bahseden söylemlerimiz vardır, beyanlarımız vardır. Ancak her ne hikmetse bunların hiçbiri duyulmuyor, edilmiyor, sanki olayın tek müsebbibi DTP imiş gibi DTP bunu söylerse herşey çözülür" dedi.

BU BİZİM GERÇEĞİMİZ

AKP'nin ve diğer siyasal partilerin DTP yaklaşımlarını eleştiren Kırıcı, "Benim il başkanımın oğlu dağda, bu benim gerçeğim. Benim eşimin erkek kardeşi de dağda vurulmuş. Ben şimdi eşimi mi boşayayım? Ne istiyorsunuz? Kaç metre mesafe koyayım? Bu bizim gerçeğimiz. Siz bu gerçeği görmediğiniz sürece, biz bu gerçeği görmediğimiz sürece, biz bu hakikatleri konuşmadığımız sürece cesaretle, ülkemize, demokrasimize katkıda bulunduğumuzu düşünmüyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Kırıcı, 2007'de Bingöl'de düzenlenen Nevruz kutlamalarında yaptığı konuşmada terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan 'a 'Sayın' diye hitap ettiği için gözaltına alınmıştı.

KAYNAK

Bunlar son yıllarda iyice azıtmaya başladı üstelik bütün bunları
yapabilmeyi iktidara borçluyken,İktidarıda eleştiriyorlar .

En iginç olanı ise PKK=DTP olduğu halde İktidar bunu Görmezden
geliyor.Aynı iktidar ,Olası bir darbeye zemin hazırlaması i h t i m a l i
olanları çeteciler ve mafyacılarla birlikte aynı torbaya koyabiliyorlar.
Tamam diyelim öyle olsun diyelim Darbeciler yakalansın demokrasimiz
zarar görmesin sırf bu yüzden masum insanların canı yansın bunada tamam

Amma Meclisi Kandil dağına çeviren bölücüleride bir zahmet görsünler.
En azından DOKUNULMAZLIKLARI hepsini demiyorum sadece TERÖR
ile ilgili konularda kaldırsınlar.Bu vatanı sevdiklerini göstersinler...

o gerçek sizin gerçeğiniz doğru
bizim değil
apo asılıp dağdaki tüm teröristlerin kellesi alındığı gün
içerdeki çakallarında ulumasının kesildiği gün
bizim gerçeğimizi konuşabiliriz

şimdi ulumanıza izin veriyorlar
devam edin...

Saygılarımla...

DTP' nin her on sözcüğümüzde demokrasi, eşitlik, kardeşlik, barış, hak ve özgürlüklerden bahseden söylemlerimiz varmış ama yine de ne hikmetse (??!) kan üzerinden politika üretmeyi kendilerine kar sayıyorlar. 30 bin kişinin katili bir şerefisize kötü muamale edildiğini bahane edip kürtleri kışkırtıyorlar. Madem o kadar samimiler demokrasi, barış, vs. söylemlerinde neden kalkıp da şehit ailelerinden özür dilemiyorlar, yüzleri tutmuyor dimi?

Nasıl oluyorda insanların gözlerinin içine baka baka yalan söylemekten, demokrasi feriştahı kesilmekten kendini alamıyorlar anlmak mümkün değil. Apo şerefsizinden emir alan sefilleri bu ülkede konuşturup adam yerine koyan zihniyete yazıklar olsun.

Geri