PKK'lı oğula 'şehit' denebilir!

hectorxl

New member
Reaction score
0
99910.jpg

PKK'lı oğlu askerle girdiği çatışmada öldü. Baba mezar taşına "şehit" yazdırdı. Hakkında dava açıldı. Mahkeme cesur bir karar verdi.

Güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürülen PKK'lı oğlunun mezar taşına "şehit" yazdırdığı için hakkında "suç ve suçluyu övmek, yasadışı örgüt propagandası yapmak" suçundan dava açılan 62 yaşındaki Ramazan Kalkan beraat etti. Mahkeme, sanığın 'o andaki ruh halini' göz önünde bulundurdu.

MEZAR TAŞINA ŞEHİT YAZDIRDI

Mardin'in Savur İlçesine bağlı Hisarkaya Köyü'nde, 1992'de güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürülen PKK'lı Hasan Kalkan'ın Mardin'deki mezar taşına "şehit" yazdırdığı için hakkında Terörle Mücadele Yasası'nın 7/2 maddesi ve TCK'nın 215/1 maddesi uyarınca "terör örgütü propagandası yaparak suç ve suçluyu övmek" suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan baba Ramazan Kalkan, dün Özel Yetkili 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı.

Savcı mütalaasında, baba Ramazan Kalkan'ın oğlu için 5 yıl önce mezar taşı yaptırdığını, üzerine "Şehit Hasan" ifadesini, parantez içinde de örgütteki "Serhat" kod adını yazdırdığını, yine aynı taş üzerine Kürtçe "Jî Dayikbun 1974" (Doğum tarihi 1974) "Tevlîbuna Şoreş 1992" (Devrime katılış 1992) "Şehadet 1992" ibarelerinin yer aldığını belirtti. Savcı, Kalkan'ın amacının terör örgütü mensubunu yüceltmek, sahip çıkmak ve kitlelere yaymak, bulunduğu pozisyonu kutsamak ve diğer insanlara, gençlere örnek göstermek olduğunu, bu nedenle 5 yıl hapisle cezalandırılması gerektiğini savundu.

OĞLUM NAMAZINI KILAR, ORUCUNU TUTARDI

Baba Ramazan Kalkan, "Oğlum okulda ve mahallede Serhat diye çağrılıyordu. Ben bu nedenle Serhat yazdırdım. Kod isim olup, olmadığını bilmiyorum. Namazını kılan, orucunu tutan ve dini vecibelerini eksiksiz yerine getiren birisiydi. Şehit olduğunu düşünerek böyle yazdırdım. Ben ne örgütün talimatı, ne de başkasının yönlendirmesiyle bu mezar taşını yaptırdım. Evlat acısı yaşadığım için içimden öyle geldi" dedi.

TAŞ İADE EDİLMEYECEK

Mahkeme heyeti oy birliğiyle beraat kararını açıklarken, sanığın sözkonusu ibareleri örgüt propagandası amacıyla yazdırdığına ilişkin yeterli delilin olmadığını, sanığın o andaki acı ve ruh hali dikkate alındığında yapmış olduğu fiilin kasıtlı olarak yapılmadığı yönünde vicdani kanaat oluştuğunu belirtti. El konulan ve adli emanete alınan mezar taşının ise iade edilmemesini kararlaştırdı.

HUKUKÇULAR: KARAR YERİNDE

Tahir Elçi (Avukat): Karar olumlu. Bugüne kadar çok sıradan bazı gerekçelerle ağır cezalar veren mahkemelerin bir babanın hissiyatını, duygularını, oğlunun kimliği ne olursa olsun bunu görmesi önemlidir. Burada baba bir örgütü övmek, bir örgütün propagandasını yapmaktan ziyade çocuğu için beslediği duygu ve hisleri ifade etmeye çalışmıştır.

Avukat Mehmet Emin Aktar (Diyarbakır Baro Başkanı): Karar tamamen hukuka uygun. Bir eylemin suç olabilmesi için kanunda tanımlanmış olması gerekiyor. En önemlisi bu eylemi gerçekleştiren kişinin suç işleme kastıyla hareket edip etmediği. Bu açıdan bakıldığında mahkeme kararı hukuka uygun ve doğru, olması gereken bir karardır.

Avukat Sezgin Tanrıkulu (Türkiye İnsan Hakları Vakfı Diyarbakır Temsilcisi): Karar doğru ve yerindedir. Şehitlik kavramı toplumun değer yargılarına göre ölenin kimliğinden bağımsız olarak yakınlarının ona verdiği değeri aynı zamanda ifade eder. İnanç biçimlerine göre de şehitlik tanımı ve kavramı da farklılık gösterir.

Avukat Muharrem Erbey (İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şube Başkanı): Kanun koyucu birçok yerde hakimlere yorum hakkı vermiştir. Bu karar yerinde. Ölümle beraber kişilik sona eriyor. Ölümden sonra babanın ruh halini anlamak, onunla empati kurmak, insan olmanın gereği.

Kaynak

Daha neler duyacaz bakalım.

dünya tersinemi dönmeye basladi yoksa banami öyle geliyor

YUH YAZIKLAR OLSUN!!!

ben kendi bildiğim manada şehid kabul etmiyorum

ama eşek cennetinin şehidi iseler orası başka :)

ama yinede kendi görüşüne göre diyorsa beni ilgilendirmez

nasıl ki hıristiyanlarda kendilerine şehid diyor

aynı şey

Sıçanlara aslan boğduruyorlar.
Sonumuz hayırlı değil.

yaziklar olsun ne diyeyim.. pkk yi meclise sokan zihniyet pkk yi mesrulastiran zihniyet.. kurdistani kabul eden ve pkk nin her istegini yapan zihniyet bu ulkede var oldukca iktidarda oldukce.. mehmetciklerimiz kelle teroristlerde sayin olur.. yaziklar olsun bunlara musade eden insanlara...

ben devletime ihanet edecem ve ölecem babam annem bana şehid diyecek vaybe bu nasıl bi anlayış...
ALLAH GÖSTERMESİN ÖYLE BİŞEYİ BABAM GELİR KENDİ ELLERİYLE KAFAMI ALIR VE DEVLETİME VERİR...
ANNEM HAKKINI HELAL ETMEZ EVLADLIKTAN RED EDER... ÖYLE Bİ OĞLUM VEYA KIZIM YOK DER ...
BUNLAR GALİBA AİLE BOYU HAİN HERHALDE OĞLUNU ÖLDÜRMEK LE HATA ETMİŞLER BUNLARIN BULUNDUKLAR I YERİ TOPTAN ALMALILAR YAZIKLAR OLSUN .... KİTABIMIZDA BİLE YAZIYOR DEVLETE KARŞI AYAKLANMAK GUNAH DIR DİYE...
AMA BU İTLERİ AZDIRAN KİM HEPİMİZ BİLİYORUZ ONA OY VERENEDE YAZIKLAR OLSUN...
ÜLKEM O KADAR ŞEHİTİ CANI BOŞUNA VERMİŞ HERGÜN ŞEHİDİMİZ VAR VE HİÇBİRİ AŞBAKANIN TERORİSTLERE YAPTIGI DOLU SÖZLERDE AĞLADIĞI KADAR AĞLAMADI YAZIK BU HÜKÜMET KIMIN HÜKÜMETİ KIME ÇALIŞIIYOR ALLAHIM SEN YARDIM ET ŞU ASİL MİLLETTE.....

Biz daha ziyade piç demeyi tercih ederiz bu hain köpekleri için... Mekanı cehennem, odunu bol olsun. Darısı tez zamanda babası olacak dümbüğün başına...

Gerçek şehit Allah yolunda ölendir, gerisi hikaye.....

arkadaşlar yakında azınlık durumuna düşeceğiz kürt açılımı falan filan kime açılım yaparsın eksik hakları olanlara yada zamanında ikinci sınıf insan olarak gördüğün insanlara açılım yaparsın kimlere bunlar ABD deki gibi mesela zencilere onların yaptıkları gibi eşt haklar verirsin ama biz bu adamlara hiç bir zaman 2. sınıf insna mumalesi yapmadık bizlerin hakları nasıl ise aynı şekılde davranıldı kanun önünde öğretmen istediler gönderdik öldürdüler sağlıkcı istediler öldürdüler fabrika istediler bombaladılar ben şırnakta görev yapıyorum buraların durumunu çok iyi bilen biri olarak bu adamlara neyin açılımını yapacacaklar merak ediyorum bizden daha iyi haklarmı verilecekler o zaman biz haksız duruma düşmüyecekmiyiz. o zaman lazlarada ayrı TV ler açılsın Yörüklere ayrı çerkezlere ayrı bu şekılde bölünüp gidelim......

Atalarımız, Dedelerimiz, çanakkale De ,galiçya Da ,yemen De Savaşırken.. Kurtuluş Savaşını Bizi Yoketmeye çalışanlara Karşı Koyarken Bu Soysuzlar Bizleri Arkamızdan Vuruyorlardı.. Onun Bunun Uşaklığını Yaparak Görevlerini Yerine Getiriyorlardı..şimdi Kalkmışlar Barıştan Kardeşlikten Bahsediyorlar.. Ellerinde Bir Tek Türk Bayrağı Yok..! Siz Kimi Kandırıyorsunuz.. Tayyip Erdoğanı Mı..?.. Hee .. O Zaman Tamam Devam Edin.. Ama Bizler Inanmıyoruz.. Bunu Bilin..

Baba olmandan dolayı hadi "şehit" yakıştırması yapmanı anlayabilirim. Tamam, oğlun kandırılmış, dağa çıkmış, çatışmada öldürülmüş. Ama o kadar da uzun boylu değil canım örgüt içindeki şeceresini mezar taşına işleyecek kadar. Bahaneye bak, üzüntüdenmiş...Karısı öldüğü gün adamı baldızıyla basmışlar o da aynı cevabı vermiş "Ben üzüntüden ne yaptığımı biliyor muyum?" Peh...

Baba olmandan dolayı hadi "şehit" yakıştırması yapmanı anlayabilirim. Tamam, oğlun kandırılmış, dağa çıkmış, çatışmada öldürülmüş. Ama o kadar da uzun boylu değil canım örgüt içindeki şeceresini mezar taşına işleyecek kadar. Bahaneye bak, üzüntüdenmiş...Karısı öldüğü gün adamı baldızıyla basmışlar o da aynı cevabı vermiş "Ben üzüntüden ne yaptığımı biliyor muyum?" Peh...

Baba olmandan dolayı hadi "şehit" yakıştırması yapmanı anlayabilirim.
KARDEŞ O NASIIL BİZ SÖZ YA SORUYORUM ARKDAŞLAR SİZ DEVLETİNİZE MİLLETİNİZE İHANET EDECEKSİNİZ ASKERİNİZE KURSUN ATACAKSINIZ VE YİNE DİYORUM BENİM BAŞIMA ÖYLE BİŞEY GELSE BU KADAR EMINIM BABAM KENDİ ELLERİYLE KELLEMİ ALIR DEVLETİME TESLİM EDER....
O BABAKİ OĞLUNA YAKIŞTIRMAYI YAPMIŞ O DA AYNI BOK OĞLU GİBİ

Açık açık yazmış işte. yok devrime katılış falan. hukukçular bunu yemiş mi? :saskin hiç sanmıyorum işin içinde başka bişey var.

Açık açık yazmış işte. yok devrime katılış falan. hukukçular bunu yemiş mi? :saskin hiç sanmıyorum işin içinde başka bişey var.

buyuk ihtimalle o adamin 7 gobegini inceleyecekler ve baglantilarini bulmayacalisacaklardir..

dagda pkk icin olen bir insani babasi sehit olarak itham ediyorsa zaten o baba denilen yaratik pkk yi kurdistani kabul etmis ve onlarla isbirligi icerisinde oldugunu gostermistir.. zaten teroriste sehit demek ( yani bir nevi kurdistan askeri = pkk [ kurtlerin buyuk cogunluguna gore ve usa avrupa diger ulkeler icin bu bole ] ) alenen pkk liyim demekle es degerdedir..

Baba olmandan dolayı hadi "şehit" yakıştırması yapmanı anlayabilirim.
KARDEŞ O NASIIL BİZ SÖZ YA SORUYORUM ARKDAŞLAR SİZ DEVLETİNİZE MİLLETİNİZE İHANET EDECEKSİNİZ ASKERİNİZE KURSUN ATACAKSINIZ VE YİNE DİYORUM BENİM BAŞIMA ÖYLE BİŞEY GELSE BU KADAR EMINIM BABAM KENDİ ELLERİYLE KELLEMİ ALIR DEVLETİME TESLİM EDER....
O BABAKİ OĞLUNA YAKIŞTIRMAYI YAPMIŞ O DA AYNI BOK OĞLU GİBİ

Öncelikle, senin çocuğun var mı onu söyle. Bekâr isen seninle tartışmam, vaktim değerli. Baban hakkında da bu kadar sakın emin konuşma, dünyada yapabileceğin en büyük yanlışı yaparsın. Allah ona da tattırmasın ama, bugün "aynı şeyi benim oğlum yapsa, gözümü kırpmaz alırım kellesini" diyen babanın, yirmi sene göğsünde büyüttüğü oğlunun leşi kucağına verildiğinde bütün buzları erir, bu her ana-babada böyledir. Baban hakkında hüküm verme, onun iç dünyasını göremezsin. Ruh ve duygu hakkında hiçbir şey bildiğin yok senin. Buradaki birçok kişi gibi, yüzeysel milliyetçilik duygularından dolayı ne benim yazdığımı anlamışsın, ne de bana verdiğin yukardaki cevapta mantıklı bir yer var. Sevdiğinin ölümü üzerine intihar eden insanların durumunu ne ile açıklarsın sen? Üçüncü kat balkonuna korkudan çıkamayan insanlar, sevdiğinin ölümü üzerine kendini yüzlerce metre yüksekten atabiliyor. Anlayabilir misin bunlara neyin sebep olduğunu? Vatanseverliğimi de ölçmeye kalkma sakın!

İtin duası kabul olsaydı gökten kemik yağardı. bu da o hesap

ancak kendi düşüncesine göre şehid kabul ediyorsa beni ırgalamaz

sizi de ırgalamasın çünkü kendi bildiğiniz şehid gibi algılamış oluyorsunuz sizde

arkadaşın biri demiş "eşek cennetinin şehidi' diye

sizde eşek cennetinin şehidi olarak düşününün

Geri