Plansız Cinayetler.... :!!!!!!

Madness

Banned
Reaction score
0
Ülkemizde işlenen cinayet eylemleri, hep plansız programsız olarak gerçekleşiyor. Suç ve Ceza adlı romanı okuyanlar bilirler, kitabın 600 sayfası cinayetin planını işlemiş, cinayet yarım sayfada işlenip maktul hakkın rahmetine kavuşmuştur. Elin gavur milleti halen böyle cinayetler işlemekte zannımca. İnce ince günlerce herşeyi planlayıp, öyle işliyorlar cinayetlerini.
Bizdekiler ise alelade işlenip gidiyor öylemesine. Bu trajikomik cinayetler ve sebepleri genellikle şunlar:

Kan Davası:
Bu babadan oğula geçen bir cinayet stilidir ve şu çağlarda bile maalesef azımsanmayacak kadardır. Sebeplerine indiğimizde incir çekirdeğini doldurmayacak vakalara rastlarız. Adamın dedesinin dedesi, tarlasını sularken öbürüsünün dedesinin dedesinin tulumbadan bir kova su aşırıp kendi tarlasını sulaması suretiylen o ortamda bir kavga çıkmış ve iki aile birbirine düşman olmuştur muhtemelen. İki sülalede birbirlerinin kökünü kazımaya and içmiş bir şekilde, birbirlerini öldürüp dururlar.

Seviyordum, Öldürdüm:
Bunlar genelde aşk cinayeti olarak tanımlanır. Er kişiler ve hatun kişiler bu stil cinayeti kıskançlıklarından işler. Ferdi Abimizin "ya benimsin, ya toprağın" felsefesiylen hareket ederek, aşık oldukları insanın başka potansiyel adaylara tek tek basıp bade süzmesinden ötürü cereyan edebilir. Genelde er kişilerinde fazla görülmekte, fakat hatun kişileri de bu tür cinayetleri değişik şekillerde işleyebilmektedir ki vaktiylen bunların örneklerini de görüp, gülelim mi ağlayalım mı şaşırmıştık. Bu tip katiller hakim karşısına geçtiklerinde savunmalarına genellikle "Seviyordum, öldürdüm hakim bey" diye başlayıp, sevmeleri sebebiylen öldürmeye hakları bulunduğunu iddia ederler.

Fanatiği Olduğum Futbol Takımı Maçı Kazandı:
Ülkemizde şehir magandaları olarak adlandırılan bu katil gurubunun işledikleri cinayet en sebepsizidir ki, maktul hacet yoluna mezara girer, katil de kısa bir ceza çektikten sonra kodesten çıkıp dışarda coşup coşup rastgele havaya ateş etmeye devam eder. Bu modeller umutsuz vakadır. Bence şehrin en işlek meydanında asılıp diğerlerine ibret olarak sallandırılmalıdır ki, bakın bakalım bir daha yapabiliyolar mı?

Bir Anda Cinnet Geldi:
Eti yağlı tarafından veren mahalle kasabına, ayın birinde kapısına dayanan ev sahibine, kendisine yol vermeyen diğer arabanın şöförüne sinirlenen şahıs kişiler bu tür cinayetler işler ve sonradan pişman olurlar. Ama iş işten geçmiş ve "Bir cinnet herşeyi halletmiştir." Katilin oturup mapushanede zaman geçsin diye, tesbih, boncuk, anahtarlık gibi objeler yapıp el becerilerini geliştirerek, cezasının dolmasını beklemekten başka çaresi yoktur. Ölen de öldüğüylen kalmıştır zaten.

Tabancamı Temizliyordum:
Eskilerden beri er kişilerin gözdesi olan At, Avrat, Silah üçlemesi tek bir değişikliğe uğrayarak (Atın yerini araba almıştır.) hala geçerliliğini yitirmemiştir. Hele ki ruhsatlı silaha sahip olan birtakım er kişileri bununla acayip gurur duyarlar. Üstünü başını temizlemeye üşenen er kişiler, her halukarda mutlaka silahlarını temizlerler. Bu sebeple bazen yanlışlıkla cinayet işler ki, bu yanlışlık bir çok şeye mal olabilir. Bence bu tür katil modellerine hem hapis cezası, hem de hapiste olduğu süre zarfında her gün beş kere tuvalet temizleme cezası verilmeli, çektikleri vicdan azabı da cabası olmalı, ve mütemadiyen "kendim ettim, kendim buldum" şarkısı söyletilmelidir.

Planlı cinayete hasret kaldık memlekette..

olay böyle olunca türk polisinin yakalama oranı da baya yüksek oluyor haliyle:)

tabi plansız. aynı şekilde niye bizden filmlere konu olacak bir seri katil çıkmıyor diye üzülüyoruz :D

Geri