//:U.N.G.O.O.D
Altın Üye
Akşam yazarı Doğan Sarıbeyoğlu, köşesinde "Faruk Süren ile Ali Dürüst, Polat'ı devirip koltuğunu ele geçirme toplantıları yapıyorlar" diyor..
Divan Kurulu'nun bugün yapacağı olağanüstü toplantıda, yaşanmakta olan kaosun önlenmesi için, aklı-selim sahiplerine çok iş düşeceğe benziyor. Canaydın'ın konuşmasına kızanlarla buna laf söyletmeyenler arasındaki gerginlik yönetimi çatlatmış durumda. Canaydın'ın başkanlığı tepsi içinde Polat'ın önüne koyması sayesinde kulüp yöneticisi olma unvanı kazananların eski başkanlarına ayıp etme hakları olamaz. Galatasaray'ı tanımayanlar, Galatasaray arenasında yaşamayanlar ellerine böyle bir fırsat geçince etik değerlerimizi tahrip ediyorlar.
İÇİMİZDEKİ SIZI DİNMİYOR
Bir başka alanda ise Papermoon'da, AIG'den 25 milyon dolar alıp, kulübü bitmez ödemelerin içine iten Faruk Süren ile Ali Dürüst, Polat'ı devirip koltuğunu ele geçirme toplantıları yapıyorlar. Galatasaray camiasında 10 yıldır çekilen mali sıkıntının nedenini oluşturanların, bir daha bu kulüpte görev alamayacaklarını bilmeleri gerekir. Sisler dağıldı. Artık kasada para olduğu görüldü. Beyler ayak oyunlarına başladılar.
Basketbolda yaşananlarla, 104 yıllık karizmayı çizdirenleri affetmek mümkün değil. Kulüp yönetimi ve Basketbol Federasyonu gereken cezaları verdiler. Ama içimizdeki sızı dinmiyor. Dinmesi içinde kulübü daha fazla sallamamamız gerektiğine inanıyorum.
CEZALAR EZİYET İÇİN
Ben, Başkan Polat'ın onca işinin arasında Almanya'da sahaya çıkacak takımın kadrosunu kontrol etmesine imkan bulamayacağını düşünüyorum. Zaten kusursuz sorumluluktan yönetici Yiğit Şardan'ın istifa etmesi, olayın perdesini kapatmış olmalı. Federasyonun verdiği cezayı ise yanlış buluyorum. Daha çok eziyete yönelik olduğu kanısındayım. Bugünkü Divan Kurulu camianın en tecrübeli, en aklı-selim sahibi ve gönülleri Galatasaray aşkı ile dolu insanlarından oluştuğu için kaosa son verecek kararlar alacağını düşünüyorum. Onlara akıl fikir vermek bana düşmez. Ama şu kadarını söylemek istiyorum; Başkan Polat ve yönetimine daha fazla ceza vermek gerekiyorsa bunu yakın olan seçimlerde keselim... Bugünlerde onlara destek olalım ki, kulüp kaostan kurtulsun ve kalan 4-5 aylık süreçte kulübümüze daha iyi hizmet verebilsinler.
FEDERASYONU KUTLUYORUM
Türk Spor Tarihinin en önemli devrimini bugünlerde gerçekleştiriyorlar. Futbolun yozlaşmasına neden olanlara hapis cezaları bile verilecek. Rantiyecilere, küfürbazlara, futbol anarşistlerine, avantacılara artık hayat hakkı yok. Futbolun önünü açanlara teşekkür ediyoruz
AKŞAM