'PoLat ALemdar' insan hakLarı mesajı verecek

mr.aLi

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
Hükümet, teLevizyonLarda rağbet gören diziLeri, insan hakLarı mesajı vermek için kuLLanmayı pLanLıyor. Dizi yapımcıLarı da öneriye sıcak bakıyor

100205-kurtlar-vadisi.widec.jpg

Bundan böyle “Kurtlar Vadisi”nde Polat Alemdar'ın, “Ezel”de Ramiz Dayı'nın ya da “Aşk-ı Memnu”da Behlül'ün ağzından insan haklarına ilişkin sözcükler döküldüğünü duyarsanız sakın şaşırmayın.

Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı, toplumu insan haklarına dair bilinçlendirmek için dizi yapımcılarının kapısını çaldı. Yapımcılar, öneriye sıcak baktı.

Başbakanlık İnsan Hakları Başkanı Mehmet Yılmaz Küçük, konuyla ilgili olarak, “Geleceğe yatırım yapıyorsak, insana yatırım yapıyorsak ve insanları bu anlamda senaryolarımızla sürüklüyorsak, ilgilerini çekiyorsak biraz da sosyal sorumluluk ilkesi gereğince onlara birkaç doğrunun da bu diziler içinde verilmesi gerekiyor” dedi.

Dizi yapımcılarıyla görüştüğünü belirten Küçük, “Bu bağlamda “Ezel'in, Kurtlar Vadisi'nin ve Aşk-ı Memnu'nun yapımcılarını sayabiliriz” diye konuştu.

Küçük, şöyle konuştu: “Olumlu bir takım işaretler aldık. Ancak bu senaryolar belli zaman önce yazıldığı için o dönem içinde bunu yapamayacaklarını fakat gelecek bölümlerde bunu doğrudan yapabileceklerini söylediler.”

İnsan Hakları Başkanı Mehmet Yılmaz Küçük, doğrudan değil dolaylı yoldan eğitimden yana olduğunu da ifade etti.

Küçük, şunları söyledi: “Rol içerisinde senaryo içerisinde örneğin aile hayatının korunmasına yönelik olarak eşine karşı olan şevkati gösterilebilir, çocuklarına karşı olan tutumu gösterilebilir. Ayrıca kolluk kuvveti sıfatını taşıyorsa o suçluya karşı yapacağı muamelelerde ona birtakım haklar çok kısa hatırlatılabilir. Direkt olarak öğretmeye yönelik verirsek bu da dayatma olur, bunu da kimse kabul etmez.

Dizi senaryolarında, "kadın ve ailenin korunması", "çocuk hakları", "özürlü hakları" gibi başlıklarda mesajlara yer verilecek.

Ekli dosyalar

• 100205-kurtlar-vadisi.widec.jpg
    100205-kurtlar-vadisi.widec.jpg
    9.8 KB · Görüntüleme: 3,380
polat alemdar iyi olur ama behlül derse kimse inanmaz xD

behlül hangi insan hakkından bahsedicek ben onu anlamadım , hükümet yanlış kapıyı çalmış

behlül falan ne alaka ayrıca polatta son bölümde amerikalı müsteşarın bacağına sıktı :D sanırım mesajı vermeye erkenden başlamış vadi ama ters taraftan :D bi bölümde insan haakkı kutsaldır der birini öldürmekten vazgeçer diğer bölümde birsürü kişiyi katleder :D yürümez bu iş....

Polat yakında iktidarada gelirse hiç şaşırmayın.

Eminim şimdikilerden daha iyi yapar bu işi =)

bence polat ve memati, bireysel silahlanmaya hayır demeliler. :)
kac kişi takar acaba :)

zaten mesaj vermek için bunları destekliyorlar yıllardır.yeni birşeymiki :p :hadiordan

:sigara:

Artık Behlül'ün ağzından Condom kullanın gibi bir evrensel mesaj duyarsak anlayın ki bu işe hükümetimiz el attı:001_cool:

Polat önüne geleni öldürmekten vazgeçmeli bence ilk önce,sonra insani mesajlar verebilir..

Nasıl yani ?? Behlül Bihter ' le Sevişirken Dur insan hakkın var seni şöyLe Öpeyim mi Diyecek ?

Nasıl yani ?? Behlül Bihter ' le Sevişirken Dur insan hakkın var seni şöyLe Öpeyim mi Diyecek ?

İşte insanlar behlülü tanıyo herkes onun oynadığı diziyi seyrediyo eğer o insan haklarından bahsederse insanlar kulak asar diye ona söyletiyolar.

Üzülmemek elde değil

Sevgili arkadaşlar merhabalar.

Elbetteki açıktan veya kapalı insanlar dizilerden yada flimlerden bazı mesajlar alırlar. Yada bazen yapıtlar insanlara mesaj vermeyi amaçlar.

Gerçek aklın, gerçek ahlakın, gerçek dinin, gerçek eğitimin, gerçek ailenin, gerçek ekonominin düzgün veya düzgüne yakın işlediği sosyolojik sistemlerde böylesine bir konunun gündeme getiriliyor olması son derece üzücüdür bence. Her ne şart altında olursa olsun bir milleti yada genel anlamda insanlığı ilgilendiren çok önemli konuları çağımızdaki ilerlemiş toplumlarda hukuk kuralları belirler. Buna dini, ahlaki, örfi diğer değerler katkı sağlar. İnsan o nedenle diğer canlılardan yani hayvanlardan faklıdır.

Düşünen sağlıklı bir beyine hakaret etmenin, onu aşağılamanın bir sürü yöntemi vardır. Şu anki mevcut içeriği ile, konuların ele alınış şekliyle çoğu dizi benim gözümde bu kalitededir. Yani insan zekasına ve kaliteli yaşam standarlarına saldıran, aşağılayan bir pozisyondadır. Özetle dizilerden, oradaki kahramanlardan insanlık adına olumlu mesajlar çıkartmak, frekans yakalamak normal bir aklın umut edeceği bir yöntem değildir.

Diziler seyredip gülmek, seyredip üzülmek, seyredip sinirlenmek içindir. Konulara, sorunlara katkı sağlar, düzenleme getirir bir pozisyonda ve kalitede değildir. Zaten gerçek amacıda bu değildir. Dizilerin neden yapılıp insanlara neden seyrettirildiğini bilmiyorum anlamıyorum diyorsanız orasıda ayrı bir konu.

Özetle anlayacağınız üzere ben dizilerle barışık bir insan değilim. Sevmiyorum. Sevemedim. O nedenle bu konu hakkında böylesine bir değerlendirme yaptım. Kırıcı sözler var ise konu hakkında hassasiyeti olan arkadaşlarımdanda peşinen çok özür dilerim.

Artık Behlül'ün ağzından Condom kullanın gibi bir evrensel mesaj duyarsak anlayın ki bu işe hükümetimiz el attı:001_cool:

en az üç çocuk diyen başbakan bu mesajı verdirmez :D:D yetersiz ulvinin de işaret ettiği gibi doğumda kondoma dolanılmaz kordona dolanılır :D:D

Özetle böylesi bir konunun cidden gündeme gelmesi Türk halkı adına bence çok acıklı olur. Komiklik olsun yada geyik muhabbeti amacıyla böyle haberler ortalığa atılıyorsa, sorun yok.

en az üç çocuk diyen başbakan bu mesajı verdirmez. yetersiz ulvinin de işaret ettiği gibi doğumda kondoma dolanılmaz kordona dolanılır.

Evet yahu, geniş aile dizisindeki bu karekter beni çok güldürüyor.

Geri