ARakdaslar sistemi geliştirmek istiyorum ve bu konularda fazla bilgim yok.Daha yeni yeni merak saldım.Sorum su suanki sistemim agp 8x ekran kartı destekleyen anakart mevcur ddr ram tipi
Suanki sistem
-Pegasus yani Atrix a9001 kasa power suply 450 wat (suply aynı marka pegasus 340u modeli)
-Asus k8u-x anakart
-ekran kartı galaxy fx 5500 256 mb 128 bit (agp 8x)
- amd 64 anthlon 754 soket tipi işlemci tek çekirdek
-dvd/cd wr combo
-dvd ram rw optik sürücü
-1 gb ddr ram 400 mhz (512 seklinde 2 adet)
-80 gb hardisk samsung
-1 adet pcı tv kartı ve a adette pcı 5.1 creative ses kartı var
-3 adet usb takılı kamera modem ve yazıcı
- kasa arkası bir fan yan kapakta ısıklı bir fan daha var
Suanki sistemle powerle alakalı bir sorun yok gayet saglıklı calısıyor..
Asıl sorum toplayacagım yeni ddr3 sistemdeki parcalarla bu power iş gorurumu.Cunku powerlerin gercek gucunu yansıtmadıkları yonunde tartısmalar var ben sistem ozelliklerini size yazarak bilgisayar konusundaki bilen arkadaslarım bu yonde yorumlarsa bi fikir edinmiş olucam
yeni sistem soyle olucak;
- kasa ve power aynı olucak (olursa tabi)
-gigabayte ma78cmt-s2 amd 760g ve sb710 am3 ddr3 1333 mhz vgaanaakrt (bu sekil olucak suanlık bu ozellikte oldugu icin bunu yazdım alıcagım kesin degil anakart konusu)
- kingston 2 gb ddr3 1333mhz cl9 ram
- AMD Athlon II X2 250 AM3 3.000 ghz 2 mb Cache işlemci (çift şekirdek) 938 soket tipi
- Asus 4670 GDDR3 1 gGB 128 BİT Ati DX10 ekran kartı
- Harddisk aynı olucak dvd combo ve dvd rw aynı olucak
-ses kartı takmıyacam tv akrtı takılıcak (ikisinide taktıgımızı varsayabiliriz)
- kasa arkası fanı ve yan kapakta ısıklı fan olucak eski sisistemdeki gibi
Ve sonucta bu sistemi toplasam sadece anakart işlemci ram ve ekran kartı degişicek olsa kasamın Power suply 450 vat olan kaldırırmı yukarıdaki eski sistemle karsılastırdıgınızda.Bzı watt hesaplama lan sitelerde eski sistemle yeni sistemi karsılastırdım sonuc
eski sistem 350 wat civar cıkıyor
yeni sistem 415 wat ciavrı cıkıyor.
Bu yonteme güvenilirlik nekadardır bilemem ancak iki sistemi karsılastırdııgınızda sizce power bu yeni sistemi kaldırırmı?
YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM ARKADASLAR
Suanki sistem
-Pegasus yani Atrix a9001 kasa power suply 450 wat (suply aynı marka pegasus 340u modeli)
-Asus k8u-x anakart
-ekran kartı galaxy fx 5500 256 mb 128 bit (agp 8x)
- amd 64 anthlon 754 soket tipi işlemci tek çekirdek
-dvd/cd wr combo
-dvd ram rw optik sürücü
-1 gb ddr ram 400 mhz (512 seklinde 2 adet)
-80 gb hardisk samsung
-1 adet pcı tv kartı ve a adette pcı 5.1 creative ses kartı var
-3 adet usb takılı kamera modem ve yazıcı
- kasa arkası bir fan yan kapakta ısıklı bir fan daha var
Suanki sistemle powerle alakalı bir sorun yok gayet saglıklı calısıyor..
Asıl sorum toplayacagım yeni ddr3 sistemdeki parcalarla bu power iş gorurumu.Cunku powerlerin gercek gucunu yansıtmadıkları yonunde tartısmalar var ben sistem ozelliklerini size yazarak bilgisayar konusundaki bilen arkadaslarım bu yonde yorumlarsa bi fikir edinmiş olucam
yeni sistem soyle olucak;
- kasa ve power aynı olucak (olursa tabi)
-gigabayte ma78cmt-s2 amd 760g ve sb710 am3 ddr3 1333 mhz vgaanaakrt (bu sekil olucak suanlık bu ozellikte oldugu icin bunu yazdım alıcagım kesin degil anakart konusu)
- kingston 2 gb ddr3 1333mhz cl9 ram
- AMD Athlon II X2 250 AM3 3.000 ghz 2 mb Cache işlemci (çift şekirdek) 938 soket tipi
- Asus 4670 GDDR3 1 gGB 128 BİT Ati DX10 ekran kartı
- Harddisk aynı olucak dvd combo ve dvd rw aynı olucak
-ses kartı takmıyacam tv akrtı takılıcak (ikisinide taktıgımızı varsayabiliriz)
- kasa arkası fanı ve yan kapakta ısıklı fan olucak eski sisistemdeki gibi
Ve sonucta bu sistemi toplasam sadece anakart işlemci ram ve ekran kartı degişicek olsa kasamın Power suply 450 vat olan kaldırırmı yukarıdaki eski sistemle karsılastırdıgınızda.Bzı watt hesaplama lan sitelerde eski sistemle yeni sistemi karsılastırdım sonuc
eski sistem 350 wat civar cıkıyor
yeni sistem 415 wat ciavrı cıkıyor.
Bu yonteme güvenilirlik nekadardır bilemem ancak iki sistemi karsılastırdııgınızda sizce power bu yeni sistemi kaldırırmı?
YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM ARKADASLAR