+u+énsté!n
FoRum ineği
- Katılım
- 31 Eki 2005
- Mesajlar
- 3,166
- Reaction score
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 33
Vişne kompostosu
1 kg taze vişnenin çekirdeklerini çıkarın. Bir kapta vişne ve 500 gr tozşekeri harmanlayıp 2 saat kadar bekletin. 3 litre suyu geniş bir tencereye alıp şekerli vişneleri ekleyin ve kısık ateşte kaynatın. Bir cezvede 6-7 karanfil tanesini 1 çay bardağı su ile kaynatıp yumuşatın. Soğutulmuş vişne kompostosuna ekleyip bir süre bekletin. Kompostoyu soğuk olarak servis yapın.
--------------------------------------------------------------------------------
KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk
PİŞME SÜRESİ: 35 dk
Malzemeler:
500 gr kuzu kuşbaşı
4 soğan
300 gr bezelye
300 gr bakla
2 enginar
5-6 kiraz domates
2 taze sarımsak
2 çorba kaşığı un
1'er çay kaşığı kekik, karabiber
1 defne yaprağı
2 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
* Bezelyeyi ayıklayın. Enginarları temizleyip iri iri doğrayın ve kararmaması için limonlu suda bekletin. Baklayı temizleyip ortadan ikiye bölün ve limonlu sudaki enginarlara ekleyin. Taze sarımsakları temizleyip kıyın. Soğanları soyup küçük küçük doğrayın.
* Margarini tencerede eritip soğan ve eti pembeleştirin. Un, karabiber, kekik ve defne yaprağını ilave edip karıştırarak kavurun. Bezelye ve baklayı ekleyin. Üzerine sıcak suyu döküp kısık ateşte 20 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Enginar, sarımsak ve kiraz domatesleri ekleyip tuz serpin ve sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
--------------------------------------------------------------------------------
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk
PİŞME SÜRESİ: 5 dk
Malzemeler:
8 dilim tost ekmeği
100 gr dilimlenmiş kaşarpeyniri
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı hardal
1 çorba kaşığı tereyağı
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz, karabiber, kekik
Hazırlanışı:
* Tost ekmeklerini ve kaşarpeyniri dilimlerini su bardağı ağzıyla yuvarlak kesin. Ekmeklerin bir yüzünü tereyağı ile yağlayıp peynirleri yerleştirin. Üzerlerine hardal sürün. Kalan ekmek dilimlerini üzerlerine kapatıp kürdanla sabitleyin.
* Sıvıyağı tavada kızdırın. Süt, yumurta, tuz, karabiber ve kekiği bir kâsede karıştırın. Sandviçleri bu karışıma batırıp önlü arkalı kızartın. Servis tabaklarına alıp sıcak olarak servis yapın.
--------------------------------------------------------------------------------
Patates krebi
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk
PİŞME SÜRESİ: 10 dk
Malzemeler:
3 orta boy patates
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı margarin
4 yumurta
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı domates salçası
1 su bardağı süt
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
* Patatesleri haşlayın. Çatalla ezerek veya blenderden geçirip püre yapın. Büyük bir kaseye alın. Un, yumurta, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Süt ilave ederek krema kıv****** gelinceye kadar karıştırın.
* 15 cm çapındaki teflon tavayı ısıtın. Fındık büyüklüğünde margarinle yağlayın. Hazırladığınız karışımdan 1 kepçe alarak tavanın ortasına dökün. Tavayı sallayarak karışımın eşit olarak yayılmasını sağlayın. Krebin bir tarafı pişince tahta spatula ile çevirip diğer tarafını da pişirin. Malzeme bitinceye kadar işlemi tekrarlayın.
* Bir krebin üzerine ince bir kat halinde domates salçası sürüp derin bir fırın kabına alın. Aynı işlemi uygulayarak krepleri üstüste yerleştirin. En üstüne biraz salça sürüp rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 170 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirin. Dörde kesip sıcak olarak servis yapın.
--------------------------------------------------------------------------------
Naneli bezelyeli omlet
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
PİŞME SÜRESİ: 15-20 dk
Malzemeler:
2 dal taze sarımsak
300 gr iç bezelye
Yarım su bardağı su
5-6 dal taze nane
6 yumurta
1 çorba kaşığı süt
50 gr kaşar peyniri
2 çorba kaşığı rendelenmiş
taze kaşar peyniri
2 çorba kaşığı
galeta unu
5 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Hazırlanışı:
* Sarımsakları temizleyip kıyın. 3 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp sarımsağı kavurun. Bezelye, su ve nane yapraklarını ekleyin. Kapağını kapatıp bezelyeler yumuşayıncaya ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Yarısını kevgirle alarak robotta ezip püre haline getirin. Kalan bezelyeli karışımı süsleme için ayırın. 50 gr kaşar peyniri küçük kareler halinde kesin.
* Yumurtaları bir kasede sütle karıştırıp hazırladığınız bezelyeli püreye ilave edin. Rendelenmiş kaşar peynir, galeta unu ve 1 tutam tuz ekleyip karıştırın.
* Kalan sıvıyağı 20 cm çapındaki hafif derin bir tavaya alın. Hazırladığınız karışımı ilave edip kapağını kapatın ve kısık ateşte alt tarafı kızarıncaya kadar pişirin. Kapak yardımıyla ters çevirip diğer yüzü kızarıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alıp ayırdığınız bezelye ve peynir dilimleriyle süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.
Yumurtaya ilave edilen süt omletin daha hafif olmasını sağlıyor. Mide sorunları olanlar daha az yumurta daha çok süt ve daha fazla galeta unu ilave edebilir
1 kg taze vişnenin çekirdeklerini çıkarın. Bir kapta vişne ve 500 gr tozşekeri harmanlayıp 2 saat kadar bekletin. 3 litre suyu geniş bir tencereye alıp şekerli vişneleri ekleyin ve kısık ateşte kaynatın. Bir cezvede 6-7 karanfil tanesini 1 çay bardağı su ile kaynatıp yumuşatın. Soğutulmuş vişne kompostosuna ekleyip bir süre bekletin. Kompostoyu soğuk olarak servis yapın.
--------------------------------------------------------------------------------
KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk
PİŞME SÜRESİ: 35 dk
Malzemeler:
500 gr kuzu kuşbaşı
4 soğan
300 gr bezelye
300 gr bakla
2 enginar
5-6 kiraz domates
2 taze sarımsak
2 çorba kaşığı un
1'er çay kaşığı kekik, karabiber
1 defne yaprağı
2 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
* Bezelyeyi ayıklayın. Enginarları temizleyip iri iri doğrayın ve kararmaması için limonlu suda bekletin. Baklayı temizleyip ortadan ikiye bölün ve limonlu sudaki enginarlara ekleyin. Taze sarımsakları temizleyip kıyın. Soğanları soyup küçük küçük doğrayın.
* Margarini tencerede eritip soğan ve eti pembeleştirin. Un, karabiber, kekik ve defne yaprağını ilave edip karıştırarak kavurun. Bezelye ve baklayı ekleyin. Üzerine sıcak suyu döküp kısık ateşte 20 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Enginar, sarımsak ve kiraz domatesleri ekleyip tuz serpin ve sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
--------------------------------------------------------------------------------
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk
PİŞME SÜRESİ: 5 dk
Malzemeler:
8 dilim tost ekmeği
100 gr dilimlenmiş kaşarpeyniri
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı hardal
1 çorba kaşığı tereyağı
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz, karabiber, kekik
Hazırlanışı:
* Tost ekmeklerini ve kaşarpeyniri dilimlerini su bardağı ağzıyla yuvarlak kesin. Ekmeklerin bir yüzünü tereyağı ile yağlayıp peynirleri yerleştirin. Üzerlerine hardal sürün. Kalan ekmek dilimlerini üzerlerine kapatıp kürdanla sabitleyin.
* Sıvıyağı tavada kızdırın. Süt, yumurta, tuz, karabiber ve kekiği bir kâsede karıştırın. Sandviçleri bu karışıma batırıp önlü arkalı kızartın. Servis tabaklarına alıp sıcak olarak servis yapın.
--------------------------------------------------------------------------------
Patates krebi
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk
PİŞME SÜRESİ: 10 dk
Malzemeler:
3 orta boy patates
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı margarin
4 yumurta
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı domates salçası
1 su bardağı süt
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
* Patatesleri haşlayın. Çatalla ezerek veya blenderden geçirip püre yapın. Büyük bir kaseye alın. Un, yumurta, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Süt ilave ederek krema kıv****** gelinceye kadar karıştırın.
* 15 cm çapındaki teflon tavayı ısıtın. Fındık büyüklüğünde margarinle yağlayın. Hazırladığınız karışımdan 1 kepçe alarak tavanın ortasına dökün. Tavayı sallayarak karışımın eşit olarak yayılmasını sağlayın. Krebin bir tarafı pişince tahta spatula ile çevirip diğer tarafını da pişirin. Malzeme bitinceye kadar işlemi tekrarlayın.
* Bir krebin üzerine ince bir kat halinde domates salçası sürüp derin bir fırın kabına alın. Aynı işlemi uygulayarak krepleri üstüste yerleştirin. En üstüne biraz salça sürüp rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 170 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirin. Dörde kesip sıcak olarak servis yapın.
--------------------------------------------------------------------------------
Naneli bezelyeli omlet
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
PİŞME SÜRESİ: 15-20 dk
Malzemeler:
2 dal taze sarımsak
300 gr iç bezelye
Yarım su bardağı su
5-6 dal taze nane
6 yumurta
1 çorba kaşığı süt
50 gr kaşar peyniri
2 çorba kaşığı rendelenmiş
taze kaşar peyniri
2 çorba kaşığı
galeta unu
5 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Hazırlanışı:
* Sarımsakları temizleyip kıyın. 3 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp sarımsağı kavurun. Bezelye, su ve nane yapraklarını ekleyin. Kapağını kapatıp bezelyeler yumuşayıncaya ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Yarısını kevgirle alarak robotta ezip püre haline getirin. Kalan bezelyeli karışımı süsleme için ayırın. 50 gr kaşar peyniri küçük kareler halinde kesin.
* Yumurtaları bir kasede sütle karıştırıp hazırladığınız bezelyeli püreye ilave edin. Rendelenmiş kaşar peynir, galeta unu ve 1 tutam tuz ekleyip karıştırın.
* Kalan sıvıyağı 20 cm çapındaki hafif derin bir tavaya alın. Hazırladığınız karışımı ilave edip kapağını kapatın ve kısık ateşte alt tarafı kızarıncaya kadar pişirin. Kapak yardımıyla ters çevirip diğer yüzü kızarıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alıp ayırdığınız bezelye ve peynir dilimleriyle süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.
Yumurtaya ilave edilen süt omletin daha hafif olmasını sağlıyor. Mide sorunları olanlar daha az yumurta daha çok süt ve daha fazla galeta unu ilave edebilir