RAM performansı danışacaktım...

arda.cavdar

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar hepinize iyi forumlar,

Öncelikle size sistemimi yazıp, ardından sorumu yönlendireceğim;

Windows Vista Ultimate 64-bit
ASUS M3A32 MVP-Deluxe WiFi (Board)
AMD Phenom 9850 Black Edition (Cpu)
Corsair Dominator 4x2GB 1066Mhz (8GB total Ram)
Powercolor HD 3870X2 Crossfire (Graphics Card)
Enermax Galaxy 1000 Watt (Power Supply)

Soruma gelecek olur isek,

Böyle bir sistemde Windows XP kullanmak mantıksız olur düşüncesi ile Windows Vista kurmaya karar verdim.
64-bit henüz tam anlamı ile kullanılmadığı için, Windows Vista Ultimate 32-bit kurmak istedim;
ama ne yazık ki her türlü güncellemeye rağmen Windows Vista 32-bit'in 4GB Ram'den fazlasını görmediğini öğrendim.
Bu durumda Windows Vista Ultimate 64-bit aldım ve kurdum.
Bu noktada karşıma çıkan sorun ise, Ram'lerin 4ünü de kullandığım zaman sistem
otomatik olarak 8G Ram'i 1066Mhz yerine 800Mhz'de çalıştırdı.
Sanırım bu da Board'um ile ilgili bir sorun.

Sizlere sormak istediğim, acaba 8GB Ram 800Mhz'nin mi performansı daha iyi olur bu sistem için,
yoksa 6G Ram 1066Mhz mi daha iyi performans gösterir?

İlginiz için hepinize teşekkür ederim.
Saygılarımla

Arda ÇAVDAR

bu sorun bendede var arkadaşım.bendede aynı anakarttan var.aldığım yere sordum anakartınızla uyumlu olmayabilir dedi.KHX6400D2K2/4G modeli. 800 MHz olmasına ragmen 667 görüyor.bios ayarı yapmam lazımmış öyle dediler bana

Ben olsaydım şu an için 6 GB çok çok yeteceği için fsb hızına önem veriridim. dolayısla 1066 lığı tercih ederdim ama gelecekte sanırım 8 GB olana daha fazla ihityaç olacaktır. Ramin yetersiz olduktan sonra çok hızlı çalışmasının bir önemi kalmıyor malesef.

bende de 4 gb 1066 mhz ram var fakat anakart bunları 667 olarak görüyor bios ayarlarında ram çarpanları dan çarpanını 4'e getirirseniz o zaman 1066 mhz olur eğer soruyu yanlış anlamadıysam :D

Hepinize teşekkür ederim yorumlarınız için...

Bios'dan zaten hiç bir şekilde 8GB olduğu zaman 1066 yapamıyorum.
Board desteklemiyor...
6GB'ye düşürdüğüm zaman Ramleri 1066Mhz çalışıyor ve sanırım dediğiniz gibi şu anda
6GB Ram rahat rahat yeteceği için 1066Mhz olması ve 6GB kullanmak daha mantıklı...

Tekrar teşekkür ederim...

Kullanan ve tecrübe eden arkadaşlar var ise onların yorumlarını da lütfen rica ediyorum...

6 gb. 1066 MHz. kullanman çok daha mantıklı
Ayrıca sistem performansı için RAM lerin miktarından ziyade
FSB çok daha önemli. Corsair kalite bir ram.
O/C hakkında bilgin varsa FSB arttırımına giderek performans arttırabilirsin.

Hepinize teşekkür ederim yorumlarınız için...

Bios'dan zaten hiç bir şekilde 8GB olduğu zaman 1066 yapamıyorum.
Board desteklemiyor...
6GB'ye düşürdüğüm zaman Ramleri 1066Mhz çalışıyor ve sanırım dediğiniz gibi şu anda
6GB Ram rahat rahat yeteceği için 1066Mhz olması ve 6GB kullanmak daha mantıklı...

Tekrar teşekkür ederim...

Kullanan ve tecrübe eden arkadaşlar var ise onların yorumlarını da lütfen rica ediyorum...
arkadaşım 8 GB yi anakart desteklior.

6GB kullanırsan (toplamda 3 tane 2GB'lık bellek modülü takmış oluyorsun anakarta) otomatik olarak Dual Channel modunu kapatmış olursun.Dual Channel kullanabilmek için anakartına 2 veya 2nin katları sayısında bellek takmış olmak gerekir.1 veya 3 tane takarsan iptal edersin.

Ha peki ne olur Dual Channel'ı iptal edersen? Bellek bant genişliğin 128bit'den 64bit'e iner bu da performans isteyen uygulamalarda darboğaza sebep olur.Sana tavsiyem ya 4GB kullan ya da elindeki board'u yakın bi zamanda daha üst modeliyle takas et.

6GB kullanırsan (toplamda 3 tane 2GB'lık bellek modülü takmış oluyorsun anakarta) otomatik olarak Dual Channel modunu kapatmış olursun.Dual Channel kullanabilmek için anakartına 2 veya 2nin katları sayısında bellek takmış olmak gerekir.1 veya 3 tane takarsan iptal edersin.

Ha peki ne olur Dual Channel'ı iptal edersen? Bellek bant genişliğin 128bit'den 64bit'e iner bu da performans isteyen uygulamalarda darboğaza sebep olur.Sana tavsiyem ya 4GB kullan ya da elindeki board'u yakın bi zamanda daha üst modeliyle takas et.

ustteki arkadaslarimiz fsb ile ilgili bazi seyler aciklamislar ki bunlar gercekten dogru.

fakat bu olay benimde aklima gelmemisti bencede dual channel sana yetecek birsey.

ve suan benim pcde 4 gb 800 mhz ram var
bence su sartlar icin gayet yeterli
sende 4 gb 1066 mhz kullanabilirsin
ama fsb dusuk olduktan sonra bellegin hacmininde onemsiz oldugunu unutmayalim.

kardeş şimdi 6G Ram 1066Mhz çok güzel yanlız gb farkıyla bence bana soracakolursan 8GB Ram 800Mhz yitercih et derim

Geri