Rap Nedir?

ifrit ben pendikte oturuyorum birincisi onlar pendiğin içinden degil 2. si çoluk çocuk saçma şeyler yapıyor diye bi müzik türü kötü olmaz ama kimseye de bi müzik zorla sevdirilmez.......bence müzik evrenseldir her türünü dinlerim kulağıma ne hoş geliyorsa arabaskten tut death metal ve tam zıttı 2 pac....

neden bu karmaşa ne oluyor insanlara
şekilcilik war dörtbiryanda herkes meraklı özgürlük kıstlamaya
Bırakın önyargıyı silahsız soğuk çatışmayı
rapten kimseye zarar gelmez keselim bu atışmayı........​
şimdi yazdım :)

rap baş agrısı

:mad: rap nedir biliyon mu baş agrısından başka bir şey degildir..... saygılar ahmet kayaya devam

baha_255' Alıntı:
:mad: rap nedir biliyon mu baş agrısından başka bir şey degildir..... saygılar ahmet kayaya devam

haklısın dostum devam devam.. :cool:

rap diye raprap rap diye raprap, raprap

Rap uydurma birşeydir . Birşeyleri uydurup hızlı biçimde söylemektir .
Bizde dinliyoruz bazı parçaları ama seçiciyimdir . Arkadaşlar beynimizi ne kadar bunlarla doldursada ben evde dinlemem .

tek kelime ile ezik müziğidir. "bizi ezdiler polisler bizi dövdü hala dövüyorlar hala eziyorlar kahramanca savaştık ama bi b.k yapamadık ezilmiycez" gibi şarkı sözleri vardır. dansıda ne tesadüftürki genelde yerde sürünerek yapılıo.

Bence "şemsi paşa pasajında üç tas has hoşaf yedim" tekerlemesini hızlıca söyliyebilen herkesin icra edebileceği bi genre.

bu kanıya kaç rap şarkısı dinliyerek vardın çok merak ettim doğrusu..
ama rap suskun kalmak yerine bağırmayı tercih eder. suskun kalmayı tercih eden sensen asıl ezilen, ezilecek olan sensin. Rap dünya üzerindeki en cesur müziklerdendir. nwadan başka kimse f*ck da police diyemedi.
ikincisi rap ne tamamiyle küfürdür,nede hızlı okunan lyricler bu konuda da yanlışın var.küfürsüzde hızlı okumayarakta rap yapılabiyor.
ben bol pantolan giymiyorum,sokakta break dance yapmıyorum.sadece rap müzik dinleyip kendi çapımda söz yazıyorum.
birde rap zeki değil kapasite sahibi olan insanların dinlediği müziktir.kapasitesi olmayanlara rap anlatmaya çalışmak sa bundan önceki deneyimlerimden ve kendimden(11-12 yaşında nefret ederdim) biliyorum çok ama çok gereksiz bir işkence.
yanlış anlaşılmasın burda kapasite derken belli egolarını yenmiş ,bazı tabuları yıkmış kişilerden bahsediyorum.

rap dinlenebilir bi müzik türü,zevk meselesidir kimse buna karışamaz,ama ben açıkçası rap müzii hep zencilerin isyanı gibi düşünürüm,bu yüzden zencilerin müziğidir ve bunu burjuva bi hayat geçirmiş bi beyazın yapması bana anlamsız gelio,yanlış anlaşılmasın ırk felan deil önemli olan,sadece diorumki rap müzik zencilerin isyanıdır!!!

rap in anlamını kimse yazmamaış anlamı şu aslında "Ritmik Amerikan Parçaları" ve rapın babası olarak da türklerden ceza yabancılardan da eminem diyorum :)

hayatım boyunca gördüğüm en boşbeleş müzik akımı

ark.lar RAP'in sözlük anlamı;karşısındaki kişiyi çok sert 1 dille eleştirmek!bence bu 1 hayat felsefesi tabii bazıları için çünkü eleştirmeyi sewen çok insan war we tek yaptıkları da bu!!

rap yürekde başlar !bi söz wardır herkes pop dinleyebilir rock dinleyebilir ama RAP asla kimsenin ne dinlediği vede zevkleri kimseyi ilgilendirmez saygılı olun biraz!

rap ilginç yaa...

normalde hoş ama abartı olmamak şartıyla...

ifrit senin rap müziğini anlamanı kimse beklemiyor zaten.. uğraşsanda anlayamazsın çünkü sende o kapasite yok eminim buna.. rap müzikte ne anlatılıyor çoğu kimse bunu bilmez, sonuçta baştan kabullenmişsiniz ve rap müziğe laf atıyorsunuz, suçlamaya kalkıyorsunuz.. sevmiyorsan sevmezsin dinlemezsin olur biter afedersin ama rap müzik bir taraflarınıza bir şey yaptı da.. Rahatsız olmazsanız zaten kalkıp burada yersiz bir şekilde konuşmazsın..
Neyse hekese iyi akşamşlar..

rapçileri seviyorum ve destekliyorum gerçekten inanın bu müzik tarzını hekes anlayamaz.. biraz akıllı ve zeki olması gerek..

ilgim pek yok bu türe ama öyle geniş bir alan ki.gerçekten felsefi sözleri olanlar da var ; saçmalayanlar da.emeğe saygımız vardır tabi.

rap dinlemeyenlere kızmayalım arkadaşlar... Zaten Rap'te felsefe "Bu vatanın üstünde herkes kardeştir; bunu beynine iyi yerleştir!" olmalıdır.... (Nefret / Vatan'dan alıntıdır....)

ifrit sen kendin bos olmayasin yorumlarina dikkat et oke burda her turlu muzigi dinleyen insan var rapci si hihopcisi metalcisi fankcisi arabeskci damarci turk sana muzı pop top saygili ol biraz...terbiyesiz

Ben rap ten nefret eden biriydim..
Sagopa Kajmer'i tanıyana kadar

bana en mantıksız gelen şey bir repcinin rock dinlememesi ve de rock çının rap dinlememmesi

ve aradaki bu dusmanlık

kulaga guzel gelen her turlu ezgi dinlenir

en sevdigim muzikler zaten rap-rock karısımın dan dogan numetal parcalar

Geri