Rekora koşuyoruz: YouTube yine kapatıldı

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
Milyonlarca kullanıcının vide paylaşımında bulunduğu Google'ın video servisi YouTube bir kez daha kapatıldı. Alınan kararla internet sitesine erişim durduruldu.

0605_youtube_275.jpg

Site üzerindeki paylaşımlardan çok, adını erişimin engellenmesiyle daha fazla duymaya başladığımız video paylaşım sitesi YouTube dün geceden itibaren bir kez daha Türk yetkililer tarafından engellendi.

Daha önce de defalarca Atatürk'e hakaret edildiği gerekçeleriyle Türkiye'den erişimi engellenen site, ilgili videoların kaldırılmasının ardından kullanıma açılmıştı.

Bu seferki gerekçe henüz bilinmiyor. Siteye girildiğinde de artık aşina olmaya başladığımız:

BU SİTEYE ERİŞİM ENGELLENMİŞTİR

Ankara 11. Sulh Ceza Mahkemesi, 24/04/2008 tarih ve 2008/468 nolu kararı gereği bu siteye erişim TELEKOMÜNİKASYON İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'nca engellenmiştir.

Access to this web site is banned by "TELEKOMÜNİKASYON İLETİŞİM BAŞKANLIĞI" according to the order of: Ankara 11. Sulh Ceza Mahkemesi, 24/04/2008 of 2008/468.

yazısıyla karşılaşıyoruz. Son dönemde sıklıkla siteye erişimin engellenmesi ise Türk internet kullanıcıları tarafından tepkiyle karşılanıyor.

Yasaklamanın nedeni, ne zaman kalkacağı ve diğer gelişmeleri öğrendiğimizde yine bu sayfalardan sizlere aktaracağız.

bu sanki vardiyeli youtube benziyo
bir hafta acık bir hafta kapalı. kişiler bir hafta ne seyredecekse seyretsin sonraki hafta kapatıcaz.
burda aklıma gelen soru acaba cezalandırılan youtube mi yoksa biz kullanıcılar mı?

sanki kapatınca bise oluyo yine aynı yine aynı kısır döngü

kabak tadı vermeye basladı ama bu da artık

Youtube bölgesel yayına geçicekti bu olay yüzünden.. internet kanunları gibi bişey olmadığından bize yanlış başkasına zararsız geliyor. O yüzden bize ayrı youtube almanyaya ayrı youtube şuna ayrı buna ayrı yapıcaklardı..
Bakalım bu kapatmalardan youtube ve google da rahatsızdır eminim bence bu sisteme geçmeyi hızlandırırlar??

Ve bölece bölgesel yayındada Ulu Önder ATATÜRK' e küfür edenleri, bulmamız dövmemiz kırmamız geçirmemiz daha kolay olur herhalde???

bölgesel derken ? Ataturk e hakaret eden bı vıdeo yu bız goremioruz bu bolgedekıler ama mesela amerıkadakı bolgeselde eklenırse onlar ızleyebılır öle mi yanı

iyide bu daha sacMa :E

evet öle olucak kısacası.. çünkü her ülkenin hukuki yapısı farklı..o bölgenin hukuki kurallarına uygun içerik sunacaklarmış..yani ortak database kullanılmıycak.. nerde okudum yada nerde gördüm bilmiyorum ama kaynağı bulursam eklerim..

Ac kapa ac kapa yalama oldu .

benim anlamadığım şey elin adamı atatürke hakaret eden video koyuyor youtube ye erişemeyen biz oluyoruz.biz hariç herkes izliyor o videoyu. burda ceza youtubeye mi verilmiş oluyor türk halkına mı?

Geri