Rennet Enzimi Ile Sütün Pihtilaştirilmasi

chamfer

O Şimdi Asker
Katılım
17 Haz 2005
Mesajlar
3,298
Reaction score
0
Puanları
0
Yaş
41
Konum
hackhell.com
İndireceğiniz Ödev ya da Tez'in Mini Özeti ...

Peynir, sütün maya(enzim) ile pıhtılaştırılmasıyla elde edilen çökeleğin olgunlaştırılmasından üretilen bir gıda maddesidir. Üretilen peynirin özelliği, kullanılan hammadde olan sütün ve katılan starter kültürlerin kalitesi, kullanılan enzimlerin kuvveti (aktivitesi) ile doğrudan ilişkilidir. Kaliteli bir üretim için kullanılan mayanın kuvvetinin bilinmesi gereklidir.
Bu deneyde sütün rennet enzimi ile pıhtılaştırılması ve maya kuvvetinin hesaplanması üzerine çalışılmıştır. Ör
 

Ekli dosyalar

  • hackhell_gida_18.zip
    24.4 KB · Görüntüleme: 48
Geri
Üst