Rus Hayranlarına

asas1453

New member
Reaction score
0
İstanbul, savaşta Hiroşima olacaktı

SSCB’nin, Batı blokuyla çıkacak sıcak bir savaş sırasında Sovyet donanmasının yolunu açmak için Boğazlar’a mini nükleer silahlarla saldırı planları yaptığı öne sürüldü

Eski bir kozmonot olan Albay Muhammed Tolboyev iddialarını Rusya radyosunda dile getirdi.

Sovyetler Birliği’nin ABD’yle nükleer bir savaş çıkması durumunda Akdeniz’e inebilmek amacıyla İstanbul ve Çanakkale boğazlarına mini nükleer bombalar atma planı hazırladığı ortaya çıktı.
Sovyet döneminde üst düzey gizli görevler üstlenen, kahramanlık madalyaları sahibi, eski kozmonot ve pilot Albay Muhammed Tolboyev (57), önceki gün Rusya radyosuna yaptığı açıklamada, “Soğuk Savaş”ın sırlarını anlattı.
Ünlü pilot, Sovyetler Birliği’nin ABD’yle giriştiği egemenlik yarışını gerekirse uzaya taşımak için 1980’lerin sonunda uzay mekiği Buran’ı geliştirdiğini belirterek, “Ben ilk pilotlardandım. Çok gizli planları sadece Bakanlar Kurulu ve Komünist Parti Merkez Komitesi biliyordu. Günümüzde çocukların oynadığı ‘Yıldız Savaşları’ türü oyunlar bizim o zaman savaş senaryolarımızda kullandığımız bilgisayar programlarına dayanıyor” dedi.
Tolboyev, “Nükleer savaş çıksaydı Türkiye’deki Amerikan-NATO hava savunma sistemlerini yok etmemiz gerekiyordu. Oradaki Nike-Hercules füzeleri 25 kilometre yükseklikte bile hedefini vurabilen çok ciddi silahlardı. Boğazları da onlar koruyordu” diye konuştu.
Tolboyev, Karadeniz’deki Sovyet donanmasının görevinin Boğazlar üzerinden Akdeniz’e inerek oradaki donanmayla birleşmek olduğunu anlattı. Nükleer savaş çıkması durumunda Varşova Paktı üyelerinin Moskova’nın yanında yer alacağını ifade eden eski pilot, “İstanbul ve Çanakkale kıyılarını ele geçiren Türkler Boğazlar’ın efendisiydi. Ama Bulgarların da 16. yüzyıldan beri bölgede stratejik çıkarları vardı” diyerek o dönemde savaş çıkması halinde Bulgaristan’ın Türkiye’ye saldırabileceğini ima etti.
Rusya radyosu muhabirinin, “Sözünü ettiğiniz operasyon sırasında, yani Akdeniz’e, oradan da okyanusa çıkmaya çalışacak Sovyet donanmasının yolunu açmak için Boğazlar’a mini nükleer bombalar atacak pilotlardan tek birinin bile hayatta kalmayacağını, çünkü üslerine dönüş için yakıtlarının yetmeyeceğini duymuştum, doğru mu?” sorusuna Tolboyev şu yanıtı verdi:
“Türkiye üzerindeki havanın nasıl olacağını bilmiyorduk ki. Eğer nükleer yükümü bıraksam 120-150 kilometrelik yakıtım kalırdı. Üstelik, yanımdaki filoda fotoğraf çeken istihbarat uçakları da olacaktı. Alçalıp yükselmem de yakıt harcamak demekti. Saatte bin 100 kilometre hızla uçacağımıza göre 10-15 dakika yetecek yakıtımız kalırdı.”
Böylece Tolboyev, Sovyetler’in savaş senaryosunda Boğazlar’a mini nükleer bombalar atılması seçeneğinin de yer aldığını dolaylı olarak kabul etmiş oldu.

Polis dayağı yemiş

Dağıstan doğumlu bir Avar olan Muhammed Tolboyev, 1981’de Moskova Havacılık Enstitüsü’nü bitirdi ve uzun süre pilotluk ve kozmonotluk yaptı, nükleer silah taşıyan jetlerle uçtu, kahramanlık madalyaları kazandı. 1993’te Rusya parlamentosuna seçildi, Dağıstan Güvenlik Konseyi Sekreterliği yaptı ve Moskova Havacılık Fuarı’nı kurdu. 2004’te Moskova’da polislerin soyadından dolayı kendisini Çeçen sanarak dövmesi büyük skandal yaratmıştı.

Nike-Hercules’ler baş hedefleriydi

“Soğuk Savaş” döneminde Sovyet stratejik bombardıman uçaklarına ve bazı kıtalararası balistik füzelere karşı geliştirilen Nike Hercules’ler Batı ittifakının standart uzun menzilli hava savunma silahıydı. Önce ABD ordusunda kullanıldı, ardından aralarında Türkiye’nin de bulunduğu NATO üyelerine dağıtıldı. Radar güdümlü füzeler, yaklaşık 150 kilometre menzile sahipti. Türkiye ilkini 1959’da aldığı füzeleri Boğazlar’ın savunmasında kullandı. Zamanla teknolojik açıdan geri kalan füzeler 1990‘larda Türk ordus
unun envanterinden çıkarıldı

http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Istanbul_savasta_Hirosima_olacakti_188943_30&tarih=13.07.2008&Newsid=188943&Categoryid=30

:saskin

kardeş sosyalist ülke hakkında ne biçim yazılar bunLar.
Onlar sanki Ülkemizden toprak istediler Rizeden sonrasını sanki soydaşlarımızı ipe çektiler,sürgün ettiler,yakıp yıktılar :D

desemde inanmazsınız karakterimden sebep;

Tanrı dağın etrafını sarın sarın ha,
Rusçulara çincilere vurun vurun ha !!

bi kere şunu bi netliğe kavuşturalım sosyalizm dediğimiz ideoloji rusların babasının tapulu malımıdır,şimdi ben sosyalist olunca rus hayranı mı oluyorum birisi bana bunun cevabını verebilirse sevinirim şimdi sosyalizm bir bilim dalıdır ve bunun teorisini kurabilmek için her milletten yazarlar yüzlerce kitap yazmıştır bu durumda sosyalizm nasıl oluyor da rus hayranlığı olarak algılanıyor anlamıyorum,ee o zaman kapitalistler neye hayran bide bunu yazalım evet cevapları bekliyorum arkadaşlar birisi beni aydınlatsın bu konularda.

bi kere şunu bi netliğe kavuşturalım sosyalizm dediğimiz ideoloji rusların babasının tapulu malımıdır,şimdi ben sosyalist olunca rus hayranı mı oluyorum birisi bana bunun cevabını verebilirse sevinirim şimdi sosyalizm bir bilim dalıdır ve bunun teorisini kurabilmek için her milletten yazarlar yüzlerce kitap yazmıştır bu durumda sosyalizm nasıl oluyor da rus hayranlığı olarak algılanıyor anlamıyorum,ee o zaman kapitalistler neye hayran bide bunu yazalım evet cevapları bekliyorum arkadaşlar birisi beni aydınlatsın bu konularda.

Tarihizm diye bir bilim dalı var mı. Senin mantığına göre FAŞİZM, EVANGELİZM, NAZİZM vb gibi bir sürü ideolojik akım da bilim dalıdır. Çünkü herbirinin kendi teorileri vardır.

Mussolini FAŞİZM için,

Hitler NAZİZM için,

Miloseviç EVANGELİZM için kitaplar yazmış teoriler ortaya atmıştır. Ayrıca bunlar için araştırmalarda yapılmıştır.

yalnız özentiliğin hiç bir manası yok eğer ki bir konu hakkında bir sav sunacaksan ortaya, biraz bilginin olması gerekiyor. O bakımdan sus derim...

yahu orhun bey kardeşim kalbini kıracak şeyler yazdırma bana benim odamın her yeri engelin,lenin in kitaplarıyla dolu bilimsel sosyalizm diye en az bin tane kitap vardır ayrıca sorduğum soruya cevap vereceksen ver yoksa sen sus,sosyalistlik rus özentiliğimi oluyor sosyalizm yalnızca rus ırkı içinmidir bunu soruyorum olaya böyle bakıyorsan bence sen sus ki zaten bilgi seviyeni direk yazdığın yorumdan anladım bana sosyalizmi anlatabilmen için senin çok ekmek yemen gerek daha doğrusu çok okuman gerek.

ben bunu 10 yıl öncede biliyordum bu yeni bir bilgi değil ki

ve eksik yazılmış olayın aslı şudur

ABD o yıllarda karadenize yönleri SSCB ye çevrilmiş füze ve füze rampları kurmuştu bunun üzerine sscb az daha türkiyeye nükleer silah kullanıyordu ki ABD FÜZELERİ KALDIRDI,
Türkiye'nin o dönem yaptığı en büyük yalnışlardan biriydi bu olay

yahu orhun bey kardeşim kalbini kıracak şeyler yazdırma bana benim odamın her yeri engelin,lenin in kitaplarıyla dolu bilimsel sosyalizm diye en az bin tane kitap vardır ayrıca sorduğum soruya cevap vereceksen ver yoksa sen sus,sosyalistlik rus özentiliğimi oluyor sosyalizm yalnızca rus ırkı içinmidir bunu soruyorum olaya böyle bakıyorsan bence sen sus ki zaten bilgi seviyeni direk yazdığın yorumdan anladım bana sosyalizmi anlatabilmen için senin çok ekmek yemen gerek daha doğrusu çok okuman gerek.

Hımm. Yani sen İktisat ilminde bir alt konu olan Kapitaliz ve Sosyalizm kavramlarından Sosyalizm'i çıkararak bilim alanı haline getirdin. Tebrik ederim yüce bilim adamı.

Benim bilgi seviyem hakkında konuşmuşsun da sormayı unutmuşsun. Bunu övünmek için söylemiyorum. istatistik bölümünü bitirdim. Yıllarca Ekonomi, Ekonomik modeller, Makro - Mikro Ekonomi, Proje değerlendirmesi, Kategorik veri analizi vs gibi dersler gördüm.

Senin ahkâm kestiğin sosyalizm konusunu 1. sınıfın 1. döneminde ekonomiye giriş dersinde okudum. O yüzden artistlik yapmazdım yerinde olsam..

Edit: Ya sen kimsin benim kalbimi kıracaksın? Benim kalbim yazıyla kırılmaz merak etme. Ben senin odan engelinin mangelinin kitaplarıyla dolu değil demedim ki? Gel sen terbiyemi bozdurma bana. Klavye delikanlılığı yapma...

dostum kalp kırma meselesi mecaz anlamdadır yoksa sen kimsin ki senin kalbini önemseyeyim ayrıca klavye delikanlılığı yaptığım felan yok eğer öyle bir şey olsa seni tehdit ederdim ya da hakaret ederdim ayrıca okuduğun bölümle iş bitmez okulda aldığın kıytırık ekonomi dersleriyle gelip bana artizlik yapma önce kitap okuycaksın yoksa master da yapsan profda olsan cahilsen cahil kalırsın bu arada bende övünmek için yazmıyorum ama mühendisim arada bize de çıtır çerez niyetine ekonomi dersi verdiler yani diyeceğim bana şu dersi aldım bu dersi aldım diye hava basma senin aldığın dersleri biz yarım saatte okuyup geçerdik ne doktorlar ne mühendisler ne iktisatçılar var şu dünyada hepsini toplasan bi adam etmezler çünkü ders kitaplarında gördükleriyle her şeyi anladım sanırlar ama iş öyle değildir okul bi adama hiç birşey vermez hemde hiçbirşey vermez benim gözümde okumayan adamın söylediklerinin hiç bir değeri yoktur senin yazdıklarından anladığım kadarıyla sende de bu alışkanlık yok yani senin de hiçbir ağırlığın yok bi kere önce kendi içinde çelişmiyceksin bak bi önceki yorumunda sosyalizm diye bilim dalı mı var demişsin bi sonrakinde sosyalizm iktisat biliminin alt dalıdır diyosun yani bu ne demek sosyalizm de bu durumda bilim dalı olmuyor mu bunun nesine itiraz ediyosun sırf itiraz etmek için karşı taraftaki adama gıcık olduğun için yazıosan ona bişi diyemem bi de demişsin ki gel sen benim terbiyemi bozma,valla ister boz ister bozma açıkcası çok da tınlamaz.

dostum kalp kırma meselesi mecaz anlamdadır yoksa sen kimsin ki senin kalbini önemseyeyim ayrıca klavye delikanlılığı yaptığım felan yok eğer öyle bir şey olsa seni tehdit ederdim ya da hakaret ederdim ayrıca okuduğun bölümle iş bitmez okulda aldığın kıytırık ekonomi dersleriyle gelip bana artizlik yapma önce kitap okuycaksın yoksa master da yapsan profda olsan cahilsen cahil kalırsın bu arada bende övünmek için yazmıyorum ama mühendisim arada bize de çıtır çerez niyetine ekonomi dersi verdiler yani diyeceğim bana şu dersi aldım bu dersi aldım diye hava basma senin aldığın dersleri biz yarım saatte okuyup geçerdik ne doktorlar ne mühendisler ne iktisatçılar var şu dünyada hepsini toplasan bi adam etmezler çünkü ders kitaplarında gördükleriyle her şeyi anladım sanırlar ama iş öyle değildir okul bi adama hiç birşey vermez hemde hiçbirşey vermez benim gözümde okumayan adamın söylediklerinin hiç bir değeri yoktur senin yazdıklarından anladığım kadarıyla sende de bu alışkanlık yok yani senin de hiçbir ağırlığın yok bi kere önce kendi içinde çelişmiyceksin bak bi önceki yorumunda sosyalizm diye bilim dalı mı var demişsin bi sonrakinde sosyalizm iktisat biliminin alt dalıdır diyosun yani bu ne demek sosyalizm de bu durumda bilim dalı olmuyor mu bunun nesine itiraz ediyosun sırf itiraz etmek için karşı taraftaki adama gıcık olduğun için yazıosan ona bişi diyemem bi de demişsin ki gel sen benim terbiyemi bozma,valla ister boz ister bozma açıkcası çok da tınlamaz.

Ben sana mühendis olamazsın demedim ki... Devamını biliyorsun.

Şöyle bir şey düşün. Ben bugüne kadar türev integral matris falan diye bir bilim dalı görmedim. Ama onlar Matematik biliminin alt konularından birisidir. Tıpkı Sosyalizm - Kapitalizm'in İktisa tbiliminin bir alt konusu olması gibi...

Senin mantığına göre dünya yuvarlak ise içindekilerde yuvarlak. Bir de ne mühendisi olduğunu merak ettim. İşte benim 4 sene boyunca imanına kadar öğrendiğim dersi yarım saatte geçtiğin için sosyalizmi bilim zannediyorsun.

Ertuğrul Sağlam çok güzel bir söz nakletti dün Mevlâna'dan

Önce lafa bakarım laf mı diye sonra söyleyene adammı diye

Bundan sonra cevap vermeyeceğim sevgili sosyalizm biliminin kurucusu kardeşim...

su kişisel atışmanızı pm yoluyla halledin konuyu saptırmayın

tekrar uyarmayacagım....

bi kere şunu bi netliğe kavuşturalım sosyalizm dediğimiz ideoloji rusların babasının tapulu malımıdır

,şimdi ben sosyalist olunca rus hayranı mı oluyorum birisi bana bunun cevabını verebilirse sevinirim şimdi sosyalizm bir bilim dalıdır ve bunun teorisini kurabilmek için her milletten yazarlar yüzlerce kitap yazmıştır bu durumda sosyalizm nasıl oluyor da rus hayranlığı olarak algılanıyor anlamıyorum,ee

o zaman kapitalistler neye hayran bide bunu yazalım evet cevapları bekliyorum arkadaşlar birisi beni aydınlatsın bu konularda.

mantığına göre bakarsak hakkın var.

sosyalizim-kapitalizim için şunu düşünüyorum

biri insanlar sosyal varlıklardır ve sosyal statülerinin düzenlenmesi ve korunması medeni bir gerekliliktir

diğeri içinse tüketmek için kaynağa ihtiyaç vardır bu yaşamın temel gereksinimidir yani mutlaka kaynak bulman gerek.
ya dedelerinin mirasını satarsın ya hakkın olmayan yerleri sömürürsün yada kaynağı kendin oluşturursun

sonuçta hepsinin birbirine olan (kanıtlanmış-kanıtlanmamış) etkileşimi vardır...

bana göre ikiside bilim değildir ama bilimin felsefesi-ruhu diyebiliriz çorbanın tuzu tatlının şekeri gibi

arkadaşlar ben RUS hayranlarına diye konu açtım..sosyalistlere yada marksistler şöledir demedim..

bi sürü Rus hayranı var..buyrun okusunlar dedim..bikaç kişiyle konuştum az kalsın ben rusum türk değilim diyecek de onlara bu yazı.gereksiz tartışmalara girmeyelim.

arkadaşlar ben RUS hayranlarına diye konu açtım..sosyalistlere yada marksistler şöledir demedim..

bi sürü Rus hayranı var..buyrun okusunlar dedim..bikaç kişiyle konuştum az kalsın ben rusum türk değilim diyecek de onlara bu yazı.gereksiz tartışmalara girmeyelim.

kardeş ben ruslarada hayranım araplarada ...
ayrıca caponlarada özel ilgim-hayranlığım var, sırf bu yüzden kapadokyaya gitmeyi düşünüyorum.

hayran olmak eğer kimliğinden kaçmaya çalışmak kadar ileri gidiyorsa YOZLUK- YOBAZLIK-TAPINICILIK var demektir...

orasını bilemem..

BU ülkenin adının Türkiye içinde yaşayanların da Türk olduğunu bilmeyen kendini RUs sananlar buray Rusya sananlar için bi konu bu..okusunlar da ÇOK sevdikleri rusya neleri planlıyomuş görsünler.

Bu arada yukarıda burada yaşayanların Türk olduğunu bilmeden yazdım...umarım Türkü çarpıtmassınız...çıkcak bazıları burada sadece Türk yaşamıyo dicek..Yukarıda Türk yazarak anlatmak istediğimi Zeka seviyesi belli düzeyde olanlar anlar.çarpıtmak isteyenler zati ........

Geri