Söyle Bilmek İster misin?

nuri_abi

New member
Reaction score
0
Sana anlatmamı istiyorsun. Sana neyi anlatayım bilmiyorum. Ama sen biliyorsun. Hani kendime itiraf edemediklerimi biliyorsun. Suskunluğun nasıl bir şey olduğunu-nasıl yok olduğumu biliyorsun. Sen beni benim kadar tanıyorsun da teyit etmek istiyorsun aslında. Veya bana öyle geliyor. Aslında ben anlatayım yada anlatamayayım sana...
İçimdeki keşmekeşi anlatayım sana. Yüzüne karşı söylemekten korktuklarımı söyleyeyim. Suskunluğumun nedenini anlatayım sana.

Sesinin içimi ısıttığını da anlatayım mı sana. Yüzümün konuşurken kızardığını, içimin titrediğini, itiraf etmekten korktuğumu da anlatayım mı? Sana yakın olduğumu hissettiğim halde, senin ne hissettiğini kestiremediğimi de anlatayım mı? İster misin? O kadar sinirlenmemin nedeninin de bu olduğunu da söylememi ister misin?

Esen geçen rüzgarın sesini duyduğumu, akşamları gözlerimi kapadığımda seni kafamda canlandırdığımı, resimlerine o yüzden hiç bakmadığımı da anlatayım mı? Senin bana gönderdiğin resimleri mailde tuttuğumu ama cesaret edip de hiç bakmadığımı da anlatayım mı? Seninle konuşurken içimin titrediğini, canın sıkıldığında benim canımın da sıkıldığını, sana değer veriyorum derken korkudan nefesimi tuttuğumu da bilmek istersin belki. Seninle konuşurken neden sürekli seni neşelendirmek istediğimi de söylememi ister misin? Senin üzüntülerinin benim üzüntülerim olduğunu da bilmek ister misin? Kendine eziyet ettiğini görmenin ama bir türlü sana anlatamayışımın nasıl bir acı verdiğini biliyor musun? Bilmek istiyor musun?

Devam edeyim mi biraz daha? Seninle ilk konuşmalarımızı, benim sorunlu hafızamın gereğinden fazla çalıştığı için her söylediğin kelimeyi hatırladığımı ve sonra bir şey söylediğinde şaka olup olmadığını anlamadığımdan çelişkiye düştüğümü de bilmek ister misin? Sigara içerken sana güzel bir şeyler yazayım diye elimin klavyeye gitmesini, gecenin bir yarısına kadar oturup yazıp sildiğim yazılarımın sana olduğunu da bilmek ister misin? Benim duygularımı bilmek ister misin? Benim taşıyamadıklarımı bilmek ister misin?

Titrek bir yüreğim olduğunu da bilmek istersin belki. Saçma sapan ilişkilerdeki başarılarımın, değer verdiğim zaman nasıl bir ters döngüye düştüğünü-dönüştüğünü de bilmek ister misin? Sana değer vermekten korktuğumu da bil. Senin bana değer verdiğini biliyorum. Ama senin bana, benim sana verdiğim değeri verip vermediğini bilmediğim için açılamadığımı da bilmek istersin. Sana anlatacak o kadar çok şeyim olduğunu ve hiç biri için cesaretimin olmadığını da bilmek ister misin? Benim aslında kalın kabuğumun altındaki korkak yüreğimi görmek ister misin? Benim o korkusuzluğumun altındaki çaresizliğimi biliyor musun? Bilmek ister misin?

Senin yanındayken hiç yalnızlık çekmediğimi, asla yalnız hissetmediğimi ama kendi korkularımı sana da bulaştırmaktan korktuğumu, onun acizliğini içime attığımı, o yüzden sürekli güldüğümü de bilmek ister misin?
Peki ya sana bunları anlattıktan sonra büyünün bozulacağından korktuğumu, o yüzden sana bunları asla anlatamayacak olduğumu da bilmek ister misin?
Belki de kendi içimde "PLATONİK" yaptığımı, belki de kendi platoniğimi yaşadığımı ve ya gerçek değilse diye içimde hapsettiğimi, o yüzden sürekli kendi kaleme gol attığımı da bilmek ister misin?

Söyle bunları da bilmek ister misin?

nuri_abi
09.12.2005

Geri