Süper Pozisyon Teoremi

chamfer

O Şimdi Asker
Reaction score
0
İndireceğiniz Ödev ya da Tez'in Mini Özeti ...

Süper pozisyon yöntemi birden fazla kaynak içeren devrelerde uygulanır. Herhangi bir elemana ilişkin akım değeri bulunmak istendiğinde, devredeki bir kaynak korunup diğer tüm kaynaklar (iç empedansları hariç tutularak) devre dışına çıkarılır (kaynakların devre dışına çıkarılması demek gerilim kaynaklarının kısa devre, akım kaynaklarının ise açık devre yapılması anlamına gelir). Bu şartlar altında istenen akım fazörü bulunur. Daha sonra ise devrede tutulan kaynak devre dışına çý

Ekli dosyalar

• hackhell_elektroteknik_188.zip
    14 KB · Görüntüleme: 539
aaaa pardon bu ödevmiş ben yanlış anladım :)

saol "chamfer",işime kesin yarayacak bu :D :D

ahuahuah war ya verirkende aklıma gelmedi değil hani dedim şimdi başka şey sanacaklar diye :)

lem tycon :eek:

ellerine sağlık bende bakıcam işime yara makınene sağlık be üstat::::::D

chamfer' Alıntı:
ahuahuah war ya verirkende aklıma gelmedi değil hani dedim şimdi başka şey sanacaklar diye :)

lem tycon :eek:

hahah super ya... beyler bu süper pozisyon sizin bildiginiz kadar heyecanlı bir pozisyon degil, kaynakların devreye etkilerini ayrık zamanda incelemeye yarar... Başka şeylere degil.. haahaa :)

YoUcAnCall911' Alıntı:
hahah super ya... beyler bu süper pozisyon sizin bildiginiz kadar heyecanlı bir pozisyon degil, kaynakların devreye etkilerini ayrık zamanda incelemeye yarar... Başka şeylere degil.. haahaa :)

harbi sende öyle sandım :D

YoUcAnCall911 nerelerdesin sen ya? ayda 1 msj atıyon galiba :) Bende elektronik okudum ama herhalde isa'dan filan önceydi ehehehe hiç görmedim bu pozisyonu.Bayramda görecem inşallah az kaldı :)

yooo sadece belki aynı başlıklarda degiliz herhalde... malum forum buyudu.. Tycon msnim [email protected] ekle kardes... Bu arada sen emın mısın elo okudugundan? 1.sınıfta gosterirler bu superpozisyonu cok basit bir yöntemdir.

DrEaM_y yi de ayrıca tebrik ediyor ve madalyasını takmak üzere Xfiles ı davet ediyorum... : )

YoUcAnCall911' Alıntı:

haklısın wallaha okuldayken bunlarla ne cebelleştim...

çevre akımları, norton,thevenin... :eek:

Abi ben bu msjları okurken gülmekten öldüm ya:) İlk başta süperpozisyonu ne anladıklarını anlamadım ama sonra jeton düşünce... ehuehe bak hala gülüyom ya:) Kırk yıllık teorem ne hallere düştü walla:)

ya bana ödev olarak bu konuyu verdiler ve her yerde aynı sorun çıkıyo karşıma.Şekil ler çıkmıyo.bu ne iş anlamadım.1 haftadır uğraşıyorum ama yok.yarın ödevi vermem lazım.yardım edemezmisiniz.

Kimse Ilgilenmedi Mesjimla Herhalde Gerçekten Interneti Allak Bullak Ettim Her Yerde Birebir Ayni ödev çikiyo Karşima.bu Sitedeki De Ayni Konu Güzel Ama Devreler çikmiyo Devre Olmasi Gereken Yer Boş.sanirim Eski Bir Konu Olduğu Için Kimse Ilgilenmiyo..hoca çarşamba Ya Kadar Süre Verdi Bu Son şansim Bu.yardim Ederseniz Sevinirim.

süper

chamfer herkes +18 sandı herhalde çok süper abi bayağı işime yarayacak hackhell'in de yelpazesi genişledi
devamını bekliyoruz:clap:

SA(^_^)Mi

Yaa Beyler. Bunda Devre Şekilleri Yok mu? Yoksa Açılmıyo mu?:cool:

YoUcAnCall911' Alıntı:

ya o arkadaşların anladığı pozisyonla bunun arasında pek fark yok yani, burdada burdada kaynakların devreye etkileri ve tepkileri var hatta ürünü bile var :) :p :) :p

arkadasım eline sağlık çok işime yaradı

Geri