sürekli reset neden olur

stab42

New member
Reaction score
0
asus a8n5x anakart amd 3000+ dual işlemci ati saphire fx 550 ekran kartım war ramlerim boktan kingston istemiştim ama garip marka kakalamışlar bilgda oyun yükleme esnasında veya oynarken ya hata werip oyunu kapatıyor yada reset atıyor bu da baya bi can sıkıcı oluyor format atıp tekrar kurdum ama bi fayda yok kasanın içini açtım acayip bi toz wardı tozlarda anakartla fanların bi parçası olmuş süpürge çekmedi :) neden olur çünkü fıttırıcam

Önce cpu nun fanını kontrol et .Cpu çok ısındığı zman bilgisayar kapanır.Ama reset söz konusu olduğunda coğu zman ram ler devreye girer.Ram lerinden biri bozuk olabilir.Yada ram slot ları hatalı olabilir.

ramlarin yerini değiştir yada sadece birisini tak öyle dene .. ayrıca tavsiyem fanların hepsini temizle..

zaten fandan bazen garip sesler geliyor ama cpu nun değil powerin

Sen önce ram lerini kontrol et önce birini cıkart dene...Reset olmazsa cıkarttığın ram i pc de ram in takılı olduğu slot a tak.Yine reset olmazsa slotlardan biri bozuk demektir.Eğer iki ramden sadece birinde reset oluyorsa o ram i garantisi varsa götür.Yoksa at gitsin.

kardes sen once bilgisayarini temizle ondan sonra reset sorunu olacak mi bakalim,
supurge cekmiyorsa, sac kurutma makinesi ile (acik alan tavsiyemdir) temizleyebilirsin,
sadece sac kururtma mak. cok yakin tutma (max. 5-6cm yakinlikta olsun),her transistor vb. parcalarin lehimlenme sicakligi esit olmadigi icin, sikinti cikartabilir

not: pc'nin fisi prizden cikardiktan sonra her parcayi teker tekr sokup oyle temizlemeni tavsiye ederim, islemcinin (al., bakir) gulleri cikarma alttaki silikonu (macunu) berbat edebilirsin, eger sokup takmayi bilmiyorsan sadece hava tutmani tavsiye ederim

kolay gelsin

BlackHooK aynı tavsiyeleri bizde en baslarda verdik zaten.Önce cevapları okusaydın keşke.

O anakart ve fanlar temizlenecek başka çare yok.Fakat bileşenlerinden herhangi biri çok ısınırsa sistem resetlemez, direkt kendini kapatır.

Ayrıca ben saç kurutma makinesini tavsiye etmiyorum. Statik elektrik PC ne zarar verebilir. Bence bir tane yağlı boya fıçası (ince fıça işte) ile her taraftaki tozları fırçala mümkünse fanlarıda sökerek aynı şeyi yap ondan sonra elektrik süpergesi ile çek. (Bence yinede senin sorunun toz değil ramlerini kontrol etsen daha iyi olur.)

asus a8n5x anakart amd 3000+ dual işlemci ati saphire fx 550 ekran kartım war ramlerim boktan kingston istemiştim ama garip marka kakalamışlar bilgda oyun yükleme esnasında veya oynarken ya hata werip oyunu kapatıyor yada reset atıyor bu da baya bi can sıkıcı oluyor format atıp tekrar kurdum ama bi fayda yok kasanın içini açtım acayip bi toz wardı tozlarda anakartla fanların bi parçası olmuş süpürge çekmedi :) neden olur çünkü fıttırıcam

kardeşim benimde öğle oluyodu ram dediler değiştirdim format dediler attım kasa ısınınıyo dediler kapağı açtım çalıştırdım ama sorun evin elektrik hattındaymış voltaj düşüklüğü varmış o mahallede bi tane regülatör taktım sonra hiç kapanmadı aklında bulunsun

Geri