Sıkışık hukuki durum.

ramo46

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
ERGENEKON davası çok da güzel başladı.

Tek sorun; mahkeme salona sığmadı.

Sanıklar içeri alınamadığı için, tanıklara yer bulunamadığı için, avukatlar kapıdan giremedikleri için, hákim yerinden kalksa başkası oturacağı için...

Hukuki sıkışıklık vardı.

Zaten iddianame de kitaba sığmıyor, ekleri ile birlikte 200 bin sayfayı geçecek diyorlar.

Ayrıca zamana da sığmıyor:

Sadece iddianameyi okumak 17 gün istiyor... Her bir sanığın kimlik tespiti, hakkındaki iddia, savunması, yazışmalar, ek bilgilerin gelmesi, yıllarca sürebilir...

*

Doğrusunu isterseniz mantığa da sığmıyor.

Söyler misiniz; benim ne işim var bu iddianamenin içinde?

"Sayfa 1070:

(Tape)

Güler Kömürcü’nün ’Alo... İyi bayramlar, iyi yıllar Bekir Bey... Her zaman telefonun ucundayım ne emrederseniz...’ dediği... Bekir Coşkun’un cep telefonu kullanmadığını söylediği, ama direkt telefonunu verdiği... Güler Kömürcü’nün ’Devletimiz güçlüdür, güzel günler bizim olacak...’ dediği......."

İddianamede aynen böyle yazılı.

(.........)

Ne alakası var?...

Benim, Güler Kömürcü ile bu konuşmam neyi kanıtlıyor?..

Yani iki meslektaşın, her gün onlarcası yapılan sıradan bir konuşması ne işe yarıyor?..

(Güler Kömürcü’nün yazılarını severim. Ama hiç yüzünü görmedim.)

*

Daha da açıkçası:

Dava hukuka, hukuk adalete, adalet duruşmaya, duruşma mahkemeye, mahkeme salona sığmıyor.

Sıkışık hukuki durum...

Başbakan, "Ben bu davanın savcısıyım" dediğine göre, peşinden dincilerin karşı devrimine karşı olanlar toplandığına göre, siz nereye sığdırıyorsunuz tüm bunları?

Bakın İngiliz Independent, bu davayla ilgili yaptığı yorumda diyor ki:

"Tayyip Erdoğan’ı alaşağı etme girişimi yargılanıyor..."

Bu böyle bir davadır işte...

Sığmıyor...

Ne de vicdanlara.

Bekir Çoşkun
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/10168799.asp?yazarid=2

Nerede bu geçensene meydanlarda toplan kuru kalabıklar.

Hani cumhuriyet miitingi denilen gazı bol içi boş yığınların toplanmasından bahsediyorum

hadi ne duruyorsunuz toplanıpta destek versenize Ergenekon Çetenize

ne çabukta pes ettiniz böyle yavvvvvv

Hani cumhuriyet miitingi denilen gazı bol içi boş yığınların toplanmasından bahsediyorum

Zamanı gelince patlamasınıda biliriz arkadaşım. Merak etme...:goz:

Böyle gerici vatanı satan insanlara kalmaz bu ülke.

Zamanı gelince patlamasınıda biliriz arkadaşım. Merak etme...:goz:

QUOTE]

balon gibimi :):)

Kim ve ne olduğun beni ilgilendirmediği için muhatap alıp cevap vermeyeceğim. Ama gerçek bir tavsiyede bulunabilirim. O nick çok çocukça. Kendin olmalısın bence...Bir düşün :goz:

Kim ve ne olduğun beni ilgilendirmediği için muhatap alıp cevap vermeyeceğim. Ama gerçek bir tavsiyede bulunabilirim. O nick çok çocukça. Kendin olmalısın bence...Bir düşün :goz:

beni muhatap alıp alman beni enterese etmez arkadaş.çok da umurumda olmaz

Tavsiye gelince sen o tavsiyeyi kendine sakla

MADNES ismi ile nekadar kendinsin odunu düşünmeyide sana bırakıyorum

Benim sana bir tavsiyem var:HER SAKALLIYI DEDEN SAN MA SAKIN

SONRA MORS OLURSUN

Sen böyle düşünmeye devam et ..
.Esas davanın içini gazla dolduranlara bak sen.

Sen böyle düşünmeye devam et ..
.Esas davanın içini gazla dolduranlara bak sen.

Eğer davanın içi gala dolu olsaydı iki tane ORGENALİN hemde Ordu evinde bulunduğu sırada Genelkurmayın izni ile göz altına alınmazlardı

bu durum T.C tarihinde ilk dafa aoluyor

Eğer davanın içi gala dolu olsaydı iki tane ORGENALİN hemde Ordu evinde bulunduğu sırada Genelkurmayın izni ile göz altına alınmazlardı

bu durum T.C tarihinde ilk dafa aoluyor

Öyle yada böyle bu dava başladı belki bu davada gerçekten suçlular da
vardır ama olay öyle bulandırıldıki gerçeklerde görünmez oldu.

R.T.E adlı üyeye cevaptır Cumhuriyet mitinglerini küçümseyeceğine o can hıraş biçimde savunduğun hatta adının baş harflerini kullanıcı adı yaptığın adamı araştır biraz bu adam 31 ayrı yerde B.O.P. un eşbaşkanı olduğunu söyledi bunun ne anlama geldiğini idrak edebiliyormusun sen bu demektir ki Başbakan koltuğunda oturan şahıs aslında başka bir devletin proje sorumlusudur proje sahibi devlet te Amerikanın ta kendisidir hani Irak ta 1.000.000' dan fazla müslümanın canına kıyan ülke hani müslüman kadınların ırzına geçen hristiyan piçlerinin olduğu ülke hani yıllardır Türkiyede terörü alenen destekleyip binlerce insarnımızın ölmesine sebep olan ülke hani yıllardır ülkemizde vuku bulan binlerce melanetin arkasındaki ülke aslında bunu bilmesen de içinde hissediyorsundur çünkü Amerikan emperyalizminin yıllardan beridir bu ülkede en büyük sermayesi siz ve sizin gibi aklı evvellerdir adam canınıza okur ülkede ne ar ne namus bırakır kalpazanlığı hırsızlığı aleniyete döker vatan hainliğinin en önde gidenini ensesinden tuttuğu gibi iktidar koltuğuna oturtur gıkınız çıkmaz hatta helal olsun adam nasıl götürmüş diyede sırtını sıvazlarsınız adamın hiçbir sorunu görmez gözünüz türbandan başka sana bir örnek vereyim İstanbulun fethinden bir kaçgün öncesine kadar Bizansın önde gelenlerinin en önemli tartışma konusu neydi biliyormusun Melekler dişimi erkek mi onu tartışıyorlardı peki sen ve senin gibiler bu ülkede Olası bir Amerikan işgali gerçekleştiğinde neyi tartışacaksınız biliyormusun acaba bu gün taksime inmeme izin verirler mi acaba çaktırmadan şu köşede öğle namazımı kılabilrmiyim acaba bugün hangi komşu kızının ırzına geçtiler bugün senin şu anki siyasi konumunun işgal zamanında damat feritlerin emrinde olan eşkiyaların konumundan hiç bir farkı yoktur o mitinglere Milyonlarca insan katıldı yüreği bu ülke için çarpan milyonlarca vatan sever sen nasıl bir insansın ki o mitingleri küçümseyebiliyorsun o mitinglerden sonra Amerikan basınının ağzı beş karış açık kaldı biliyormusun adamlar Türkiyeden başka dünyanın hiçbiryerinde böyle mitingler yapılamaz diye diye bi kaldılar ve haklıda çıktılar yapılamaz da çünkü Türkiye diğer ülkelere benzemez tarihi ile gelenekleri görenekleri ile kültürü ile bambaşka bir yapıya sahiptir ve bunu tarihin çoğu zamanında büyük ve destansı bir şekilde göstermiştir ve herzamanda gösterecektir önemli olan bu milletin bağımsızlığıdır biz aç yaşarız susuz yaşarız ama vatansız yaşayamayız eğer üzerine basabileceğin burası benimdir diyebilyeceğin bir toprağın yoksa hepsi hikayedir geçtiğimiz 60 yıllık süreç yani Küçük Amerika süreci bunun en sağlam kantıdır aklını başına toplayıp biran önce bu kutuplaşma yaratan tavırlarından vazgeçmeni canı gönülden temenni ederim

R.T.E adlı üyeye cevaptır Cumhuriyet mitinglerini küçümseyeceğine o can hıraş biçimde savunduğun hatta adının baş harflerini kullanıcı adı yaptığın adamı araştır

Bak arkadaşım bir üst forumda senin zihniyetine sahip bir kişiye "HER SAKALLIYI DEDEN SANMA MORS OLURSUUN"

bu szöler senin içinde geçerli

Ben kimsenin baş harflerini kullanmıyorum .kimseyede özenimiyorum

bEN KENDİMİM AMA SEN O İSİMLE NESİN BİLEMİYORUM

Bak arkadaşım bir üst forumda senin zihniyetine sahip bir kişiye "HER SAKALLIYI DEDEN SANMA MORS OLURSUUN"

bu szöler senin içinde geçerli

Ben kimsenin baş harflerini kullanmıyorum .kimseyede özenimiyorum

bEN KENDİMİM AMA SEN O İSİMLE NESİN BİLEMİYORUM

İNŞALLAH DEDİĞİN GİBİDİR AMA HAK VERİRSİNKİ O HARFLER SENİN TAVRINLA BİRLEŞİNCE İNSANİN AKLINA BAŞKA BİR ŞEY GELMİYOR
NOT: bu arada benim kullanıcı adım çalıştığım kurumun hecelemesi VERem SAVaş DİSpanseri

hakimlerin rüşvet aldığı
baskı altında olduğu bir ülkede
adalet var demek
akla mantığa aykırıdır.

Geri