sız bu sıstemde ferformansı nasıl saglardınız

35deniz

New member
Reaction score
0
arkadaslar format sonrası performansı her sekılde yakalıyorum sorun bır ıkı ay sonrasında baslıyor ozellıkle ınternete baglantıarımda yavaslıyor bırkac optımızasyon programı kullandım fakat sorunum cozulmedı
altta bılgısayarımın ozellıklerı var sız bu sıstemde ferformansı nasıl saglardınız
mıcrosoft wındows xp profesıonel
servıce pack 3

bılgısayar

ıntel(r)
pentıum(R) 4 cpu 3.00 ghz 2.99ghz 1.00gb ram

kullandıgım programlardan bırkac tanesı :
kaspersky ınternet sucurıty 09(kasıyor dıye sıldım g data totalcare kurdum sonuc daha beter)
advanced systemcare pro 3.1.2
nero 8
lımewıre pro4.18
ofıs2007

Bu zaman içerisinde yüklediğin, yükleyip kaldırdığın program artıkları gibi şeyler bilgisayarını ister istemez yavaşlatıyor.

Format attığında tabiki hızlanacak tertemiz bir kafaya sahip oluyor

Tabi bu arada virüs programlarıda bilgisayarı biraz kasıyor

Bu zaman içerisinde yüklediğin, yükleyip kaldırdığın program artıkları gibi şeyler bilgisayarını ister istemez yavaşlatıyor.

Format attığında tabiki hızlanacak tertemiz bir kafaya sahip oluyor

Tabi bu arada virüs programlarıda bilgisayarı biraz kasıyor

konuya ılgın ıcın tesekkurler yazdıkların hakkında bılgı sahıbıyım benım aradıgım aslında soyle bır bakarsan cogu kısının aradıgı tuyolar ozel programlar yanı
format sonrası performansı olabıldıgınce uzatmanın yolları

öncelikle; (formattan sonra için gerek olmaz ama; Ad-avare tarzı bir viruz progarmı ile trojan vs viruslerden, altta senin iznin olmadan çalışan internet pro İlardan kurtulmalısın), daha sonra; başlat --> msconfig --> BOOT.INI --> /NOGUIBOOT( TİK' LE ) --> YİNE ÜSTTEN BAŞLANGIÇ SEKMESİNDEN İŞİNE YARAMAYAN AMA DEVAMLI SENDEN HABERSİZ AÇILAN PROGRAMLARIN TİK LERİNİ KALDIR.. GÖRSELLİK VS AYARLARI BİRAZ DÜŞÜR İŞE YARAR BUNLAR HEM AÇILIŞTA HEM KULLANIMDa..

evet nod32 kurdum hersey duzeldı bılgısayar canavar gıbı olduda kaspersky nın yerını tutarmı

xp nin yapısı gereği zamanla şişer sen programları kurduktan sonra ilk önce acronis true image veya norton ghost gibi programlarla sistemin yedeğini alacaksın bilgisayar anormal davranmaya başlayınca oluşturduğun yedekten geri yükleme yapacaksın tek kalemde her seferinde format atmaktan kurtulursun.

1.Kurduğun AV ler yavaşlatır.ki bu pc ye KİS 7 kurulmalı.ilk başlarda av yi kurduktan sonra performansında bir sorun yoksa pc gereksiz dosyalarla şişmiş demektir.
2.gereksiz dosyaları CCleaner,WinSysClean 2008 programlarının 2 sini de kur.cleanerle hataları düzelt,winsys ile gereksiz dosyaları sil.ayrıca çalıştıra C:\windos\prefetch yaz ve ordaki dosyaların tümünü sil.hergün bu işlemi yap.
3.programları dosyalarından ve ya program ekle\kaldırdan değil de YourUninstaller 2008 gibi programlar kullan.bu program kaldırmak istediğin kurulumun hiç bir zerresini bırakmıyor.
4.ve de kullanmadığın ve ya çok seyrek kullandığın programları sil..
5.internet explorer yerine mozilla firefox kullan.
6.pc açılışında gelen programları kapat.sağ alta gereksiz programlar çalışmasın.
bende celeron işlemcili 256 ramlı 64 ekran kartlı 40 gb hardiskli bi pc var.format atalı 3 ay oldu ve üzerinde 30 tane program kurulu..roket gibi çalışıyor..nasıl yemek yediğin sofrayı kaldırıyorsun,masanı temiz tutuyorsun ,pc ni de temiz tutmalısın.kolay gelsin

ccleaner ve o&o defragment işini görür dostum. ayrıca virüs programı olarak avg tavsiye ederim.

Geri