Saç Dökülmesi ve Nedenleri

ServerErr0r

uid=0(root)
Reaction score
0
Birçok kişinin kabusu haline gelen bir durumdur saç dökülmesi ve kel kalma korkusu.

Çeşitli nedenleri olmasına rağmen, bazen genetik etkenlerden dolayı bazen de sinir-stres ve sağlıksız bir yaşam saç dökülmesine sebep olabiliyor.

Peki ne yapmak gerek saçlarımız dökülüyorsa?

Öncelikle şunu belirteyim ki piyasada satılan Pantene, Blendax, Elidor, Clear vb. gibi şampuanları kullanıyorsanız kel değilseniz bile kısa zamanda kel olacaksınız demektir.

Neden mi?
Şöyle düşünün arkadaşlar; Yukarıda adını saydığım şampuanlardan herhangi birinin kapağını açın ve koklayın. Mis gibi kokuyor değil mi. Değişik değişik koku çeşitlerinde farklı modelleri vardır.
Niye güzel kokuyor, çünkü parfüm yani kimyasal madde katıyorlar içine.
DÜŞÜNÜN… Vücudunuza sıktığınız parfümü saçınıza sıkarsanız ne olur? Tabiiki belli bir süre sonra dökülür saçlarınız.

İçinizde, aldığı parfümü saçına sıkan yoktur herhalde J

Öncelikle adını saydığımız bu şampuanları kesinlikle kullanmamanızı öneririm.

Saç dökülmeniz çok fazlaysa Isırgan Özlü yada Sarımsak Özlü Bitkisel Şampuan kullanabilirsiniz.
Kırıklarınız çok fazlaysa Ginsengli Şampuan,
Çok yağlı saçlar için Isırgan Özlü Şampuan,
Kuru saçlar için Zeytinyağlı Şampuan kullanılabilir.

*Kendimden örnek vereyim. Çok fazla dökülme vardı saçlarımda. Geçen yaz berbere gittim ve kazıttım. Sonra bir karışım hazırladık. Saf zeytinyağı ve Sarımsak karışımı. Saçıma her akşam sürdüm.
Çok faydasını gördüm ama açık konuşayım kokusu berbattı J

Yukarıda yazdığım Sarımsak Özlü Şampuan kesinlikle sarımsak kokmaz.

Basit bir dille ve sade olarak anlatmaya çalıştım. Umarım sıkılmadan okumuşsunuzdur.
Detaylı olarak bilgi almak isterseniz pm ile iletişime geçebilirsiniz.

NOT: Günümüzde saç dökülmesi ciddi bir sorun olarak algılandığı için bazı fırsatçılar bunun ticaretini ve sömürüsünü çok abartarak yapmaktadırlar.
KESİN OLARAK ŞUNU BİLİN Kİ SAÇ ÇIKARAN BİR ÜRÜN YOKTUR. SAÇ DÖKÜLMESİNİ ENGELLEYECEK VE VAROLAN SAÇLARINIZI GÜÇLENDİRECEK ÜRÜNLER VARDIR.

SADECE SAÇ KÖKLERİNDEN ALINIP EKİM YAPILARAK YENİ SAÇ ÇIKABİLİR. ONUN DIŞINDASAÇ SERUMU KULLANARAK SAÇ ÇIKMASINI BEKLEMEYİN, BİR MUCİZE GEREKİR ÇÜNKÜ.

Geri