Saç rengi...

reavenn

qяσηι¢ υуυz
Reaction score
0
İnandığım iki şey var: Aynaya baktığımda gördüğüm,
Fizikçi Abuzittin Beyazoğlu, matematikçi Saniye Kızılgül ve Kimyacı Murtaza Karagülle üniversitenin lobisinde otururlarken içlerinden biri şöyle bir yorum yapar:"- Benim saçım kızıl, sizinki beyaz ve sizinki de kara!? Ama hiç birimizin saç rengi ile soyadı uymuyor!!"

"- Çok haklısınız efendim." diye cevap verir Saniye Hanım. "Ama bu yorumun bir fizikçiden gelmesini beklerdim aslında." Buna göre fizikçinin saç rengi ne olur?

Tamam tamam buldumm...

Beyazz...

Saniye Kızılgül "- Çok haklısınız efendim. Ama bu yorumun bir fizikçiden gelmesini beklerdim aslında..." derken şu sonuçları vermekte:

Matematikçi Saniye Kızılgül bir önce konuşan kişinin fizikçi OLMADIĞINI söylemekte, ayrıca saç renginin KIZIL olmadığını da biliyoruz. Bu durumda ilk konuşan kişinin fizikçi değil de KİMYACI olduğu ortaya çıkar. Bu durumda Kimyacı olan Murtaza Karagülle şunu söylemiştir:
"- Benim saçım kızıl"

Bu durumda Fizikçi Abuzittin Beyazoğlu'nun; "Hiç birimizin saç rengi ile soyadı uymuyor!!" bilgisine bağlı olarak saç renginin BEYAZ olmadığını biliyoruz. O zaman ya KIZIL ya da KARA olmalı... Fakat Kimyacı Murtaza Karagülle "- Benim saçım kızıl" dediği için geriye tek seçenek kalıyor...

Fizikçi Abuzittin Beyazoğlu Saç Rengi KARA

Kimyacı Murtaza Karagülle Saç Rengi KIZIL

Matematikçi Saniye Kızılgül BEYAZ

Her halde tamamdır?

karadır saçların ferm......

kara kara ....

Geri