Said-i Nursi Sözlüsü

ogamemanya

New member
Reaction score
0
Isparta'da ilköğretim okulunda skandal. Din öğretmeni hakkında suç duyurusu yapıldı

Isparta Ülkü İlköğretim Okulu'nda görev yapan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Hasan Çelik'in, sekizinci sınıf öğrencilerini, kendisinin dağıttığı, Said-i Nursi'nin sözlerinin yer aldığı notlardan sözlü yaptığı öne sürüldü.
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şube Başkanı Mahmut Özyürek, Çelik hakkında Milli Eğitim Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, İl Jandarma Komutanlığı ve Isparta Valiliği'ne 25 Haziran'da suç duyurusunda bulundu.

Notlar ve tepki

İddiaya göre, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Çelik, Said-i Nursi'nin Risale-i Nur Külliyatı'ndan derlenmiş sözlerini iki sayfa halinde bastırarak öğrencilerine dağıttı. Notlarda, Said-i Nursi'nin "Gözlerin zinası bakmaktır", "Cennet kılıçların gölgesi altındadır", "Çok gülmek kalbi öldürür" gibi ifadelerinin yer aldığı belirtildi. Çelik, daha sonra bu notlardan öğrencilerini sözlü yaptı.
Velilerin şikâyeti üzerine olaydan haberlerinin olduğunu söyleyen ADD Isparta Şube Başkanı Özyürek'in yaptığı suç duyurusu başvurusunda şu ifadeler yer aldı:
"Atatürk ve Cumhuriyet karşıtlığıyla bilinen Said-i Nursi'nin düşüncelerinin öğrencilerimize dağıtılması, genç beyinlerin bunlardan sözlü sınava tabi tutulması anlaşılır gibi değil. Bir öğretmenin, Atatürk ve Cumhuriyet karşıtlığı belgeli Said-i Nursi'nin propagandasını yapması dehşet vericidir."
Konu hakkında detaylı bilgileri olmadığını belirten Isparta Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, hemen soruşturma açılarak okula müfettiş gönderileceğini söyledi.

MEHMET ÇINAR

DHA ISPARTA

HABERTÜRK.COM

öne sürüldü ve iddia ediliyor lafları kullanıldıgı için kesin bi yorum yapamıyorum fakat

yazılanlar dogruysa eğitim kurumlarımız da son zamanlarda gorulen bı cok yanlıs davranısa bir

yenısı daha eklendiği için utanç duyarım sanırım ...

"Atatürk ve Cumhuriyet karşıtlığıyla bilinen Said-i Nursi'nin düşüncelerinin öğrencilerimize dağıtılması, genç beyinlerin bunlardan sözlü sınava tabi tutulması anlaşılır gibi değil. Bir öğretmenin, Atatürk ve Cumhuriyet karşıtlığı belgeli Said-i Nursi'nin propagandasını yapması dehşet vericidir."

said nursi nerede Atatürk'e ve Cumhuriyete karşıymış sayın başkan ben birşeyden eminim o da Bediüzzaman senden daha fazla seviyordu bu ülkeyi...

Bediüzzaman'ın kitaplarından bahsetmiş sayın başkan acaba bir sayfasını okudumu sorarım oku sayın başkan oku ve gerçekleri gör tabi gerçekleri görmek istiyorsan..çıkar artık at gözlüklerini sizlerin okullarda ilköğretim öğrencilerine dağıttığınız müstechen içerikli kitapları da biliyoruz Atamızın adını da siyasete bulaştırdınız daha fazla kirletmeden bırakın bu işleri ve o koltuğu esas sahiplerine Atatürk'ü gerçekten seven Türk gençlerine bırakın çekilin yeter artık....

Hainliği onlar değil Tarih yazıyor.........
Sizde Tarihe bir bakın isterseniz........

Geri