/ / : Samsung Bada Cep Telefonu Bada OS İşletim Sistemiyle Gelecek

//:U.N.G.O.O.D

Altın Üye
Reaction score
0

Apple’ın iPhone ve App Store’dan kırdığı paralar tüm cep telefonu üreticilerinin ağızlarından sular akmasına sebep oluyor. Bu telefon yazılımı meselesi en az telefonun donanımı kadar önemli. Kendi işletim sistemi ve kendi uygulama mağazası olan daha fazla kazanır. Microsoft, Nokia ve RIM’den sonra Samsung da kendi cep telefonları için bir işletim sistemi geliştirecek ve buna uygun bir uygulama mağazası açacak.

Samsung’un işletim sisteminin adı Bada OS. Bu işletim sisteminin temel alacak aygıtlar ise şimdiden nete sızmaya başladı. Meraklı yazılımcılar gelecekte Sadece iPhone OS, Symbian veya WinMo için değil Bada için de programcıklar yaratıp bir mağazada satılığa çıkarabilecekler.

GSMHelpDesk sitesinde beliren bu Samsung akıllı telefonun Bada uyumlu olduğu söyleniyor fakat bunun dışında fazla bir ayrıntı yok. Telefonun görünümü oldukça sadece ve göz okşayıcı. Buradan tamamen dokunmatik olacakmış gibi görünüyor fakat belki de içinde bir kayar klavye vardır. Aslında elde ettiğimiz bilgiler yalnızca bunlardan ibaret. Bundan sonra ancak tahminlerde bulunabiliriz. Günümüz akıllı telefonlarının sahip olduğu bağlantıların çoğuna veya tümüne sahip olabilir (3G, UMTS, WiFi, Bluetooth, MicroUSB, SD vs.).

Daha fazla ayrıntı için maalesef 2010’un ilk günlerini beklemek zorunda kalacağız.

Geri