Samsung estool programı

metehan009

New member
Reaction score
0
arkadaşlar hdd mi sıfırlamak istiyorum bunun içiç hddmin markası olan samsunhdd sitesini baktım programı buldum.programın adı ESTOOL bu programı nasıl kullanıcam bilgisi olan var mı? türkçe yazmıyo anlatımı ingilizce ondan bilemedim . veya estool yerine maxtor maxblast programını mı kullanmalıyım yardımlarınızı bekliyorum. reşekkürler.

öncelikle yanlış yere açtığım için çok özür dilerim. verdiğin linke ben bakmıştım saten ben ESTOOL programının nasıl kullanıldığını öğrenmek istiyorum.

arkadaşlar hdd mi sıfırlamak istiyorum bunun içiç hddmin markası olan samsunhdd sitesini baktım programı buldum.programın adı ESTOOL bu programı nasıl kullanıcam bilgisi olan var mı? türkçe yazmıyo anlatımı ingilizce ondan bilemedim . veya estool yerine maxtor maxblast programını mı kullanmalıyım yardımlarınızı bekliyorum. reşekkürler.

bu sayfada resimli olarak anlatılmış zaten

http://www.samsung.com/global/business/hdd/support/downloads/support_in_es.html

1-estool cd room zip yazan dosyayı indir
2-rardan çıkarınca bir iso dosyası karşına çıkar.
3-bunu neroda"kalıbı diske yazdır" bölümünde düşük hızda yazdır.
4-bilgisayarını bu cd ile başlat
5- birinci resimde y tuşuna bas geç
6-ikinci resimde enter bas
7-üçünce resim olarak up-down tuşlarıyla "low lewel format" seç ve devam et

yalnız bütün bunları yapmadan hard diskin parçalıysa ilk önce birleştirmen gerek ayrıca tüm verilerinide harici disklere vs yedekle ve konular biraz uzmanlık ister istersen bilen birine yaptır hardikin elden çıkabilir eğer yanlış birşey yaparsan kolay gelsin

aynen o siteden baktım saten ingilizce yazdığı için tercüme edemedim :) sağol teşekkür ederim

Geri