--------------------------------------------------------------------------------
bu konuyu daha once once programlar bolumune acmıstım ama yanlıs yere actıgımdan galiba kapanmıstı
bunu telefoncular ucret karsılıgında yapıyor birilerine faydası olacagını dusundugum icin, simdi tekrar, buraya acıyorum. umarım faydası olur.
samsung D-600,D-900 ve samsung E-250 telefonlarının sesi cok daha yuksek cıkabılıor soyle:
samsung kullananlar, sesinden memnun kalmayanlar özellikle mp3 calarının ve kulaklık sesinin dusuk olusundan yakınanlar.
((not:verdiğimiz parametrelerin dışına cıkılırsa herhangibi bir arızada mesuluyet kabul etmiyorum))
Arkadaslar şimdi yapılıcakları adım adım sizlere yazıyorum ben uyguladım ben yararını gördüm çalısıyo
D-600 İCİN
Dis hoparlorden cikan sesi arttirmak icin...
*#8999*8378# tuslayin cikan menuden donanim testine girin.Oradan ses ayarlarina girin. 9. secenekteki ıss normal'e girin. ve en alttaki rx vol secenegine girerek assagidaki degerleri yazin...
Not degerleri girmeden once telefondaki kayitli degerleri not edin.
Degerler.:
Düzey 1: 49
Düzey 2: 44
Düzey 3: 39
Düzey 4: 34
Düzey 5: 29
Düzey 6: 24
Düzey 7: 19
Düzey 8: 14
Düzey 9: 9
Düzey 10: 4
Onemli: telefonun hoparlorune zara gelmesini istemeyiyorsaniz duzey 10 icin 2'den daha kucuk deger girmeyin...
E-250 ve U-600 İCİN
E-250 icin aynı sekilde kodu girerek *#8999*8378# yaparak "donanım testi" ne girin
ordan "ses ayarları" na girin daha sonraaaaaa
NORMAL
---------------------
KULAKLIK KAZANCI : 4
AHİZESİZ KAZANCI : 9
KAYDET DE
NORMAL2(KEYTONE)
---------------------------
KULAKLIK KAZANCI : 15
AHİZESİZ KAZANCI : 15
KAYDET DE
KULAKLIK
KAYDET DE
HOPARLÖR SUP
KULAKLIK KAZANCI : 9
KAYDET DE
HOPARLÖR SDN
KULAKLIK KAZANCI : 3
KAYDET DE
HOPARLÖR ÇKŞ
KAYDET DE
HOPARLÖR YANLIZCA ÇIKIŞ
KULAKLIK KAZANCI : 12
AHİZESİZ KAZANCI : 14
KAYDET DE
IIS NORMAL
KAYDET DE
IIS KULAKLIK
KAYDET DE
IIS NORMAL2
KAYDET DE
IIS HEADSET2
KAYDET DE
Bu AyarLarı Yaptıkdan Sonra TeLefon'ununuzun Sesi Eskisine Göre %100 artıyor... -[Eksi Yönü] Sesi cok actınızmı boğuLuyor we cızırtıLı cıkıyor...
D-900 ve D-840 İCİN
D900 ses yükseltme!
> *#8999*8378#
> 2.Donanım testi
> 2.Ses Ayarları
> 1.Normal
> RxPGA değiştir 200
> RxVol
Seviye 1 -> 20
Seviye 2 -> 40
Seviye 3 -> 70
Seviye 4 -> 120
Seviye 5 -> 190
D-880
*#0206*8378# yapıyoruz ekran boş iken. gelen menüden
2.H/W test seçiyoruz gelen menüden
2.Audio Settings seçiyoruz. gelen menüden
15.AUDIO AMP seçiyoruz. gelen menüde yapacaklarımız aşağıda
IOM2_NORMAL_1 : orjinali 18'i 20 olarak değiştirin
IOM2_NORMAL_2 : orjinali 26'yı 28 olarak değiştirin (maximum 29 olabilir)
SLAVE_IOM2_NORMAL : orjinali 13'ü 20 olarak değiştirin
DSP_ISS_RINGER_LOUD_SPEACKER: orjinali 24'ü 29 olarak değiştirin
ve KAYDETİN
U-700
kısaca anlatayım;u700 ses arttırma secret codes
*#0002*28346# basın...yeni çıkan ekrandan sonra üç defa daha # tuşuna basın....1 den 9 a kadar olan menüde 8 e basın yani audi seçeneği....sonra 3 spk config seçeneği....sonra 4 tuşuna basın av-Qtune(mp3) seçeneği....ordan 1 tuşuna basın spk mp3 vol seçeneği.....çıkan desibel değerlerini değiştirin ...korkmayınn fazlası cızırtılı olursa yine düşürürsünüz...değer girmek istediğinizde 1 den 6 ya kadar her tuşa basışta o seçenek seçilir ...girdiğiniz değerin onda biri kabul edilir...yani 120 yazıp tamam deseniz 12.0 dB yazar...u700 de ses problemi çözümü herkese hayırlı olsun.....
yukardaki yazdiklarimi sirayla uygulayin ve begenıp begenmediginizi, sonucları buraya yazın.
NOT: ESKİ AYARLARINIZI BİR YERE NOT EDİN EGER YENİ SES DÜZENİNİ BEGENMEZSENİZ ESKİ DEGERKERİ GİRİN ESKİ HALİNE DÖNER
telefonunda sorun yasayan olursa (ki bundan suana kadar sorun yasayanını görmedim) veya eski degerleri not almayı unutup yeni halini begenmeyen olursa
telefona format atabilir o zaman hersey ilk haline döner.....
butun samsung telefonlar ıcın format.. *2767*3855# tam format zararsızdır .... yalnızca format atarken her ihtimale karsı hafıza kartınızı cıkarın ve telefon defterinizi sim kartına yedekleyin.
bu rekor olmalı; 1202 görüntülenme yalnızca 9 tesekür =)) sanal alemde tuslicagnız tesekurler zaten bos isler ama isinize yaradıysa icinizden bi allah razı olsun deyin yeter.
ben 21 subattan itibaren askere gidiorum siz yine lazım olan telefon kodlarını isteyin ben toplu olarak. cevaplıcam... artık telefoncular ve dier, bi iki ayarlama yapıp emek sarfetmeden buyuk paralar kazananlar dier insanları sömüremesin...
bu konuyu daha once once programlar bolumune acmıstım ama yanlıs yere actıgımdan galiba kapanmıstı
bunu telefoncular ucret karsılıgında yapıyor birilerine faydası olacagını dusundugum icin, simdi tekrar, buraya acıyorum. umarım faydası olur.
samsung D-600,D-900 ve samsung E-250 telefonlarının sesi cok daha yuksek cıkabılıor soyle:
samsung kullananlar, sesinden memnun kalmayanlar özellikle mp3 calarının ve kulaklık sesinin dusuk olusundan yakınanlar.
((not:verdiğimiz parametrelerin dışına cıkılırsa herhangibi bir arızada mesuluyet kabul etmiyorum))
Arkadaslar şimdi yapılıcakları adım adım sizlere yazıyorum ben uyguladım ben yararını gördüm çalısıyo
D-600 İCİN
Dis hoparlorden cikan sesi arttirmak icin...
*#8999*8378# tuslayin cikan menuden donanim testine girin.Oradan ses ayarlarina girin. 9. secenekteki ıss normal'e girin. ve en alttaki rx vol secenegine girerek assagidaki degerleri yazin...
Not degerleri girmeden once telefondaki kayitli degerleri not edin.
Degerler.:
Düzey 1: 49
Düzey 2: 44
Düzey 3: 39
Düzey 4: 34
Düzey 5: 29
Düzey 6: 24
Düzey 7: 19
Düzey 8: 14
Düzey 9: 9
Düzey 10: 4
Onemli: telefonun hoparlorune zara gelmesini istemeyiyorsaniz duzey 10 icin 2'den daha kucuk deger girmeyin...
E-250 ve U-600 İCİN
E-250 icin aynı sekilde kodu girerek *#8999*8378# yaparak "donanım testi" ne girin
ordan "ses ayarları" na girin daha sonraaaaaa
NORMAL
---------------------
KULAKLIK KAZANCI : 4
AHİZESİZ KAZANCI : 9
KAYDET DE
NORMAL2(KEYTONE)
KAYDET DE
KULAKLIK
KAYDET DE
HOPARLÖR SUP
KULAKLIK KAZANCI : 9
KAYDET DE
HOPARLÖR SDN
KULAKLIK KAZANCI : 3
KAYDET DE
HOPARLÖR ÇKŞ
KAYDET DE
HOPARLÖR YANLIZCA ÇIKIŞ
KULAKLIK KAZANCI : 12
AHİZESİZ KAZANCI : 14
KAYDET DE
IIS NORMAL
KAYDET DE
IIS KULAKLIK
KAYDET DE
IIS NORMAL2
KAYDET DE
IIS HEADSET2
KAYDET DE
Bu AyarLarı Yaptıkdan Sonra TeLefon'ununuzun Sesi Eskisine Göre %100 artıyor... -[Eksi Yönü] Sesi cok actınızmı boğuLuyor we cızırtıLı cıkıyor...
D-900 ve D-840 İCİN
D900 ses yükseltme!
> *#8999*8378#
> 2.Donanım testi
> 2.Ses Ayarları
> 1.Normal
> RxPGA değiştir 200
> RxVol
Seviye 1 -> 20
Seviye 2 -> 40
Seviye 3 -> 70
Seviye 4 -> 120
Seviye 5 -> 190
D-880
*#0206*8378# yapıyoruz ekran boş iken. gelen menüden
2.H/W test seçiyoruz gelen menüden
2.Audio Settings seçiyoruz. gelen menüden
15.AUDIO AMP seçiyoruz. gelen menüde yapacaklarımız aşağıda
IOM2_NORMAL_1 : orjinali 18'i 20 olarak değiştirin
IOM2_NORMAL_2 : orjinali 26'yı 28 olarak değiştirin (maximum 29 olabilir)
SLAVE_IOM2_NORMAL : orjinali 13'ü 20 olarak değiştirin
DSP_ISS_RINGER_LOUD_SPEACKER: orjinali 24'ü 29 olarak değiştirin
ve KAYDETİN
U-700
kısaca anlatayım;u700 ses arttırma secret codes
*#0002*28346# basın...yeni çıkan ekrandan sonra üç defa daha # tuşuna basın....1 den 9 a kadar olan menüde 8 e basın yani audi seçeneği....sonra 3 spk config seçeneği....sonra 4 tuşuna basın av-Qtune(mp3) seçeneği....ordan 1 tuşuna basın spk mp3 vol seçeneği.....çıkan desibel değerlerini değiştirin ...korkmayınn fazlası cızırtılı olursa yine düşürürsünüz...değer girmek istediğinizde 1 den 6 ya kadar her tuşa basışta o seçenek seçilir ...girdiğiniz değerin onda biri kabul edilir...yani 120 yazıp tamam deseniz 12.0 dB yazar...u700 de ses problemi çözümü herkese hayırlı olsun.....
yukardaki yazdiklarimi sirayla uygulayin ve begenıp begenmediginizi, sonucları buraya yazın.
NOT: ESKİ AYARLARINIZI BİR YERE NOT EDİN EGER YENİ SES DÜZENİNİ BEGENMEZSENİZ ESKİ DEGERKERİ GİRİN ESKİ HALİNE DÖNER
telefonunda sorun yasayan olursa (ki bundan suana kadar sorun yasayanını görmedim) veya eski degerleri not almayı unutup yeni halini begenmeyen olursa
telefona format atabilir o zaman hersey ilk haline döner.....
butun samsung telefonlar ıcın format.. *2767*3855# tam format zararsızdır .... yalnızca format atarken her ihtimale karsı hafıza kartınızı cıkarın ve telefon defterinizi sim kartına yedekleyin.
bu rekor olmalı; 1202 görüntülenme yalnızca 9 tesekür =)) sanal alemde tuslicagnız tesekurler zaten bos isler ama isinize yaradıysa icinizden bi allah razı olsun deyin yeter.
ben 21 subattan itibaren askere gidiorum siz yine lazım olan telefon kodlarını isteyin ben toplu olarak. cevaplıcam... artık telefoncular ve dier, bi iki ayarlama yapıp emek sarfetmeden buyuk paralar kazananlar dier insanları sömüremesin...