sanal işletim sistemi

zi volder

New member
Reaction score
0
merhaba arkadaşlar,
olay biraz karışık olduğu için konuyu nereye açacağıma tam olarak karar veremedim. bir yanlışım varsa kusura bakmayın.

işletim sistemim win764 bit. virtualbox ile winxp kurdum. sırf denemek için eski oyunları kurdum. kimini açtı kimini açmadı. fakat açan bir iki oyun (fps tarzı) fare sorunu gösterdi. şöyle:

ekranın yanları siyah boşluklarla kaplı, tam ekran olmuyor. fareyi hareket ettirirken oyun saçmalıyor.kontrolsüz bir şekilde hareket ediyor. işin ilginç yanı fareyi ekranın dışına sürüklediğimde siyah kısımda görünmeye başlıyor. sanki arka planda bir şey hata vermiş gibi ama oyun ekranına getirince oyuna dahil oluyor. bu sorunuma ne yaptıysam bir çözüm bulamadım. bir ilginç konu da oyuna getirip ateş ettiğimde arka plandaki mousun bulunduğu noktaya dönerek ateş ediyor. lütfen yardım edin. muhtemelen çok basit bir çözümü var.

Virtualbox içinden yani sanal OS' tan ekran kartı sürücüsü yüklediniz mi ???

Oyun açmak için kesinlikle yüklü olması lazım. Detaylar için Google'den arama yapabilirsiniz.

sorunumu çözdüm. meğer sistemi çalıştırmadan sanal pc'de önce usb aygıtlar bölümünden fareyi eklememiz gerekiyormuş. sistem çalışırken win7'de fareyi devre dışı bırakıp sanal pc için aktif ediyor. bu sorunu çözemeyen arkadaşlar aynı bu şekilde yapsınlar.
teşekkürler...

Geri