Sandık görevlileri 'hayır'a çalıştı___

LOOPUSED

Altın Üye
Reaction score
0
Sandık görevlileri 'hayır'a çalıştı!

Eskişehir'de bir okulda bazı sandık görevlilerinin vatandaşları 'hayırlı' olsun sözleriyle karşılayarak yönlendirmeye çalışması tepki çekti.

Eskişehir'de genelinde 570 bin 28 seçmen 1738 sandıkta oy kullanıyor. Oyların kullanıldığı okullarda zaman zaman ilginç olaylar da yaşandı.

Emek Mahallesi 24 Nisan İlköğretim Okulu'ndaki 2070 nolu sandıkta seçim kağıtlarının bazılarının mühürsüz olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine bazı vatandaşlar mühürsüz seçim kağıtlarıyla oylarını kullandı. Vatandaşların ihbarıyla harekete geçen sandık müşahitleri durumun düzeltilmesini sağladı.

Eski Bağlar Mahallesi Mithatpaşa İlköğretim Okulu'nda oy kullanmaya gelen vatandaşlar sandık görevlilerinin 'hayırlı' olsun ifadeleriyle karşılanıp, sandığa gönderildi. Bu durumu tepkiyle karşılayan bazı vatandaşlar hadiseyi görevlilere iletti. Müşahitlerin devreye girmesiyle seçmenlere "hayırlı" olsun ifadesiyle karşılama sona erdi.

Muttalip'teki Atatürk İlköğretim Okulu ile Şirintepedeki Muzaffer Çil Anadolu Öğretmen Lisesi'ndeki 1363 nolu sandıkta oy kullanan yaşlı seçmenlerin oylarına sandık görevlilerince müdahale edildiği ortaya çıktı. Söz konusu iki okuldaki bazı sandıklarda, bazı sandık görevlilerinin oy kullanmaya gelen yaşlılara müdahale yardımcı olmak bahanesiyle müdahale ederek, 'hayır' yönünde oy atmalarını sağladıkları ve bazı yaşlıların oylarını sandık görevlilerinin kendilerinin attığı belirtildi. Olay, bazı vatandaşların tepki göstermesiyle kontrol altına alındı.

kaynak

Bizim mahalledeki sandık görevlilerinin görüntüleri EVET 'e çalıştıklarını gösteriyodu, demek ki karşılıksız bırakmamışlar, aferin :goz:

Ölülerin oylarıyla dengelersiniz, sizde katakulle çoktur ;)

Canlı şahid var burda.Adam anacığıma diyormuş ki buraya diyerek hayıra basacaksın demiş babam yok demiş okma yazma bilmez ben yardım ederim diyor adam izin vermiyor dur dayı ben hallederim.Tabi babam bırakır mı.Evete bastık benim işim vardı orda olsaydım Allahu Alem o adamı şikayet ederdim.
Nerde demokrasi nerde özgürlük.Hayırda hayır olsa zorlamazdın hıyar herif.
Milletim evet demek istiyorsa en ufa zorlama olmadan evet hayır diyorsa hayır kim zorlarsa teşvik yolu olsa bile bu yanlıştır.Milletimiz haşa salak değil.Bizimkilerden akıllı zeki insan helki kurnazlığına diyecek yok onun için her iki taraf ayağını denk almalı özellikle boykot ve hayır diyenler...

Bu arada aklıma bişi geldi birileri diyormuş ki bu anayasa ak partinin anayasası.
Mesut Yılmaz hükümetini bileniniz var mı bilmiyorum ama ben az çok hatırlıyorum ama bildiğimi anlatacağım.Hani Tek Adam diyorlar Erdoğan'a hayır tek adam dediğin Mesut Yılazm gibi olur Erdoğan her türlü kararını on yere danışarak alıyor.
Mesut ılmaz yıkılmaz bir güçtü iktidara geldiğinde bildiğim duyduğum kadarıyla adam tam hakimiyeti sağlamış istediği yerde istediği atı koştururmış.Gerce vakitleri emir basıp ev basmalar her türlü şi tabi kesin bişi söylemiyor kimsenin günahını almıyorum Allahu Alem diyerek anlatıyorum.
Millete ben sizin padiahınızım ben ne dersem o olur millet sustukça bunlar iyice azdı havalara girdi kendilerini öyle bir güç sandılar ki artık alenen halkın adamlarına özellikle dindar insanlara dokununca bu sefer millet köpürdü ama ytyine sustu bekle dedi.Neyse Bunlar dediler ki hadi bir seçim yapalım bakalım ne olacak %80 gibi beklerken birden halk iktidarı koltuktan def etti hey gidim hey e oldu o havalara sen misin halkın adamlarına eziyet eden halka böbürlenen.

Bak milletimizi görüyormusunuz bir vuruşta tepmez devrilmez dedikleri adamı al aşağı etti onun için Erdoğan fasa fiso ceviz gibi kırar bu millet adamı....

İç savaş çıkarmak için uğraşılıyor.
Bakın bir çok iç savaş ve karışıklık seçimlere hile karıştırılması yada karıştırılması iddeası ile çıkmıştır.
Bu referandumun da öncesinde aşırı şekilde halk kutuplaştırıldı.
Bakalım neler olacak.
İnşallah Ben yanılırım.

İç savaş çıkarmak için uğraşılıyor.
Bakın bir çok iç savaş ve karışıklık seçimlere hile karıştırılması yada karıştırılması iddeası ile çıkmıştır.
Bu referandumun da öncesinde aşırı şekilde halk kutuplaştırıldı.
Bakalım neler olacak.
İnşallah Ben yanılırım.

Olmaz merak etme deli sopasını çıkardı şimdi evet çıktıktan sonra bizde sopayı çıkaracağız sonra deli deliyi görünce anla gerisini.
Bak CHP ye helal olsun daha sonuç gelmeden 10 bin tane itiraz dilekçesini 3 ayrı yazılı kağıtta il başkanlarına mı artık ereyeyse gönderdi bile herkes biliyor evet çıkacağını.
Millet ne istedide olmadı...

Olmaz merak etme deli sopasını çıkardı şimdi evet çıktıktan sonra bizde sopayı çıkaracağız sonra deli deliyi görünce anla gerisini.
Bak CHP ye helal olsun daha sonuç gelmeden 10 bin tane itiraz dilekçesini 3 ayrı yazılı kağıtta il başkanlarına mı artık ereyeyse gönderdi bile herkes biliyor evet çıkacağını.
Millet ne istedide olmadı...

Napıcanız hayır verenleride mi içeri atcanız?

Herkesin düşüncesine saygılı olmak lazım diye düşünüyorum öyle yorumlar var ki adam resmen yazdıklarıyla kendini ispatlamaya çalışıyor.sonuçta bi referandum geçti vatana millete hayırlı olsun.

Ben istanbul Ümraniye'de oy kullandım.
Orada da oy kullanmadan hayırlı olsun lafını duydum.
Ama evet çıkacağını bildiğimden ses etmedim.
Yani EVETİMİZ HAYIRLI OLSUN =)

adamların demokrasiden oy dan haberleri yok , birde atatürkçü olacaklar, kendi oyunun nerede kullanacağını takip edemeyen adam ülke yönetecek . bir ÜLKÜCÜ olarak senden ve chp den utanıyorum

Geri