Sayın Dingil

freeeast

New member
Reaction score
0
22 Temmuz seçimlerinden sonra AK Parti'ye oy veren seçmeni 'Göbeğini kaşıyan adam' olarak tarif eden Bekir Coşkun, bugünkü yazısında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'a 'Sayın Dingil' şeklinde seslendiği bir yazı kaleme aldı. Coşkun, Fırat'ın Aysun Kayacı'nın sözlerine verdiği cevaba cevaben yazdığı yazıda, 'Dağdaki çoban' ve 'Göbeğini kaşıyan adam' sözlerinin halk sevgisinden kaynaklandığını savundu.

Sayın Dingil...

Dingil; genelde kamyonlara bir cingözlük eseri olarak sonradan monte edilen, fren gücünü azaltan ama avantadan fazla mal taşınmasını sağlayan, iki tekerlek arasındaki demire denir.

Bir anlamı daha; sirklerde tel cambazlarının telin üzerinde dengede durmasını sağlayan uzun sırık, dingil.

(.....)

Neyse, bizim konumuz; Sayın Dingil...

Partinin sözcüsü olarak ekranlara çıkmaya bayılıyor ve durup dururken diyor ki:

"Bu halkı ’göbeğini kaşıyan adamlar’ olarak (.....) nitelendirenler var. Her toplumda sapık var, deli var. (.....) Onlara sadece acırım. Bunlar sağlıklı insanlar değiller. Onlar akıl sağlıklarına kavuşsunlar diye dua edelim..."

Halkımızı sevmediğimiz doğru değil.

Ama bizler kendi sessizliği-umursamazlığı-duyarsızlığı ve en önemlisi teslimiyetçiliği yüzünden halkımızın sürüm sürüm sürünmesine tahammül edemeyen insanlarız.

Halkımızı avutmak yerine, kabahatini dürüstçe söyleriz.

Bir çocuğun annesine kızması, babasını eleştirmesi, kardeşlerini uyarması gibidir bu.

Acıdır ama mertçedir.

Ve halkın uyku halinden çıkarı olan ikiyüzlüler bize kızarlar.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, manken Aysun Kayacı'nın bir televizyon programında 'DAğdaki çobanla benim oyum neden eşit olsun' şeklindeki sözlerine verdiği cevapta şöyle demişti:

''Türkiye demokrasi yolunda önemli süreçten geçiyor. Noksanlarımız yok mu? Var. Bu halkı teneke kafalı, karnını kaşıyanlar olarak nitelendirenler yok mu? Var. Her toplumda sapık var deli var. İçinden çıkmış olduğu halkı küçük gören civcivler var. Bu halk olmasaydı o civcivler yaşama imkanı bulamazdı.''

ONLARA SADECE ACIRIM
''Onlara sadece acırım. Bunlar sağlıklı insanlar değiller. Onları kınamayın. Onlara, akıl sağlıklarına kavuşsunlar diye dua edelim. Birileri bizleri, seçmen halkı küçümseyebiliyor. Böyle düşünen edepsizler, dedelerimizin vatan için canlarını vermesiyle bu topraklar üzerinde yaşama imkanına kavuştular.''
:saskin

butür yazilara itibar bile etmemek lazım.. ne olursa olsun eleştrilebilir ama aşırıya kaçmamak şartıyla.. dingil nedemek yada çoban göbeğini kaşıyan adam ne demek.. yazık ki ne yazık.. insanlık disi kelimeler olarak nitelendiriyorum ben bu kelimeleri.. böle bir eleştiriyide kiniyorum.. sebeb ne olursa olsun ne yapilirsa yapilsin bir insanı eleştirirken bukadarda saygısız alçak davranılmaz.. haber için tşkler

Eleştriler mahkemeden sonra terbiyesizlik sınırını zorluyor.
İşi olmayan herkes süpermen olup ülkeyi kurtarmaya çalışıyor.
İçinde bulunduğumuz durum film değil. Gözümüzden ateş çıkararak kahramanlık yapamayız.
Herşeyin bir usulu kuralı ve adabı vardır.
Adabı bozan edepsizdir.
Edepsizliğinde gereği yoktur.

Bekir Coşkun'un bu yazısı, Gazeteport yazarı Feridun Fikri BAYAR'ın 1,5 ay önce yazdığı "Allahın Dingilleri" yazısından araktır! Bekir Coşkun da bunu yaparsa, düşünün diğerleri neler yapmaz.

Bunların hepsi cami çocuğu laf dalaşına giren oha diyo bu olaydaki gibi
yaptıkları taktik şu :
"biz halkımızı ayırım yapmadan seviyoruz herkez bizim dostumuz biz bu güne kadar çok faydalı şeyler yaptık arkadaşın görüşüne saygım var ben şunu yapmak istedim onu derken uyardım fazla büyütülecek bişey değil"

manasında bi taktik kullanmış
genelde yaptıklarıda bu zaten suçlu oldukları halde suçlarını kendilerini büyüklük yapmış gibi affetme pozisyonuna getirirler ama kendilerine yapılanı tek celsede indirirler olay bundan ibaret örümcek beyinli at gözlüğü takan arkadaşlara duyurulur
yaw dedimya bunlar cami çocuğu laf dalaşına girilmez.

Bunların hepsi cami çocuğu laf dalaşına giren oha diyo bu olaydaki gibi
yaptıkları taktik şu :
"biz halkımızı ayırım yapmadan seviyoruz herkez bizim dostumuz biz bu güne kadar çok faydalı şeyler yaptık arkadaşın görüşüne saygım var ben şunu yapmak istedim onu derken uyardım fazla büyütülecek bişey değil"

manasında bi taktik kullanmış
genelde yaptıklarıda bu zaten suçlu oldukları halde suçlarını kendilerini büyüklük yapmış gibi affetme pozisyonuna getirirler ama kendilerine yapılanı tek celsede indirirler olay bundan ibaret örümcek beyinli at gözlüğü takan arkadaşlara duyurulur
yaw dedimya bunlar cami çocuğu laf dalaşına girilmez.

:D
yorum çok hoşuma gittiii:D

dengir mir memet firat ın nu akşam yaptığı açıklama yı dinledim .
fıratın sözlerini duyan fijdan azabı çekerdi o kadar duygu sömürüsü yaptıki nerdeyse ciyerim sızlayacaktı

ne diyor fırat efendi
istikrar diyor
başka ne diyor
ülkem diyor

başka başka ne diyor
vatan,millet diyor

daha başka ne diyor
milli menfeaatler diyor

eeee başka ne diyor
demokrasi felan diyor

:D:D

Daha düne kadar ne diyorlardı hatırlayanlar varmı