Seßit Mantısı

Mayhoş

mayhoş
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
11,125
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
ღ♥Sonu Ölüm de olsa O♥ღ
MALZEMELER

2 adet ekmek hamuru (ya da evde yoğurulmuş hamur
1/2 kg kıyma
maydanoz
1 adet iri kuru soğan
pul biber
karabiber
1 çorba kaşığı domates salçası
sarımsaklı yoğurt


HAZIRLANIŞI

Hamurları lahmacun hamuru büyüklüğünde ve şeklinde açın ve teflon tavada pişirin. (Bu şekilde pişmiş olarak 10-15 adet hamur elde edilir) Ayrı bir tencerede soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. İçine kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Kıymaların rengi dönünce salça, baharatlar ve maydanozu ilave edin. İyice pişene kadar ateşte bekletin. Bir tepsinin üzerine bir sıra hamur koyun bir sıra üzerine bu sosu sürün. Üzerine tekrar hamur ve tekrar sos şeklinde devam edin. Üst üste yığılmış olan bu hamurları dörde kesin. Sarımsaklı yoğurdu kaselere koyun. Üçgen şekilde dilimlenmiş olan bu hamurlar kıvrılarak yoğurda batırılarak yenir.
resim045hn8.jpg

f18182376087a0e28f8aecdef3175c65.jpg


 
Mantıyı çok severim ama bunun görüntüsü benim bildiğim mantılara pek benzemiyor
 
ßu kayseri usuLu ondandır :p(Kayseri yağlaması olarakta geçer.Anneannelerin yaptıgı bir yemektir.)
 
Geri
Üst