:aşk AŞK DOLU KALPLER :aşk
Hazırlama süresi: 25 dakika
Pişirme süresi: 15-20 dakika
8-10 kişilik
Gerekli malzeme:
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı eritilmiş margarin
1 çay bardağı yoğurt o 4 su bardağı un
Yarım çay bardağı pudraşeker
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
3-4 çorba kaşığı marmelat
Üzerine serpmek için:
Pudraşeker
Yapılışı:
Sıvıyağ, eritilmiş margarin, yoğurt, pudraşeker ve vanilyayı derin bir kaba alıp karıştırın. Un ve kabartma tozunu başka bir kapta harmanlayın.
Yağlı karışıma ekleyip yoğurun.
Hamuru merdaneyle yarım cm kalınlığında açın. Kalp şeklindeki bisküvi kalıbıyla kesin. Hamurların yarısını daha küçük bir kalp şeklindeki kalıpla kesip içlerini çıkarın.
Bütün haldeki hamurların üzerine içlerini çıkardığınız hamurları yerleştirin.
Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından alıp soğutun.
Bisküvilerin ortasındaki boşluklara marmelada paylaştırın. Üzerlerine pudraşeker serpiştirip servis yapın.
SEVGİ TOPLARI
Hazırlama süresi: 25 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
8-10 kişilik
Gerekli malzeme:
2 yumurta o 250 gr margarin
3 su bardağı un o 1 su bardağı pudraşeker
Yarım paket kabartma tozu
1 çay bardağı hindistancevizi
Üzerine serpmek için:
1 çay bardağı hindistancevizi
Yapılışı:
Margarini oda ısısında yumuşatın.
Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Sarılara margarin ve pudraşeker ekleyip mikserle krem haline gelene kadar çırpın.
Un, kabartma tozu ve hindistancevizi ilave edip yoğurun. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayın.
Hamurların bir yüzünü sırasıyla yumurta akı ve hindistancevizine bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Servis yapın.
AFRODİZYAK KURABİYE
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 15-20 dakika
8-10 kişilik
Gerekli malzeme:
1 yumurta o 125 gr margarin
3 kahve fincanı yoğurt
4 su bardağı un o 3 kahve fincanı tozşeker
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı kuru üzüm
3 çorba kaşığı iri dövülmüş fındık
1 çorba kaşığı kuşüzümü
3 çorba kaşığı çam fıstığı
3 çorba kaşığı antepfıstığı
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
Margarini oda ısısında yumuşatın. Yumurtayı hamur yoğurma kabına kırın. Margarin, yoğurt ve şeker ekleyip krem gibi olana kadar mikserle çırpın.
Un ve kabartma tozunu ekleyip iyice yoğurun.
Kuru üzüm, fındık kuşüzümü, çam fıstığı, antepfıstığı ve tarçın ekleyip bir süre daha yoğurun.
Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Servis yapın.
VİYANA KAHVESİ
4 kişilik
Gerekli malzeme:
4 su bardağı sütlü kahve
80 gr rendelenmiş sütlü çikolata
2 su bardağı çırpılmış kremşanti
1 çorba kaşığı damla çikolata
Yapılışı:
Sütlü kahve ve rendelenmiş çikolatayı fincanlara paylaştırıp karıştırın.
Kremşantiyi krema sıkma torbasına doldurup kahvelerin üzerine sıkın.
Üzerlerine damla çikolata serpiştirip servis yapın.
KALPTEN KALBE
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
6 kişilik
Gerekli malzeme:
1 hazır sade kek
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
45 gr margarin
1 paket vanilya
1 su bardağı tozşeker
1 parça dövülmüş damla sakızı
250 gr çilek
Yapılışı:
Margarini tencereye alıp eritin. Unu ekleyip kavurun. Sütü azar azar ekleyip sürekli karıştırın.
Muhallebi koyulaşmaya başladığında vanilya, şeker ve damla sakızını ekleyin. Tencereyi ocaktan alıp karıştırarak ılıtın.
Kekin alt parçasının üzerine muhallebinin yarısını yayın. Kekin diğer parçasını üzerine kapatın. Kalan muhallebiyi pastanın üzerine ve kenarlarına spatulayla sürün.
Çilekleri bol suyla yıkayıp kurulayın ve dilimleyin. Pastanın üzerine dizin. Dilimleyip servis yapın
Hazırlama süresi: 25 dakika
Pişirme süresi: 15-20 dakika
8-10 kişilik
Gerekli malzeme:
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı eritilmiş margarin
1 çay bardağı yoğurt o 4 su bardağı un
Yarım çay bardağı pudraşeker
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
3-4 çorba kaşığı marmelat
Üzerine serpmek için:
Pudraşeker
Yapılışı:
Sıvıyağ, eritilmiş margarin, yoğurt, pudraşeker ve vanilyayı derin bir kaba alıp karıştırın. Un ve kabartma tozunu başka bir kapta harmanlayın.
Yağlı karışıma ekleyip yoğurun.
Hamuru merdaneyle yarım cm kalınlığında açın. Kalp şeklindeki bisküvi kalıbıyla kesin. Hamurların yarısını daha küçük bir kalp şeklindeki kalıpla kesip içlerini çıkarın.
Bütün haldeki hamurların üzerine içlerini çıkardığınız hamurları yerleştirin.
Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından alıp soğutun.
Bisküvilerin ortasındaki boşluklara marmelada paylaştırın. Üzerlerine pudraşeker serpiştirip servis yapın.
SEVGİ TOPLARI
Hazırlama süresi: 25 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
8-10 kişilik
Gerekli malzeme:
2 yumurta o 250 gr margarin
3 su bardağı un o 1 su bardağı pudraşeker
Yarım paket kabartma tozu
1 çay bardağı hindistancevizi
Üzerine serpmek için:
1 çay bardağı hindistancevizi
Yapılışı:
Margarini oda ısısında yumuşatın.
Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Sarılara margarin ve pudraşeker ekleyip mikserle krem haline gelene kadar çırpın.
Un, kabartma tozu ve hindistancevizi ilave edip yoğurun. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayın.
Hamurların bir yüzünü sırasıyla yumurta akı ve hindistancevizine bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Servis yapın.
AFRODİZYAK KURABİYE
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 15-20 dakika
8-10 kişilik
Gerekli malzeme:
1 yumurta o 125 gr margarin
3 kahve fincanı yoğurt
4 su bardağı un o 3 kahve fincanı tozşeker
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı kuru üzüm
3 çorba kaşığı iri dövülmüş fındık
1 çorba kaşığı kuşüzümü
3 çorba kaşığı çam fıstığı
3 çorba kaşığı antepfıstığı
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
Margarini oda ısısında yumuşatın. Yumurtayı hamur yoğurma kabına kırın. Margarin, yoğurt ve şeker ekleyip krem gibi olana kadar mikserle çırpın.
Un ve kabartma tozunu ekleyip iyice yoğurun.
Kuru üzüm, fındık kuşüzümü, çam fıstığı, antepfıstığı ve tarçın ekleyip bir süre daha yoğurun.
Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Servis yapın.
VİYANA KAHVESİ
4 kişilik
Gerekli malzeme:
4 su bardağı sütlü kahve
80 gr rendelenmiş sütlü çikolata
2 su bardağı çırpılmış kremşanti
1 çorba kaşığı damla çikolata
Yapılışı:
Sütlü kahve ve rendelenmiş çikolatayı fincanlara paylaştırıp karıştırın.
Kremşantiyi krema sıkma torbasına doldurup kahvelerin üzerine sıkın.
Üzerlerine damla çikolata serpiştirip servis yapın.
KALPTEN KALBE
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
6 kişilik
Gerekli malzeme:
1 hazır sade kek
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
45 gr margarin
1 paket vanilya
1 su bardağı tozşeker
1 parça dövülmüş damla sakızı
250 gr çilek
Yapılışı:
Margarini tencereye alıp eritin. Unu ekleyip kavurun. Sütü azar azar ekleyip sürekli karıştırın.
Muhallebi koyulaşmaya başladığında vanilya, şeker ve damla sakızını ekleyin. Tencereyi ocaktan alıp karıştırarak ılıtın.
Kekin alt parçasının üzerine muhallebinin yarısını yayın. Kekin diğer parçasını üzerine kapatın. Kalan muhallebiyi pastanın üzerine ve kenarlarına spatulayla sürün.
Çilekleri bol suyla yıkayıp kurulayın ve dilimleyin. Pastanın üzerine dizin. Dilimleyip servis yapın