Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda sahneye çıkan Sezen Aksu, son günlerde artan terör olaylarından sonra kaleme aldığı şiiri sahnede okuyunca, binlerce kişiye duygusal anlar yaşattı.
Mehmet daha çok küçüksün Mehmet
bilmiyorsun tabii neden bu sonsuz nöbet
o kadar vaktin olmadı zaten
ama sen ümit etmeye devam et
Mehmet bilemiyoruz Mehmet
böyle mi sürecek bu ilelebet
değişir mi dünya
döner mi devran
sen ümit etmeye devam et
öyle bir karanlık kutu ki insan
kimse hakiki bir cevap veremez sorsan
söz dediğin, insan icadi lisan
ama sen yine de hep hayattan bahset
Mehmet gitmiyor gözün gözümden
hiç büyümemişsin tanıdım çocuk yüzünden
kan geldi kederden özümden
sen anacığını düşün çok dikkat et
Mehmet küçücüksün mehmet
insan soyu böyle en nihayet
öteki desen beriki desen
kendini de bizi de
dünyayı da affet
Burada siz “bu Mehmet”in, “bizim Mehmetçik” olduğunu çağrıştıran en ufak bir belirti görüyor musunuz?Ben göremedim arkadaşlar..Akşam gazetesinden Burhan Ayeri'nin bana göre dört dörtlük yorumu..
“Ne ilahi kaderdir ki, bir Kıbrıs Kahramanı'na hazırlanan dolaplarla, Sezen Aksu'nun yeni dizeleri aynı günlerde sayfalara girdi. ‘Minik Serçe Mehmetçik'e şiir yazdı' diye alkış tufanı kopuyor. Bizim gazeteler bile koskocaman verdiler.
Peki, aynı Serçe değil miydi ‘Nevruz alanlarında' şarkılar-türküler söyleyen? Biji Apo, biji PKK sloganları ve de ERNK çaputları ile Öcalan posterleri arasında gülücükler dağıttan kimdi? Şimdi ne oldu da, Mehmetçik'e bu ağıtı yazdı.
Sezen Hanım da ‘Değiştim ve geliştimciler' safına katıldıysa ondan tek bir isteğimiz var. Çıksın ekranların karşısına ve ‘PKK, eli kanlı terör örgütüdür' desin. Ancak, o zaman kendisine inanırız. Çünkü dünyadaki Müslüman isimlerin yarısı Mehmet. Her coğrafyada bolca mevcut...”