Sigara ülseri tetikliyor

Barbazula

Today I repay my dept
Reaction score
0
Sigara tüketiminin her geçen gün arttığı ülkemizde, uzmanlar sigara tiryakilerini özellikle aç karnına sigara tüketmemeleri noktasında uyarıyor.

Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Gastroentroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Halil Bahçecioğlu, düzenli olarak sigara tüketen insanlarda ülser görülme olasılığının arttığına dikkat çekerek, sigara içen kişilerin midelerinde kanama, delinme gibi komplikasyonların oluştuğunu söyledi. Prof. Dr. Bahçecioğlu, "Son yıllarda yapılan toplum taramaları sonucunda düzenli olarak sigara tüketen insanlarda ülser sıklıkla görülmekte ve sigara ülserin iyileşmesini oldukça geciktirmektedir.
Sigara kullanan kişilerde, özellikle aç karnına sigara kullanımlarında midede kanama, delinme gibi komplikasyonlar daha sık görülmektedir" dedi.

Prof. Dr. İbrahim Halil Bahçecioğlu, ayrıca, insanların sağlıklarını tehlikeye atmamaları için sigara, alkol gibi içeceklerden uzak durmaları gerektiğini, eğer tiryaki iseler bu içecekleri aç karnına tüketmemeleri gerektiğini söyledi.

Sigara tüketiminin her geçen gün arttığı ülkemizde, uzmanlar sigara tiryakilerini özellikle aç karnına sigara tüketmemeleri noktasında uyarıyor.
sen söölemişin barbazulam daa ne dieyim:mad:

ac karnına sıgara ıcmek cok tehlıkelı ewt ... bu konuya özen gösteriyorum .. sözüm var çünkü.

SevencLoves' Alıntı:
Eşşeğin ölümü arpadan ossun diyorum kuzen :)
dimi öleceksek bundan ölelim gamdan kederden gitmeyelim :D

aman icin nolcakki...ucunda olum yokya...

SevencLoves' Alıntı:
Eşşeğin ölümü arpadan ossun diyorum kuzen :)

haklısın valla abi

qyner sende hiç acımıyomusun:)

ucunda olum olmasa bile zararlı sonuçta

ayrıca sabah aç karnına değişmez 2 tane içerim ama midemde sorun yoq

ayrıca aç karnına sigara içmek sadece mideyimi etkiliyo:)

yoq yoq bu sigara benim beynime vurdu nese susim bar:)

MaVeRcİk' Alıntı:
haklısın valla abi

qyner sende hiç acımıyomusun:)

ucunda olum olmasa bile zararlı sonuçta

ayrıca sabah aç karnına değişmez 2 tane içerim ama midemde sorun yoq

ayrıca aç karnına sigara içmek sadece mideyimi etkiliyo:)

yoq yoq bu sigara benim beynime vurdu nese susim bar:)
ya ben gormedm ıcmeyın dedıgmde bırakanı boyle soleyınce belki ise yarar aaaaa ben istermyim yoksa...

off şu illeti kimse içmesin yav uyuz bişi arasıra daryum için fln ama hergün hergün.....

qyner' Alıntı:
ya ben gormedm ıcmeyın dedıgmde bırakanı boyle soleyınce belki ise yarar aaaaa ben istermyim yoksa...

söleken sanki bıktırdınız için .....der gibi söledinde hadi bize acımıyosun...:)

Geri