Sigarayı bırakın yaw ;)

Ozzy666

New member
Reaction score
0
a) Öncelikle sigarayı bırakmanızda kolaylık sağlayacak bir gün belirleyin ve bu güne sadık kalın.
b) Özellikle ilk günlerde sigara içme krizinden kurtulmak için bazıalışkanlıkları değiştirmekte yarar vardır.Örneğin;çay ve kahveyle birlikte canınız çok sigara istiyorsa,meyve suyu yada meyve özlü çay içmeyi deneyebilirsiniz.Ayrıca sigara içilen mekanlara bir süre için daha az gitmeye çalışabilirsiniz.
c) Tabiiki aklınıza sigarayı getirecek bütün durumlardan kaçınamazsınız.Unutmayınki bu etkiler yalnızca bir kaç hafta sürmektedir.Bu süre için sizi oyalayacak bir şeyler bulabilirsiniz.
d) Her seferinde yalnızca bir gün hedefleyin.Sigarayı tamamen bıraktım diye düşünmeyin.Bugün içmeyeceğim diye düşünüp ertesi gün unutun.Ertesi gün olduğunda aynı şeyi o gün için uygulayın.
e) Sık sık sigarayı bırakma nedenlerinizi gözden geçirin ve bırakmış olmakla neler kazandığınızı düşünün.Bir sigaradan bir şey olmaz demeyin,bir sigara kolayca iki ve üç olur,sonra herşey eski halinde döner.
f) Kendinizi ödüllendirmeyi unutmayın.Sigaraya harcadığınız parayı bir kenarda biriktirerek bu parayla kendinize güzel bir hediye alabilirsiniz...

SİGARAYI BIRAKTIKTAN SONRA

a) 20 dakika sonra : Tansiyon ve nabız normale iniyor
b) 8 saat sonra : Kandaki oksijen normal düzeye çıkıyor
c) 24 saat sonra : Kalp krizi tehlikesi azalıyor
d) 48 saat sonra : Sinir uçları yenilenmeye başlıyor
e) 2-3 hafta sonra :Kan dolaşımı dengeye giriyor.Akciğerlerin fonksiyonu yüzde 30 oranında iyileşiyor.
f) 1-9 ay sonra : Öksürük krizleri,bitkinlik,kısa kısa nefes almalar azalıyor.Akciğerler temizleniyor ve enfeksiyon tehlikesi azalıyor.
g) 1 yıl sonra : Koroner yetmezliği tehlikesi sigara içenlere oranla yarı yarıya azalıyor
h) 5 yıl sonra : Akciğer kanserinden ölme tehlikesi yarı yarıya azalıyor
i) 10 yıl sonra : Akciğer kanseri tehlikesi içmeyenlerin düzeyine iniyor
j) 15 yıl sonra : Koroner yetmezliği tehlikesi sigara içmeyenlerin seviyesine iniyor.

not : alıntıdır..

Sigaranın neresini seviyorsunuz onu anlamıyorum onun gibi lanet birşey var mı, Almanların yaptığı bir araştırmaya göre sigara içenlerin %100 ü aptalmış gerçekten yapılmış bir araştırma...Kimseye hakaret amaçlı söylemiyorum sakın yanlış anlamayın...

burda okurken kolay gibi ama birakmak zordur sanirim hic denemedim
ilerde birakmayi dusunuyorum az daha zehirliyim kendimi ...seviyorum ben sigrayi
ya :)

aydin o zaman dunya nufusunun yarisi yada daha fazlasi aptal :eek:

pasaklı forumda tanınan ve sevilen bi kişisin..o yüzden sigaraya özendirici bi şeyler söyleme bence..sevsende sevmediğini söyle.. :D

Ozzy666' Alıntı:
pasaklı forumda tanınan ve sevilen bi kişisin..o yüzden sigaraya özendirici bi şeyler söyleme bence..sevsende sevmediğini söyle.. :D
ee seviyorum yalan soylersem simdi olmaz o zamanda yalana ozendiriyon dersiniz en iyisi sussam mi ne:)

yalana ozendiriyo (((:)

benim tek dostum içkim sigaram, onlarda terkederdi olmasa param :p

günde 3o tek içerdim... 3-5 tek e düştü, bırakıcam, sadece o malum "o gün" ü belirleyemiyorum :) henuz buna hazır değilim ((:)

Bende bıraqmaq ıstıyorum ama yapamıom...Bi çare..

ben olsam bırakmazdım

ama kullanmıyorum içen adamda bırakmaz ayrıca cok enteresan ve komik olmus yeni üstüne konan sigara öldrürür yazan koca yazı

sen bıraktın mı??? yoksa zaten içmiyon mu?

ben bırakmayı düşünüyorum umarım en kısa zamanda..bi çok kez denedim ama bırakamamıştım..ama bu kez denediğimde kesin bırakcam sanırsam :)

Ben bıraktım ama 6 sene içtikten sonra 1 senedir içmiyorum 3 sene bırakmaya uğraştım en sonunda başardım ama :)

valla ne mutlu sana bırakabilmşsin ozzy sende bırak sanada teşekkür edicem söz..:)

kardeşim bu bırakamıyorum diyenleri hiç anlamadığım gibi asla hakta vermiyorum... zararı bu kadar çok olan başka hangi maddede insanlar bu kadar ısrar ediyor ki?... sizi iradesizler sizi...

perteklim' Alıntı:
kardeşim bu bırakamıyorum diyenleri hiç anlamadığım gibi asla hakta vermiyorum... zararı bu kadar çok olan başka hangi maddede insanlar bu kadar ısrar ediyor ki?... sizi iradesizler sizi...
o kdar kolay deil dostum iradesiz lafı hiç hoş deil ama...

Valla bırakınya ...ben 7 ay oldu bırakalı...Önceden neydi... sabah kalktıgımda ciğerlerimden ağzıma kadar sanki eşşek b*kuyla doluymuş gibi kalkıyodum..yemin ederim brakın hayata bakış açınızdaki değişiklikleri gördüğünüz de çok büyük bir haz duyacaksınız...

Geri