Siirt Perde Pilavı

kuzay

Pesimist
Katılım
2 Nis 2007
Mesajlar
28,387
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
Kalamazsın Bu Hayatta Bakire ,En Azından Hayat Koy
perde3.jpg


397041595_063d84e79e_o.jpg


perde+p%C4%B1lav%C4%B1+(1).JPG


aba.jpg


PERDEPILAV1.JPG


CIMG0012.JPG


38922458.jpg


Fes şeklindeki tencerelerde pişirilen perde pilav, Siirt'in en şöhretli misafir yeme idir.

Evvela yumurta, süt ve yağ ile yoğrularak hazırlanan hamur, özel tencereye yufka şeklinde sıvanır. Önceden kızartılan keklik veya tavuk eti, et suyu ile hafifçe pişen pirinçle birlikte, çeşitli baharat ve badem içi (veya ceviz) ile bezenerek bu tencereye konur, üzeri yine yumurtalı hamurla sıvandıktan sonra tencere kapa ı örtülür. bundan sonra bir müddet köz ateşin üzerinde döndürülerek pişirilir.

Hazır hale gelen perde pilav yeneceği sırada kapağı çıkarılır. Tencerenin ters yüz edilmesiyle tepside külah şeklinde duran nefis yemek, börek gibi kızarmış olan kabuğu yarılarak tabaklara dağıtılır. Perde Pilavı çevreleyen yufka sırrı, bademler (cevizler) erkek çocuğu, keklik eti mutluluğu ve barışı simgeler.
 
Harika görünüyor

ama pasta gibi olmus :)
 
Hakikaten çok lezzetli bir yemektir.. kesinlikle yemelisiniz..

Egzotik bir yemek ve tat .
 
Geri
Üst