site ismi ve web alanı aldım acemiyim siteyi açmayı bilmiyorum yardım edin lütfen

efendysz

New member
Reaction score
0
Selam arkadaşlar. Web sitesi açmak istiyordum ve bir yerden alan adı adı ile web alanı satın aldım. cpanel X kullanmayı bilmiyorum. Şimdi siteye giriyorum sıfır olduğu için ana sayfada " İNDEX OF /" yazıyor ve altında da bikaç tane klasör var. Bunları biliyorsunuzdur ama açıkça yazayım dedim. Şimdi kontrol panelinin olduğu adrese giriyorum cpanel X'e yani. Ordan hangi ayarları yapcam bilmiyorum.Panel kısmen Türkçe.Tükçe dili seçtim ama her şey Türkçe yazmıyor kontrol panelinin ana sayfası sadece tamamen Türkçe. Web sayfası için bir tema filan mı seçeceğim bilmiyorum. Html kodu mu gircem bilmiyorum. Anlayan birisi var ise yardım ederse teşekkür ederim. Şimdiden sağ olun kolay gelsin.

NOT: Web sitesine girince açılan sayfa bu. Ana sayfada temayı nasıl değiştircem cpanelx den mi? nerden bu ayarı yapacağım.

şu da cpanelx deki uygulamalar bundan ayarları sölersenizsevinirim.

ftp den gireceksin
public_html var
siteye atmak istedigin dosyaları oraya atacaksın
cpaneldende sql ları atacaksın
cpanelin sistem yedekleme vede ftp deki dosyalarını hemen silmen için kullanılır.
diger ayarlar ise : e mail degistirme sifre degistirme gibi .
basın sıkısırsa yaz yardım etmeye calısırım.

sağol kardeş açıklaman için.ama dediğim gibi site tasarımı hakkında fazla bilgim yok. dosyalar nerden atcağmı öğrendim sayende ama yanlış bişe yapmak istemediğim içinde bişeye dokunamıyorum. ana sayfa resimdeki gibi onu nasıl normal bi site görüntüsü gibi yaparım yardım edersen iyi olur. cpanelx den mi yapcam neresinden nasıl yapılır. tşk ederim ilgin için.

bana pm at im adresini bilgilendireyim burda olmaz böyle anlatmak =)

Hocam profilimdeki Msn adresini ekle listene, yardımcı olayım...

kardes www.datadesing.com adresine gir orda sorularının cevabını bulursun web tasarım sitesi orası umarım reklam olarak algılamaz adminler www.datadesing.com ben genelde web sitesi ile ilgili işlerimi burdan hallediom bence bi dene

Ana Sayfayı Soruyorsan Front Page Dan AyarLabiLirsin FTP ' Ye index.html oLarak Atarsan Anasayfa Gözükür..

arkadaşım kusura bakma ama madem web programlama bilmiyosun ne diye web alanı satın aldın.site açmak kolaymı daha öğrenmen gereken birsürü şey var.kusura bkma şevkini kırmak istemem....

index.html , index.php , index.asp ya da her ne uzantıda olursa olsun mutlaka bir açılış dosyası eklemen lazım.. ya da domain yönetim panelinden hangi klasör içeriğinin anasayfa olmasını istiyorsan oraya yönlendirmen lazım.

Geri