* * * SivassporLuLar HaberLeriniz Burada* * *

yi6it

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
| ~~ TAKIM KADROSU ~~ |

Kaleciler

1-Michael Petkoviç
27-Harun Avgın
35-Akın Vardar
67-Volkan Ünlü

Defans

3-Fabio Da Silva Bilica
5-Murat Sözgelmez
25-Mamadou Diallo
27-Sedat Bayrak
58-Hayrettin Yerlikaya
61-Abdurrahman Dereli
66-Mehmet Yazıcı
77-Onur Tuncer

Ortasaha

7-Musa Aydın
8-Kanfory Sylla
10-Sergio Oliviera Pacheco
11-Faruk Bayar
20-Muhammed Ali Kurtuluş
24İ-brahim Dağaşan
26-Sezer Badur
72-Devran Ayhan
87-Eyüp Kadri Ataoğlu

Forvet

9-Mehmet Yıldız
17-Pini Felix Balili
39-Tayfun Emre Yılmaz
54-Herve Tum

| ~~ SİVASSPOR'UN TARİHİ ~~ |

Sivasspor'un Kuruluş Öyküsü..

Altmışlı yılların ikinci yarısı ile birlikte Türk futbolunda yaşanan gelişmenin etkisiyle Anadolu'nun hemen her yerinde profesyonel şehir takımları kurulmakta ve Türkiye Liglerinde karşılaşmalara hazırlanmaktadırlar. İşte bu ortamda Sivas'ta da bir futbol takımı kurma hayalleri gerçeğe dönüştürülmek üzere harekete geçilmiştir.

1967 Mart ayında Nusret AKÇA, Hüseyin YILDIRIM. Hüseyin PALA, Nurettin TARIKAHYA gibi isimler ilk olarak o günün Belediye Başkanı Ahmet DURAKOĞLU'na ve dönemin Valisi Vefik KİTAPÇIGİL'e giderek durumu anlatırlar. Vali olaya çok sıcak yaklaşır ve kurulacak olan kulübün yalnızca sportif açıdan değerlendirilmemesi gerektiğini dile getirerek bu oluşumu şehrin kültürel, ekonomik ve sosyal hayatına da büyük bir hareketlilik getireceğini belirtir. Valinin dile getirdiği son derece olumlu sözlerini duyan kurul üyeleri sevinirler.

Sivasspor kurulacaktır. Hemen kuruluş hazırlığına başlanır. Çünkü 1967-1968 sezonuna Sivasspor yetiştirilmelidir. Mayıs ayının ilk günlerinde hazırlıklar hemen hemen tamamlanmıştır.

Takımın renkleri konusuna da açıklık getirildikten sonra, 9 Mayıs 1967 tarihli gazeteler Sivasspor Kulubünün kurulduğunu yayınlamaya başlar. Osman Paşa Caddesi numara 1 Sivasspor'un kulüp binası olarak belediyeden 50 liralık sembolik bir ücret karşılığında kiralanır. Kulübün ilk telefon numarası da 2283 tür.

Sivasspor Kulübünün İlk Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşmaktadır:

1. Başkan : Ahmet DURAKOĞLU Belediye Başkanı
2. Asbaşkan : Güngör DABAK Nafa Müdürü
3. Muhasip : Şükrü GÜNHAN Ticaret Odası Başkanı
4. Kulüp Amiri : Hüseyin YILDIRIM Tüccar
5. Veznedar : İsmail MENEVİŞOĞLU Demiryol-İş Sendikası Başkanı
6. Bölge Temsilcisi : Aslan KAVUKÇU Tüccar
7. Genel Kaptan : Fikret AKBAŞ Doktor
8. Sekreter : Nurettin TARIKAHYA İcra Memuru
9. Üye Nusret AKÇA Esnaf
10. Üye Muuammer EKİNCİ
11. Üye Kemal ŞEKER Esnaf
12. Üye Yalçın ÖZDEN
13. Üye Ethem USLU
14. Üye Hüseyin PALA

Sivasspor tarihinde ilk Yönetim Kurulunu oldukça zor görevler beklemektedir. Kollar sıvanarak büyük bir heyecanla işe başlanır. Bu kulübü kuranlar başlangıçta takımın doğrudan ikinci lige alınacağını düşünürler. Ama evdeki hesap çarşıya uymaz ve bu iş göründüğü kadar kolay olmayacaktır. Kulübün ikinci lige alınması isteminin iletilmesi için, Kulüp Başkanı Ahmet DURAKOĞLU, Genel Sekreter Nurettin TARIKAHYA, Kulüp Amiri Hüseyin YILDIRIM ve yönetim kurulu üyeleri Nusret AKÇA ve Hüseyin PALA'dan oluşan bir heyet Ankara'ya gider. Ankara'da başvuru yapılır. Bu başvuru sonrasında o günün Futbol Federasyonu Başkanı Orhan Şeref APAK, bir kurulla incelemelerde bulunmak üzere Sivas'a gelir. Sivas dönüşü yazılan rapor hem Yönetim Kurulunu, hem de tüm Sivas'lı sporseverleri büyük bir hayal kırıklığına uğratır. Zira raporda tesis ve altyapı yetersizliğinden istemin yerine getirilemeyeceğinin belirtilir. Yönetim Kurulu kısa süreli bir şok yaşadıktan sonra harekete geçer. Bütün yollar denenecek ve Sivasspor mutlaka ikinci ligde oynayacaktır. Başta Vali Vefik KİTAPÇIGİL olmak üzere şehrin ileri gelenleri Ankara üzerinde baskı oluşturur.

Yönetimde bulunan Nusret AKÇA ve Hüseyin YILDIRIM gibi aynı zamanda siyasi partilerin İl Teşkilatında görevliler aracılığıyla baskı siyasi bir boyut kazanır. Spor Bakanı Kamil OCAK'la görüşülür. Sivas milletvekili Rıfat ÖÇTEN dönemin Başbakanı Süleyman DEMİREL'den yardım ister. Bu isteğin içinde üstü kapalı bir tehdit de vardır. "Ya Sivasspor'u ikinci lige alırsınız; ya da Sivas'tan oy almayı unutursunuz." Bu istek yankı bulmakta gecikmez. Aynı günlerde Futbol Federasyonu bir de Şekerspor olayı ile uğraşmaktadır. Birinci ligden düşürülen Şekerspor, idare mahkemesine açtığı davayı kazanmış ve mahkeme kararı ile 1967-1968 sezonunda birinci ligde oynama hakkını elde etmiştir. Bu karar ikinci liğ beyaz grupta Şekerspor'a ayrılan yeri boş bırakmıştır. Bu kadar olumsuzluk içinde şans ibresi Sivasspor'dan yana dönmüştür. DEMİREL'in talimatına zamanın federasyon başkanı Orhan Şeref APAK daha fazla direnemez ve Sivasspor 1967-1968 sezonunda Türkiye ikinci ligi beyaz gruptaki takımlar arasında yerini alır.

Sivasspor Resmi Sitesi
www.sivasspor.org.tr

SİVASSPOR İLK YARI MAÇ DURUMU​

Sivasspor - Kayserispor 0 : 0

Kocaelispor - Sivasspor 0 : 2

Sivasspor - Bursaspor 3 : 1

Eskişehirspor - Sivasspor 2 : 2

Sivasspor - Fenerbahçe 2 : 1

Ankaraspor - Sivasspor 2 : 0

Sivasspor - Ankaragücü 3 : 0

Beşiktaş - Sivasspor 1 : 1

Sivasspor - Denizlispor 3 : 1

Antalyaspor - Sivasspor 2 : 1

Sivasspor - Konyaspor 1 : 0

Trabzonspor - Sivasspor 0 : 0

Sivasspor - Gaziantepspor 3 : 0

İstanbul B.B. - Sivasspor 0 : 3

Sivasspor - Hacettepespor 2 : 1

Gençlerbirliği - Sivasspor 1 : 2

Sivasspor - Galatasaray _ : _

GEÇEN SENE SİVASSPOR ANTALYA'YA KAMPA GELMİŞTİ ...

Bu sezonde inşallah Sivasspor kampa gelecek .. Altta haberde belirttiğim gibi Sivasspor, Antalya Belekte Kampına devam edecek...

Geçen Sene Sivassporumuzu Antalya Kampında Desteklediğimiz Gibi Bu Sezonda Futbolcularımızı Yanlız Bırakmayacağız...

Geçen Sene ve Ondan Önceki Seneden Bir Kaç Anı ... Fotoğrafı ..

Resimler Bana Aittir..

Antalya - Sivas Maçı Dakika 58 : 58 : ))))

S3010004.JPG

SİVAS - MANİSA Hazırlık Maçı ANTALYA'DA

Ben ve Sivasspor Teknik Direktörümüz : )

Sivas1__12_.JPG

Ya Mehmet Yıldızla Fotoğraf Çekincem Diye Nasıl Heyecanlanmışım yaa :D

Sivas1__15_.JPG

Servete Sivasspor Forması Güzel Yakışıyordu : ))))

Sivas1__9_.JPG

Gökhan Bozkaya ve Ben (ESKİ SİVASSPORLU)

Sivas1__14_.JPG

Yazık Balilide Sakatlanmıştı. :D

Sivas1__11_.JPG

Başkanımız Mecnun Odyakmaz Ve Ben :D

Sivas1__4_.JPG

Maçtan Bir Kare ...

Sivas1__8_.JPG

--

BU BAŞLIK ALTINDAN SİVASSPOR İLE İLGİLİ HABERLERİ TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

LiDeRDi YiNe LiDeR ( KRaL YiĞiDo ! )

GENÇLERBİRLİĞİ 1 - 2 SİVASSPOR

KRALSIN YİĞİDO! 1-2

LİDER SİVASSPOR ! ! !

Geçtiğimiz haftayı averajla lider bitiren Sivasspor, ilk yarının son maçında Gençlerbirliği´ni deplasmanda 2-1 mağlup ederek tahtını korudu ve geçen sene olduğu gibi ilk yarıyı lider bitirdi.

7_237073_sivas_414_232.jpg

Maç Anlatımı

Aşağıdan Yukarıya ...

90' Sivasspor'da İbrahim Dağaşan sarı kart gördü.
90' Ve maçın bitiş düdüğü çaldı... Sivasspor 3 puanı kazanıyor ve lideliğe yükseliyor...
90' 4 dakika uzatma oynanacak...
90' Kerem Şeras sarı kart gördü.
82' Sivasspor'da Mamadou Diallo oyuna girdi, Mohamed Ali Kurtuluş oyundan çıktı.
82' Kemal'in kafa pasıyla penaltı noktası üzerinde topla buluşan Kahe kaleciyle karşı karşıya kaldı. Petkoviç kalesinde devleşti, gole izin vermedi. Gençlerbirliği adına çok net bir pozisyondu...
78' Gençlerbirliği çok net bir pozisyondan yararlanamadı. Ceza sahası içinde gelişen pozisyonda Djite'nin önünden topu çalan Abdurrahman ciddi bir gol tehlikesini önledi.
75' Gençlerbirliği'nde Kemal Akbaba oyuna girdi, Soner oyundan çıktı.
75' Herve Tum sarı kart gördü.
67' Gençlerbirliği'nin kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde topu önünde bulan Djite şutunu çekti, top ağlara gitti ancak yardımcı hakem pozisyonun ofsayt olduğunu işaret etti. Ağlara giden top gol olarak değer kazanmadı.
64' İbrahim Dağaşan oyuna girdi, Sezer Badur oyundan çıktı.
61' Mohamed Ali'nin ceza sahası dışından mükemmel vuruşunda top, falso alarak ağlara gitti. Sivasspor 2-1 öne geçiyor...
46' Sivasspor ikinci yarıya değişiklikle giriyor... Onur Tuncer oyuna girdi, Kanfory Sylla oyundan çıktı.
46' İkinci 45 dakika başladı. Gençlerbirliği ikinci yarıya başlayan taraf...
45' Karşılaşmanın ilk yarısı sona erdi. İlk yarı skoru Gençlerbirliği:1 Sivasspor:1...
45' Djite maça dengeyi getiren golü attı. Sağ kanattan Mehmet Nas'ın mükemmel ortasına iyi bir kafa vuruşu yapan Djite beraberlik golünü kaydetti.
44' Mehmet Yıldız ceza sahası içinden çektiği şut kalenin üstünden auta çıktı.
37' Musa Aydın'ın ceza yayı üzerinden çektiği mükemmel şutta top ağlara gitti. Sivasspor deplasmanda 1-0 öne geçiyor...
31' Gençlerbirliği inanılmaz bir pozisyondan yararlanamadı. Hakan Aslantaş topu ceza sahası önüne taşıyıp sağındaki Kahe'ye güzel bir pas çıkardı. Bu futbolcunun şutu üst direğe çarpıp oyub alanına döndü...
24' Sağ kanattan Gençlerbirliği takımının kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde kafayı vuran Djite'nin şutu kaleci Petkoviç'te kaldı.
19' Sol kanattan gelişen Gençlerbirliği atağında yerden yapılan orta Sivasspor savunmasına çarptı ve kaleye yöneldi. Petkoviç tek hamlede topa sahip oldu.
13' Sağ kanattan Sivasspor'un kullandığı taç atışında top ceza sahasına geldi. Kale sahasında Mehmet Yıldız'ın karambolden çektiği şutu kaleci Recep iki hamlede kontrol etti.
11' Gençlerbirliği çok net bir pozisyondan yararlanamadı. Djite ceza sahasına girer girmez şutunu çekti, top önce Petkoviç'ten sekti sonra tekrar Djite'nin önüne düştü. Bu futbolcu bir şut daha çekti, bu kez de Sivasspor defansı kale çizgisi üzerinde topu uzaklaştırdı. Maçın şu ana kadarki en net pozisyonu...
4' Gençlerbirliği atağında ceza sahası içinde kaleciyle karşı karşıya kalan Djite,Petkoviç'le girdiği mücadelede yerde kaldı. Ev sahibi ekibin futbolcuları penaltı bekledi fakat hakem oyunu devam ettiriyor...
2' Kale sahasının önünde topla buluşan Kahe bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun şutu kalenin yanından auta çıktı. Çok net bir pozisyon...
1' Karşılaşmanın 90 dakikası başladı. Mücadeleye konuk ekip Sivasspor başlıyor...

Stat: 19 Mayıs
Hakemler: Hüseyin Göcek, Tarık Ongun, Süleyman Özay
Gençlerbirliği: Recep, Emre, Traore, Addo, Hakan, Troisi, Mehmet Nas, Kerem, Soner (Dk. 76 Kemal), Djite, Kahe
Sivasspor: Petkoviç, Abdurrahman, Da Silva, Sedat, Sezer (Dk. 64 İbrahim), Musa, Sylla (Dk. 46 Onur), Mohamed Ali (Dk. 82 Diallo), Hayrettin, Tum, Mehmet Yıldız
Goller: Dk. 37 Musa, Dk. 61 Mohamed Ali (Sivasspor), Dk. 45 Djite (Gençlerbirliği)
Sarı kart: Dk. 75 Tum, Dk. 90 İbrahim (Sivasspor), Dk. 90 2 Kerem (Gençlerbirliği)

PUAN DURUMU

1 Sivasspor 34
2 Trabzonspor 34
3 Fenerbahçe 32
4 Galatasaray 30
5 Ankaraspor 30
6 Beşiktaş 28

Fanatik ..

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

teşekkürLer biLader ;)
bundan sonra sivassporLa iLgiLi haberLer burda..
tutarsa,sabite.. ;))

valla bende böyle birşey yapıcaktımda ayarlayamadım :D Eline sağlık tmm burdan devam ederim :)

saolasın teşekkür ederiz :)

İyi Oynayan Kazansın..

Ama Trabzonda kazandı fakat ...

O Zaman ;

Farklı Avaraj Yapan Kazansın ... :D

Artık Lig Gittikçe Zorlaşıyor :)

"Şampiyonluğu sonuna kadar kovalayacağız"

7_237255_mecnunodyatmaz2312570_414_232.jpg

Üst üste 2 sezondur ilk yarıyı lider kapatan Sivasspor, bu sezon geçen yılki gibi mütevazı davranmayı düşünmüyor. Başkan Mecnun Odyakmaz şampiyonluğu sonuna kadar kovalayacaklarını dile getirdi.

Turkcell'in "Başarı Ödüllendirme Sistemi" adlı yeni uygulamasının tanıtımına katılan Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, burada yaptığı açaklamada şampiyonluğu sonuna kadar kovalayacaklarını söyledi. Odyakmaz, aynı zamanda Mehmet Yıldız'ı satmayı düşünmediklerini, satarlarsa da fiyatının 5 milyon Avro'dan aşağı olmadığını belirtti.

Başkan'ın açıklamaları şöyle:

"Geçen seneki başarımızı daha anlamlı hale getirdik. Gerçi bir ayağı kısa oldu. 16 haftalık bir periyotta ilk yarıyı lider bitirdik inşallah 17. karşılaşmamızı da kazanıp onu da egale ederiz. Gerçekten çok mutluyuz, taraftarlarımız mutlu, sivas camiası mutlu. Onların mutluluğu da bizi daha da sorumlu hale getiriyor, işimize daha sıkı sarılmamızı gerektiriyor. 1 Ocak'a kadar tekliflere açığız. Gelen teklifleri değerlendireceğiz. Attığımız taş ürküttüğümüz kurbağaya değerse eğer böyle birşey gerçekleşebilir ama ciddi bir teklif almazsak, sadece transfer olmuş olmak için olacaksa biz futbolcularımızla yolumuza devam edeceğiz. Sezon sonuna kadar şampiyonluğu kovalayacağız. 5 milyon euro Sivasspor'u daha iyi bir takım yapmak için gerekli imkanı sağlayacaktır. Mümkün olduğu kadar takasa karşıyız. Hakemler konusunda son haftaya bakacak olursak en son konuşacak benmişim gibi gelebilir çünkü bir penaltı durumu sözkonusu bende maçı izlerken Petkoviç'in topu çeldiğini ve penaltı olmadığını düşünmüştüm ama akşam rakip futbolcunun bir bilek hareketinin olduğunu gördüm ve penaltı olduğunu gördüm. Bu Sivasspor ile alakalı değil Türk futbolunda bir hakem problemi olduğu aşikar. Bu sorunları gidermek için neler yapabiliriz bugünkü toplantıda bunları konuşacağız.

Gençlerbirliği maçından sonra yaşanan tatsızlıkları bende kınıyorum ancak çok fazla uzatılmaması gerek. Her türlü statta böyle şeyler olabiliyor Bülent hocanın kızı olması tabi bizi daha çok üzdü. Herşey tatlıya bağlandı, herşey unutuldu, özürler dilendi. Dedikodu bazında hemen hemen bütün futbolculara teklif var ama resmi olarak 1-2 kulüpten geldi. Bütün bu konuşulanlar futbolcu satıcaz anlamına gelmiyor benim hayalini kurduğğum futbolculara ise bizim maddi gücümüz yetmez. Mehmet Yıldız'la beraber olup şampiyon olamayabilirsiniz, Mehmet Yıldız'ı satıp şampiyorn olamayabilirsiniz bunların hepsi imkan dahilinde olabilecek şeyler. Biz Sivas camiası adına en iyisini yapmak gayretindeyiz. Geçen sene biraz mütevazi davrandık hiçbirşey değişmedi, iddialı olursak belki birşeyler değişir. Önümüzdeki devreye geçen senekinden daha iyi hazırlanacağız"

Fanatik ..

Vatandaştan Yorumlar

büyüksün başkanım

başkanım sen herşeyin iyisini bilirsin.bu takımı buraya sen getirdin burdan ilerisinede sen ve ekibin götürür.biz taraftar olarak ...

şampiyon olabilir ama.....

evet sivasspor tabiiki şampiyon olabilir ancak mevcut kadroyla bunu başarmaları bence çok küçük bir ihtimal..ara transferde oyuncu...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

5 Milyon Euro'ya Değerlendiririz...

Mecnun%20Otyakmaz_4.jpg

Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, adı transfer gündeminden düşmeyen golcüleri Mehmet Yıldız hakkında konuştu...
1 Ocak'a kadar teklifleri değerlendireceklerini belirten Odyakmaz, 5 milyon Euro gibi bir rakamın bu transferi gerçekleştirebileceğini söyledi.

Otyakmaz, İstanbul Conrad Otel'de katıldığı bir toplantının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Mehmet Yıldız'ın transferiyle ilgili sorular üzerine, 1 Ocak'a kadar gelen tekliflere bakacaklarını belirterek, ''Eğer attığımız taş ürküttüğümüz kurbağaya değerse böyle bir şey gerçekleşebilir. Sivasspor'a ekonomik olarak katkıda bulunmayacak bir teklif olacaksa biz futbolcularımızla yolumuza devam edeceğiz ve takviye yaparak sezon sonuna kadar şampiyonluğu kovalayacağız'' dedi.

Mecnun Otyakmaz, ''Ne kadarlık bir rakamın Sivasspor'a ekonomik olarak katkı sağlayacağını düşünüyorsunuz?'' şeklindeki soru üzerine, ''5 milyon Euro gibi bir rakam Sivasspor'a daha iyi bir takım yapmak için gerekli imkanı sağlayacaktır'' diye konuştu.

Bir soru üzerine, kendisinin hayalindeki futbolcuları almaya kulübün ekonomisinin müsaade etmeyeceğini kaydeden Otyakmaz, teknik heyetin yaptığı araştırmalar sonucunda belirlediği birkaç isimle takıma takviye yapacaklarını ifade etti.

Mecnun Otyakmaz, bu sezon geçen sezonki başarılarını tekrarladıklarını vurgulayarak, ''Gerçi 16 haftalık periyodu lider bitirdik. İnşallah 17. haftaki maçımızı da kazanarak, geçen sezonki başarımızı egale ederiz. Geçen sezon mütevazı davrandık, hiçbir şey değişmedi. Bu sene iddialı olarsak belki bir şeyler değişir ve belki şampiyon oluruz'' dedi.

''Sivasspor olarak sezonun ilk yarısında hakemlerden yana bir sıkıntınız oldu mu?'' şeklindeki soruyu da Otyakmaz, şöyle yanıtladı:

''Son haftaya bakarak hakemler konusunda sanki en son konuşacak kişi benmişim gibi gelebilir. Çünkü bir penaltı durumu söz konusu. Maçı izlerken penaltı olmadığını düşünmüştüm, ama akşam rakip oyuncunun bir bilek hareketi olduğunu ve penaltı olduğunu gördüm. Bu Sivasspor ile alakalı değil. Türk futbolunda bir hakem problemi olduğu aşikar. Bu sorunları gidermek için neler yapabiliriz, Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında bunu konuşacağız.''

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uygun Öğrencilerle Buluştu

blnt_fatih1.JPG

Bahçelieveler Özel Fatih İlköğretim Okulu tarafından yılın antrenörü seçilen Bülent Uygun, ödülünü almak için okulda düzenlenen panele katıldı.

Uygun, burada yaptığı konuşmada, geçen sezon Turkcell Süper Lig'in ilk yarısını lider tamamladıklarını, bu sezon da 16. hafta itibariyle lider olduklarını vurgulayarak, ''Geçen yıl elde edilen başarının bu yıl da elde edilmesi bizi mutlu etti. Bu başarımızın tesadüf olmadığını herkese gösterdik. Artık Türkiye'de hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını herkese göstermeye başladık. Geçen yıl son haftalarda şampiyonluğu kaybettik. Bu yıl da ilk yarıyı yine lider bitirdik. Başarılı olmak istiyoruz'' diye konuştu.

Türk futbolundaki en büyük sorunun sistemsizlik olduğunu ifade eden Bülent Uygun, ''Sivasspor'da biz bir sistem getirdik. Başkanımız bize güvendi, oturduk bazı hesaplar, planlamalar yaptık. Şu anda onları doğru bir şekilde uygulamaya devam ediyoruz. Hedefimiz daha iyi yerlere gelmek'' değerlendirmesinde bulundu.

-''HAYALİM ANADOLU'DAN BİR TAKIMI ŞAMPİYON YAPMAK''-

Bülent Uygun, hayalinin Anadolu'dan bir takımı şampiyon yapmak olduğunu dile getirdi. Bir öğrencinin ''İlerleyen süreçte Fenerbahçe veya başka büyük bir takımı çalıştırmak ister misiniz'' şeklindeki sorusunu Uygun, şöyle cevaplandırdı: ''Benim ilk hayalim Anadolu'dan bir takımı şampiyon yapmak. Daha sonra bu takımla Avrupa'da başarılar elde etmek istiyorum. Büyük takım veya milli takımda da çalışırım, ancak başarıya inanan zihniyetlerin olduğu yerde ben de varım.''

-MEHMET YILDIZ'IN TRANSFERİ KONUSU-

Golcü futbolcuları Mehmet Yılmaz'ın transferiyle ilgili değerlendirmede de bulunan Uygun, şunları kaydetti: ''Biliyoruz ki, herkes Mehmet Yıldız'ı almak istiyor. Bugün Kulüpler Birliği Vakfı'nın toplantısı vardı. Başkanıma, 'Başkanım, Mehmet Yıldız'ı almak isteyen varsa onlarla görüş. Transfer edecek olan kulüp istediğimiz ücreti verirse alsın. Yok almayacaklarsa oyuncumuzun kafasını rahat bıraksınlar' dedim

.'' Panelde, Bahçelievler Özel Fatih İlköğretim Okulu yöneticileri, başarılı teknik adama, günün anısına bir karne verdi. Karnede tüm notların 100 olması dikkati çekerken, Uygun, '''Bu karneyi babama götüreceğim, okul hayatımda hiç bu kadar parlak karnem olmamıştı'' diye espri yaptı.

Bu arada, kürsüye çıktığında öğrencileri asker selamı ile selamlayan Bülent Uygun, neden her yerde asker selamı verdiğini ise şöyle açıkladı: ''Fenerbahçe'de oynadığım dönemde, başkanım Güven Sazak, gol attıktan sonra gelip selam vermemi istemişti. Bugünlerde olduğu gibi, o zaman da ülkemizde terör olayları yaşanıyordu. Galatasaray maçında gol atınca, selam vermek üzere hazırlanıyordum. O anda tribünde yer alan seyircilerden birinin babası şehit olmuştu. Ben de çok duygulandım. Bunun üzerine ben de başkanıma asker selamı verdim. O günden sonra hep asker selamı veriyorum.''

İşte Minik Öğrencilerin Uygun'a Soruları ve Hocanın İçten Cevapları

Süper ligin en Uygun hocası sizsiniz, peki en uygun oyuncusu kim?

Herkese aynı ölçüde sevgi besliyorum. Ancak herkesin gönlünde de bir kişiye daha fazla sevgi vardır. En uygun futbolcu Kral Mehmet Yıldız.

Futbolculuk döneminizde unutamadığınız anınız var mı?

Aslında birçok anım var. İlk aklıma gelen ise Fenerbahçe’de şampiyonlar liginde oynarken 40 yıldır sahasında yenilmeyen Manchester United’ı yenmemiz oldu. Maç öncesinde bırakın yenmemizi herkes fark yiyeceğimizi düşünüyordu. Ancak bizler inandık ve yendik.

Kamuoyu sizinle birlikte Hakan Şükür ve Ertuğrul Sağlam’ı da çok seviyor nedeni nedir?

Hakan Şükür ile uçakta beraberdik. Ailesinin çocuklarının yanına uğurladım ve buraya geldim. Hakan’da buraya gelmeyi çok istiyordu ancak fırsat bulamadı. Hakan Şükür’ün ve Ertuğrul hocanın sevilmelerinin nedeni her ikisinin de aile hayatlarındaki güzellikleri, profesyonellikleri ve Anadolu insanına yakışır tavırları.

Sivasspor’a geldiğinizde hangi zorluklar ile karşılaştınız?

Sivasspor’a geldiğimde kulübün 800 milyar borcu vardı. Altyapı sorunlarını çözmek için uğraş veriliyordu. Başkanımızın, Yönetim Kurulumuzun, Valimizin, Belediye Başkanımızın ve değerli iş adamlarımızın destekleri ile borçlarımızı kapadık. Ligdeki başarılarımız ilede şu anda 40 milyon Euro değerinde bir kulüp durumuna geldik. Biz Sivasspor’a inandık ve inananlar her zaman başarır.

Sivas’ı tanıyan birisi olarak yabancı futbolcuları Sivasspor’a imza attırmayı nasıl başarıyorsunuz?

Sabah uçaktan indiklerinde karşılıyoruz. Önce Chocolate Cafeye götürüp güzel bir kahvaltı yaptırıyoruz. Sonrasında İstanbul turu yapıyor ve Sivas’a uçmadan sabah uyku mahurluğu ile imzayı attırıyoruz. Tabi bu işin şakası. Cumhuriyetin Temellerinin atıldığı, son zamanlarda her alanda ilerleme gösteren ilimize gelmeleri artık daha kolay oluyor.

Uygun panelin sonunda Sivasspor forması giymiş 8. sınıf öğrencilerine devre arası soyunma odası taktiklerini anlatarak salondan ayrıldı.

SivasSpor.Com Özel Haberi

'Sivas örnek takım'

7_237243_uygun2312_414_232.jpg

Söz; tarih yazan Yiğidolar´ın patronu Bülent Uygun´da: "Biz bir yol açtık, sorumluluğumuz büyük. Yaptıklarımıza bakılırsa demek ki, şampiyon da olunabilir."

‘Misyonumuz bitmedi’
İki sezon üst üste ilk yarıyı lider bitirerek bu başarıya dört büyükler dışında ulaşan tek takım olan Sivasspor’da kelimenin tam anlamıyla bayram havası esiyor. Tarih yazan Yiğidolar, devre arası tatiline en mutlu giren ekip olurken, bir taraftan da ligin ikinci yarısının planları başladı. Kırmızı-Beyazlı ekibin tüm önemli başarılarında başrolü oynayan isimlerden biri olan teknik direktör Bülent Uygun’a göre Sivas’ın misyonu bitmedi.

‘Demek ki oluyormuş’
Zirvede olmalarının kendilerine ekstra sorumluluklar yüklediğini dile getiren Sivasspor’un hocası, bu başarıları sayesinde örnek bir işe imza attıklarını vurguladı. “Demek ki Anadolu’dan bir takım iki sezon üst üste ligin ilk yarısında lider olabiliyor” gerçeğine değinen Bülent Uygun şöyle devam etti: “Eskiden bunun da imkansız olacağı düşünülebilirdi. Lider olunabiliyorsa şampiyon da olunabilir. Artık çok daha planlı hareket edeceğiz.”

‘1 Ocak’a kadar açığız’
Transfer konusunda da son noktayı net bir şekilde koyan Bülent Uygun, futbolcularının 1 Ocak’a kadar satılık olduğunu vurguladı. Başarılı çalıştırıcı, “Bunu yönetim kuruluna da aktardım. O zamana kadar teklif gelirse düşünürüz. Gelmezse 1 Ocak’tan sonra Sivasspor transfere kapalıdır. Lider olmamız bize ayrı bir sorumluluk getirdi. Bu yüzden teknik heyet olarak, bir program yapmamız lazım. 1 Ocak’tan sonra, kimse hiçbir yere gidemez” yorumunu yaptı.

Fanatik

Sivasspordan Kınama

7_237178_Untitled-1_414_232.jpg

Sivasspor Basın Sözcüsü Fikret Ünsal, "Gençlerbirliği-Sivasspor müsabakasından sonra teknik direktörümüz Bülent Uygun´un 10 yaşındaki kızı Almina´yı özel bir güvenlik görevlisinin tokatlamasını şiddet ve nefretle kınıyoruz" dedi.

Fikret Ünsal, yaptığı yazılı açıklamada, pazar günü Ankara 19 Mayıs Stadyumu’nda oynanılan Gençlerbirliği-Sivasspor müsabakasından sonra, "teknik direktörleri Bülent Uygun’un 10 yaşındaki kızı Almina’yı özel bir güvenlik görevlisinin tokatlamasını" şiddet ve nefretle kınadıklarını bildirdi. Sivasspor Kulübü olarak Ankara’da Gençlerbirliği Kulübü’nün misafiri olduklarına göre sorumluluğun da bu kulübün yöneticilerine düştüğünü ifade eden Ünsal, şunları kaydetti: "Gençlerbirliği’nin tecrübeli başkanı Sayın İlhan Cavcav’ın, 10 yaşındaki bir kız çocuğuna tokat atacak kadar vahşileşen bu özel güvenlik görevlisi hakkında gereken idari ve hukuki işlemleri yaparak kamuoyuna açıklamasını bekliyoruz. Sivasspor Kulübü olarak bundan sonra böylesi provakelerin yapılacağını varsayarak hareket edeceğimizin ve bu olayla da temkinli olarak yaklaştığımızın kamuoyu tarafından bilinmesinde fayda görüyoruz. 10 yaşındaki kızımız bile fırsat bulunduğunda böylesi bir saldırıya uğruyorsa, güvenlik güçlerinin bundan sonraki müsabakalarımızda bir defa değil, iki defa düşünerek hareket etmelerini bekliyoruz." Ayrıca Sivas’a gelen tüm takımların yönetici ve sporcularını en iyi şekilde ağırlayıp, netice ne olursa olsun en iyi şekilde göndermelerinin tüm kulüpler tarafından örnek alınmasını isteyen Ünsal, "Kızımıza uzanan o çirkin elin veya ellerin bir daha hiçbir ferdimize uzanmamasını diliyor, teknik direktörümüz Bülent Uygun ve kızımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" ifadesini kullandı.

Fanatik ...

Turkcell Süper Lig İlk Yarı Panoraması ...

yigido.jpg

Kulüplerin yarısı hoca değiştirdiİlk yarıda, 18 takımda 26 teknik direktör görev aldı. 9 kulüpte değişikliğe gidilirken, 9'u sezona başladığı hocayla ilk bölümü tamamladı. İlk kez 18 takımdan 15'i sezona yabancı çalıştırıcıyla başladı; ancak Antalya'nın Çek teknik adamı Jarabinsky, 8. haftada istifa etti. 2 ayrı takımda çalışan tek teknik direktör Samet Aybaba, ilk 9 haftada Bursaspor'da, sonra da G.Birliği'nde görev aldı.

Kartal'ın penaltı golü yok

Hakemler 33 kez penaltı noktasını gösterdi. Vuruşlardan 26'sı golle sonuçlandı. G.Saray, G.Antepspor, G.Birliği, Hacettepe ve Sivas, 3'er kezle en fazla penaltı atış hakkı kazanan takımlar oldu. Antalya ve Konya'nın lehine penaltı kararı çıkmazken, Beşiktaş kazandığı tek penaltıyı da Delgado ile gole çeviremedi. İstanbul Belediye aleyhine verilen 5 penaltının hepinde de top ağlarla buluştu.

En centilmen takım Trabzonspor

İlk devrede bütün takımlar kırmızı kart gördü. 49 kırmızı ve 623 de sarı kartın gösterildiği ilk bölümün 'en centilmen ekibi' 1 kırmızı, 37 de sarı kartla Trabzonspor oldu. 16 haftalık ilk bölümde futbolcularına 6 kırmızı ve 44 de sarı kart çıkan Antalyaspor, 'en hırçın' olarak göze çarptı. Eskişehirspor ise 45 sarı kartla bu alanda başı çekti. İlk yarıda, maç başına 4,33, hafta başına 38,94 sarı kart, hafta başına da 3,06 kırmızı kart düştü.

Çakır, elini cebinden çıkarmadı!

İlk 16 haftada oynanan 144 maçta, 23 hakem görev yaptı. En fazla düdük çalan hakemler, 10'ar maçla Fırat Aydınus ve Cüneyt Çakır oldu. En az görev alan hakemler 1'er kezle Gökhan Güneşer ve Taner Gizlenci ile 2 maç yöneten Serkan Çınar'dı. Toplamda ve kırmızı kartta rekortmen Cüneyt Çakır oldu. Çakır, 10 maçta 47 sarı ve 10 kırmızı kartla başı çekti. Çakır ayrıca, Suat Arslanboğa ile birlikte 5'er penaltıyla en çok penaltı kararı veren isim oldu.

TAKIM

Sivasspor

'Tekrarlanamayan başarılar tesadüftür' denilir. Sivasspor tıpkı geçen sezon olduğu gibi bu sezon da ilk devreyi lider bitirmeyi başardı. Üstelik bu kez sürekli geriden gelip, son bölümde öne geçtiler. Yiğidoların tarihî yürüyüşü devam ediyor.

TEKNİK DİREKTÖR

Bülent Uygun

Sivasspor ile Bülent Uygun isimleri birbiriyle iç içe geçti adeta. Geçen yılki çıkışın peşinden bu sezon 'biterler' diye düşünenleri mahcup etmeyi sürdürüyor Bülent Uygun. Kendine has bir futbol felsefesi geliştiren ve bunu uygulayan Bülent Hoca ilk yarıya da damgasını vurdu.

FUTBOLCU

Milan Baros

Galatasaray forması giydiği 15 lig maçında 3'ü penaltıdan 14 gol attı. Ayrıca Avrupa kupalarında da 2'si penaltıdan 4 gol kaydetti. Kimilerine göre oyunda çok etkili değil, ama bir golcü için esas olan tabelayı değiştirmekse ilk devre boyunca Milan Baros bunu fazlasıyla yaptı.

HAKEM

Bünyamin Gezer

Hakemler lige fena başlamamışlardı aslında ama ilerleyen haftalarda işler yolundan çıktı. Ciddi hakem hataları yaşanmaya başladı. İşte bu süreçte bir hakem çizgisini korumayı başardı. Her ne kadar saha içindeki sert tavırları nedeniyle eleştirilse de yönetimiyle ilk devrenin en iyi isimlerinden oldu Bünyamin Gezer.

Zaman ...

Hep Destek Tam Destek YiğidoLar WaLLa HeLaL oLsun Size Yönetiminize, Teknik Direktör Ve Teknik Kadronuza, FutboLcuLarınıza, Çok DisipLinLi Ve İstikrarLı Bir Grafiğiniz Var İnŞaLLah İkinci Yarıda Bu Başarınız KatLanarak Devam Eder Çünkü Bunu HakediyorLar...

Yiğido Mucizesi

Geçtiğimiz yıl elinden çok şey aldılar.. Şampiyonluğuna “Haciz koydular..” Şampiyonlar ligi hesapları yapıp, “UEFA Kupası’na” razı edilirken , “Al takke ver külah” oyunuyla “İntertoto Kupası’na” yolcu ettiler...

gb_sevinc.jpg

Yiğidolar elbette bunu hak etmediler. Şehir olarak, yönetim olarak, teknik kadro olarak, futbolcular olarak, gelecek için “And içtiler...” Ama “Yiğido”nun, yiğitliğini bilmeyenler daha geçen yıldan beri “şom ağızlarını” çalıştırmaya başlamışlardı. Onları “Hamle yapıp” sonra da bu yoldan cayanlarla karıştırmışlardı. “Yahu biz böyle neleri gördük, onlar da zor görürler” ukalalığını taslamaya başlamışlardı. Bunlar konuşulurken Sivasspor, herkesin “Deniz keyfi” yaptığı günlerde “Top başı” yapıyor ve “zorla itildiği” İntertoto Kupası’nın 2. turunda bu kupaya veda ediyordu.

KİM TUTAR SENİ

Hedef Avrupa’dan, Türkiye’ye dönmüştü artık.. 2008-2009 Turkcell Süper Ligi’nin ilk maçı Sivas’taydı.. Kayseri ile oynanan bu karşılaşma golsüz sonuçlanınca “Kahve sohbeti meraklıları” ekranlarda bile aynı şekilde “Biz demedik mi?” şeytanlığı içinde “Bıyık altından” gülmeye başlamışlardı. Sivassporlular ise “dili” bir kenara bırakıp, beyinlerini futbola akıtmayı sürdürmüşlerdi. Deplasmandaki Kocaelispor içerideki Bursa galibiyetlerine, Eskişehirspor’dan alınan bir puan ekleniyor, Fenerbahçe maçı kazanılıp herkese “Ey ahali” ben yine varım, diye sesleniyordu. Ankaraspor yenilgisinden pay çıkarmak isteyenlere, “mide bulandırmaya” çalışanlara, Ankaragücü galibiyeti, İnönü’den çıkarılan Beşiktaş beraberliği ve Denizli’den gelen üç puan tokat gibi patlamıştı..

UYGUN ADIM MARŞ

Antalya’da kaybedilen üç puan için tüm Sivaslılar “Canımız sağ olsun” derken takımlarına güvendiklerini bir kez, daha ortaya koymuşlardı. Bu takımın başında Bülent Uygun vardı.. Lige başlarken takımına soyadına uygun komutu vermişti.. “Uygun adın marş,marş..” Futbola “Asker selamını aşılayan” asker disiplinin yanına sevecenliğini koyan Bülent Uygun “Yola devam ediyoruz” derken gelecekte takımı Sivasspor’un neler yapabileceğinin müjdesini vermişti. Bu müjde, Konyaspor maçının kazanılmasıyla gerçeğe dönüşmeye başlamış, Trabzon’dan gelen bir puan, bundan sonraki maçlar dışarıda, içeride hep üç puanlara yöneltmişti. Gaziantep ve Hacettepe’ye kendi sahalarını dar etmişler, İstanbul BŞB ve Gençlerbirliği’ni dışarıda yenip erken kapanan ilk yırıyı 34 puanda lider bitirmişlerdi..

“YILDIZ” IN PARLAYAN YILDIZI"

Sivasspor ligin ilk yarısında sakatlarla çok mücadele etmişti. Bunlardan en önemlisi bir yıl öncesinin golcüsü Mohammed’in sakatlığının uzun sürmesiydi. Onun sakatlığında “Gol sazını” eline alan Mehmet Yıldız, bir kez daha yıldızını parlatmış, 11 gol atıp “krallık yarışında” öne çıkmıştı. Takım oyununu hep ön planda tutan Sivasspor’da defansta Bilica, orta sahada Musa çarkın işlemesinde büyük rol üstlenmişlerdi. Sivasspor en az yenilen takımdı. En çok galip gelen (10 kez) dört takım arasında bulunuyordu. En az yenilen (2 kez), 2 takımdan biriydi. Kendi sahasında 8 maçtan 7 ‘sini kazanarak ayrı bir başarı elde etmişti. 2 kere ile deplasmanda en az yenilen 4 takımdan biriydi. Kendi sahasında hiç yenilmemişti. Geçtiğimiz yılın 16. haftasında 11 galibiyet, 1 beraberlik, 1 yenilgi alıp 34 puan toplayan Yiğidolar.. Bu sezonun aynı haftasında 10 galibiyet , 4 beraberlik, 2 mağlubiyet ve 28 gol atıp 12 gol yiyerek 34 puan toplayıp hem geçen yılın tekrarını yaşıyordu hem de tarihte yerini alıyorlardı.

Sivasspor.com..

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Karnesi Pekiyi

Turkcell Süper Lig΄de ilk 16 maçlık periyodu 34 puanla lider olarak tamamlayan Sivasspor, aldığı başarılı sonuçlarla taraflı tarafsız herkesin beğenisini topladı.
sivasspor2009.jpg

Geçen sezon ligi 79 puanlı şampiyon Galatasaray΄ın 6 puan gerisinde, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile birlikte 73 puan toplayarak averajla dördüncü sırada tamamlayan Sivasspor, bu sezona da iyi bir başlangıç yaptı.
Geçen sezon elde ettiği 23 galibiyetle, ΄΄4 Büyükler΄΄ olarak bilinen Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor΄dan sonra bir sezonda en fazla galibiyet elde eden 5. takım olarak Türk futbol tarihine geçen ve şampiyonluğu kıl payı kaçıran Sivasspor, bu sezon da ortaya koyduğu performansla Trabzonspor, Ankaraspor ve diğer başarılı takımlar gibi Anadolu΄nun şampiyonluk umudu oldu.

YİĞİDOLAR TARİHE GEÇTİ
Aldığı başarılı sonuçlarla sürekli zirve yarışının içinde olan Bülent Uygun yönetimindeki Sivasspor, 3΄ncü ve 15΄nci haftalarda liderlik koltuğunu elinde tuttu. 16. haftada Gençlerbirliği΄ni deplasmanda 2-1 mağlup eden Sivasspor, devreyi 34 puanla Trabzonspor΄un averajla önünde lider olarak kapadı.Geçen sezonun ilk yarısını da 37 puanla, aynı puana sahip Fenerbahçe΄nin önünde lider olarak tamamlayan Sivasspor, bu sezon da aynı başarıyı tekrarladı.Yiğidolar, bu başarısıyla ΄΄4 Büyükler΄΄ dışında üst üste 2 sezon ilk yarıyı lider tamamlayan tek Anadolu takımı olarak Türk futbol tarihine geçti.

GEÇEN SEZONUN İZİNDE
Sivasspor, geçen sezon olduğu gibi bu sezon da 16. hafta maçları sonunda 34 puan topladı. Geçen sezon 16 maçlık periyotta 11 galibiyet (1΄i hükmen), 1 beraberlik, 4 mağlubiyet alarak 34 puan kazanan kırmızı-beyazlı ekip, bu sezon ise 16 maçta 10 galibiyet, 4 beraberlik, 2 mağlubiyetle 34 puan topladı.Geçen sezonun 16 maçlık periyoduna göre yenilgi sayısını azaltıp, beraberlik sayısını artıran Sivasspor, önceki sezondan 1 galibiyet az elde etmesine rağmen aynı puanı topladı.Geçen sezon 16 maçta rakip filelere 26 gol (3΄ü hükmen) atıp, kalesinde 13 gol gören Sivasspor, bu sezon aynı periyotta rakip filelere 28 gol atıp, kalesinde 12 gol gördü.

EN GOLCÜ 3 EKİPTEN BİRİ
Yiğidolar, 16 maçlık periyotta 38 gol atan Galatasaray ve 31 kez fileleri havalandıran Fenerbahçe΄den sonra ligin en golcü üçüncü ekibi konumunda.Maç başına 1.75 gol ortalamasıyla oynayan Yiğidoların en golcü ismi ise attığı 11 golle gol krallığı yarışında, Galatasaray΄ın 14 gollü Çek yıldızı Milan Baros΄un ardından ikinci sırada bulunan Mehmet Yıldız.16 maçlık periyotta kalesinde 12 gol gören Sivasspor, bu performansıyla ligin en az gol yiyen 3 ekibinden biri konumunda.Maç başına 0.75 gol yeme ortalamasıyla oynayan Sivasspor, 7 gol yiyen Kayserispor΄un ardından, 12΄şer golle Ankaraspor ile birlikte ligin en iyi savunma yapan 3 takımından biri.

EVİNDE YENİLGİ YÜZÜ GÖRMEDİ
İç sahada yaptığı 8 maçta 7 galibiyet, 1 beraberlik elde eden Sivasspor, topladığı 22 puanla aynı puana sahip Galatasaray ile birlikte iç sahada en başarılı takım konumunda.
Sahasında Kayserispor ile berabere kalıp, Bursaspor, Fenerbahçe, Denizlispor, Ankaragücü, Konyaspor, Gaziantepspor ve Hacettepe΄yi mağlup eden Yiğidolar, ilk yarıda iç sahada yenilgi yüzü görmedi.
Sivasspor iç sahada rakip filelere 17 gol atıp, kalesinde sadece 4 gol gördü.
Dış sahada yaptığı 8 maçta ise 3 galibiyet, 3 beraberlik, 2 mağlubiyet alarak topladığı 12 puanla deplasman puan durumuna göre 4΄üncü sırada yer alan Sivasspor, deplasmanda rakip filelere 11 gol atıp, 8 gol yedi.
Dış sahada Kocaelispor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Gençlerbirliği΄ni yenip, Trabzonspor, Beşiktaş, Eskişehirspor gibi güçlü takımlarla berabere kalan Sivasspor, sadece Ankaraspor ve Antalyaspor΄a mağlup oldu.Bu 2 yenilgi dışında mağlubiyet yüzü görmeyen Sivasspor, 10΄ar galibiyetle Trabzonspor, Galatasaray ve Fenerbahçe ile birlikte ligin en fazla galip gelen takımı konumunda.

BÜYÜK TAKIMLARA YENİLMEDİ
Geçen sezon özellikle büyük takımlara kaybettiği puanlarla şampiyonluğu yitiren Sivasspor, bu sezon büyük takımlar karşısında başarılı bir performans sergiledi.
΄΄4 Büyük΄΄ takımdan Fenerbahçe΄yi iç sahada yenip, Beşiktaş ve Trabzonspor ile deplasmanda berabere kalan Sivasspor, büyük takımlardan 5 puan topladı.
Galatasaray ile 17. haftada karşılaşacak olan Sivasspor, geçen sezon Trabzonspor΄u 2, Beşiktaş΄ı ise 1 kez yenmiş, Fenerbahçe ve Galatasaray΄a ise 2 maçta da yenilmişti.

Yeni Ülke Gazetesi

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Yıldız'a transfer izni verdim!"

57.jpg

Sivasspor teknik direktörü Bülent Uygun, Mehmet Yıldız transferi hakkında çarpıcı konuştu! "Sivasspor bana, başkana ve diğer futbolculara bağlı değil. Ben Mehmet Yıldız'a transfer izni veriyorum, hakkında hayırlısı olsun" diyen Uygun, her futbolcusunun satılık olduğunuı kaydetti..

Fenerbahçe televizyonunda Turhan Seven'in hazırlayıp sunduğu "Haftalig" programının konukları arasında yer alan Sivasspor teknik direktörü Bülent Uygun çarpıcı açıklamalar yaptı.

"HER FUTBOLCUM SATILIK"
Programda, transfer döneminde gündemde olan Mehmet Yıldız ve diğer oyuncularına yapılan teklifler hakkında değerlendirme yapan Uygun, "Bir futbolcuyu kulüp olarak satmıyorum diyebilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti'nde hemen hemen bütün futbolcuların hepsinin hayalinde olan dört büyüklerde oynama isteğinin had safhada olduğunu bildiğimiz bir ortamda siz 'ben futbolcumu satmıyorum' derseniz o oyuncu bu durumdan mutluluk duymayacaktır. Dolayı ile o futbolcunun performansı düşücektir ve bu da bize sıkıntı olarak yansıyacaktır" dedi.

-"MEHMET'E TRANSFER İZNİ VERDİM"-
Bu durumun yaşanacağını bildiğini ve zamanında yaşadığını belirten Uygun, "Bu nedenle benim her futbolcum satılıktır, yeter ki değerini bulsun" dediğini ifade ederken sözleri şöyle tamamladı; "Herkes bana şampiyonluğa giderken bu açıklama yapılırmı? diye soruyor. Olabilir tabii ki şampiyonluğa gidebilirim ancak Sivasspor bana, başkana ve diğer futbolculara bağlı değil. Mehmet Yıldız menfaatlerimiz doğrultusunda isteyen herkese gidebilir. Onun da, benim de alternatiflerimiz vardır. Asıl olan forma ve taraftardır. Ben Mehmet Yıldız’a transfer izni veriyorum, hakkında hayırlısı olsun. 5 milyon euro’yu veren herhangi bir takım bu futbolcuyu kadrosuna katabilir. Bu transfer ile ilgili ciddi görüşmeler sürüyor."

Sivas'ta gol O'ndan sorulur!

Turkcell Süper Lig'de 16 maçlık periyodu 34 puan ve averajla Trabzonspor'un önünde lider olarak tamamlayan Sivasspor'da, en golcü isim 11 golle Mehmet Yıldız oldu..

mehmetyildiz_sev01.jpg

Ligde yaptığı 16 maçta 10 galibiyet, 4 beraberlik, 2 mağlubiyet alarak topladığı 34 puanla devreyi lider olarak tamamlayan Sivasspor, bu maçlarda rakip fileleri 28 kez havalandırdı. 16 maçlık periyotta 38 gol atan Galatasaray ve 31 gol atan Fenerbahçe'den sonra ligin en golcü üçüncü ekibi olan Sivasspor, maç başına 1.75 gol ortalamasıyla oynadı.

-MEHMET'TEN 11 GOL-
Sivasspor'un milli futbolcusu Mehmet Yıldız, attığı 11 golle takımının en golcü ismi oldu. Sivasspor'un gol yollarındaki en etkili silahı olan Mehmet, bu sezon Kocaelispor, Bursaspor, Eskişehirspor, Ankaragücü, Beşiktaş, Antalyaspor, Gaziantepspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçlarında 1'er kez, Denizlispor maçında ise 3 kez gol sevinci yaşadı.

Transferin gözde ismi olan Mehmet, attığı 11 golle, gol krallığı yarışında Galatasaray'ın 14 gollü Çek yıldızı Milan Baros'un ardından ikinci sırada bulunuyor.

-DİĞER GOLCÜLER-
Mehmet'i, 5 golle Musa Aydın, 4 golle Pini Felix Balili, 3 golle Herve Germain Tum takip ediyor.

Gole dönük orta saha oyuncusu Musa, Bursaspor, Eskişehirspor, Konyaspor Gaziantepspor ve Gençlerbirliği maçlarında 1'er kez fileleri havalandırdı.

Sivasspor'un kontrataklardaki en etkili ismi olan İsrailli golcü Pini Felix Balili ise Ankaragücü maçında 2, Gaziantepspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçlarında ise 1'er kez gol sevinci yaşadı.

Sivasspor'un Kamerunlu golcüsü Herve Germain Tum da Bursaspor maçında 1, Hacettepe maçında ise 2 gole imza attı.

Yiğidolar'da, orta saha oyuncuları Sezer Badur, İbrahim Dağaşan ve Mohammed Ali Kurtuluş ile savunma oyuncuları Murat Sözgelmez ve Fabio Alves Da Silva Bilica 1'er kez gol sevinci yaşadı.

Sezer ve Murat Fenerbahçe, İbrahim Kocaelispor, Mohammed Ali Gençlerbirliği, Bilica İstanbul Büyükşehir Belediyespor filelerini havalandırdı.

Yıldız'ın talibi çok!

Lider Sivasspor'un golcü oyuncusu Mehmet Yıldız, ara transfer döneminin en gözde isimleri arasında yer alıyor.. Yıldız, Turkcell Süper Lig'in güçlü ekipleri ile Belçika ve Rusya takımlarınca da izleniyor..
mehmetyildiz_sev01.jpg

Attığı 11 golle takımı Sivasspor'un başarısında büyük pay sahibi olan kaptan Mehmet Yıldız, ara transfer döneminde ismi en fazla konuşulan oyuncuların başında geliyor.

Gol krallığı yarışında, 14 gollü Galatasaraylı Milan Baros'un ardından 11 golle ikinci sırada bulunan milli futbolcuya, yurt içi ve yurt dışından birçok kulübün talip olduğu belirtiliyor.

Sivasspor'un gol yollarındaki en etkili silahı olan ve takımının en istikrarlı isimlerinin de başında gelen Mehmet'i, Turkcell Süper Lig'in güçlü ekiplerinin yanı sıra Belçika ve Rusya'dan bazı takımların istediği ifade ediliyor.

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, basın sözcüsü Fikret Ünsal, teknik direktör Bülent Uygun ve milli futbolcu Mehmet Yıldız, son haftalarda yaptıkları açıklamalarda, sürekli olarak herhangi bir kulüpten resmi bir teklif olmadığını belirtiyor.

Başta başkan Otyakmaz olmak üzere kulübün yetkilileri yaptıkları açıklamalarda, kendilerinin de şampiyonlukta iddialı olduklarını, bu nedenle Mehmet'i ve transferde ismi geçen diğer oyuncularını kadroda tutmak istediklerini ifade ediyor.

Bu açıklamalara rağmen, Sivasspor yönetimi, ara transfer döneminde Sivasspor'un ve futbolcunun menfaatine bir teklif gelmesi durumunda değerlendirmeye alacaklarını da ifade ederek transfer için açık kapı bırakıyor.

Lider Sivasspor'da, Mehmet'in yanı sıra Musa Aydın, Sezer Badur, Abdurrahman Dereli başta olmak üzere birçok futbolcunun ismi ara transfer döneminde bazı kulüplerle anılıyor.

Sivasspor'un transferin gözdesi olan bu yıldız isimlerini kadrosunda tutup tutmayacağı merak ediliyor. Şampiyonluğu kovalayan Yiğidolar'ın, sezonun ikinci yarısında, mevcut kadroyu koruyup, yeni isimleri kadroya dahil etmesi de bekleniyor.

Ajansspor.com

Mehmet Yıldız için topu başkana attı!

uygun01.jpg

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Turkcell Süper Lig'de yakaladıkları başarının tesadüf olmadığını söyledi. Hayalinin Anadolu'dan bir takımı şampiyon yapmak olduğunu belirten Uygun, Mehmet Yıldız transferi için başkanlarından diğer başkanlarla konuşmasını istediğini belirtti!

Bahçelieveler Özel Fatih İlköğretim Okulu tarafından yılın antrenörü seçilen Uygun, ödülünü almak için okulda düzenlenen panele katıldı.

Uygun, burada yaptığı konuşmada, geçen sezon Turkcell Süper Lig'in ilk yarısını lider tamamladıklarını, bu sezon da 16. hafta itibariyle lider olduklarını vurgulayarak, ''Geçen yıl elde edilen başarının bu yıl da elde edilmesi bizi mutlu etti. Bu başarımızın tesadüf olmadığını herkese gösterdik. Artık Türkiye'de hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını herkese göstermeye başladık. Geçen yıl son haftalarda şampiyonluğu kaybettik. Bu yıl da ilk yarıyı yine lider bitirdik. Başarılı olmak istiyoruz'' diye konuştu.

Türk futbolundaki en büyük sorunun sistemsizlik olduğunu ifade eden Bülent Uygun, ''Sivasspor'da biz bir sistem getirdik. Başkanımız bize güvendi, oturduk bazı hesaplar, planlamalar yaptık. Şu anda onları doğru bir şekilde uygulamaya devam ediyoruz. Hedefimiz daha iyi yerlere gelmek'' değerlendirmesinde bulundu.

-''HAYALİM ANADOLU'DAN BİR TAKIMI ŞAMPİYON YAPMAK''-
Bülent Uygun, hayalinin Anadolu'dan bir takımı şampiyon yapmak olduğunu dile getirdi.

Bir öğrencinin ''İlerleyen süreçte Fenerbahçe veya başka büyük bir takımı çalıştırmak ister misiniz'' şeklindeki sorusunu Uygun, şöyle cevaplandırdı:
''Benim ilk hayalim Anadolu'dan bir takımı şampiyon yapmak. Daha sonra bu takımla Avrupa'da başarılar elde etmek istiyorum. Büyük takım veya milli takımda da çalışırım, ancak başarıya inanan zihniyetlerin olduğu yerde ben de varım.''

-MEHMET YILDIZ'IN TRANSFERİ KONUSU-
Golcü futbolcuları Mehmet Yılmaz'ın transferiyle ilgili değerlendirmede de bulunan Uygun, şunları kaydetti:
''Biliyoruz ki, herkes Mehmet Yıldız'ı almak istiyor. Bugün Kulüpler Birliği Vakfı'nın toplantısı vardı. Başkanıma, 'Başkanım, Mehmet Yıldız'ı almak isteyen varsa onlarla görüş. Transfer edecek olan kulüp istediğimiz ücreti verirse alsın. Yok almayacaklarsa oyuncumuzun kafasını rahat bıraksınlar' dedim.''

Panelde, Bahçelievler Özel Fatih İlköğretim Okulu yöneticileri, başarılı teknik adama, günün anısına bir karne verdi. Karnede tüm notların 100 olması dikkati çekerken, Uygun, '''Bu karneyi babama götüreceğim, okul hayatımda hiç bu kadar parlak karnem olmamıştı'' diye espri yaptı.

Bu arada, kürsüye çıktığında öğrencileri asker selamı ile selamlayan Bülent Uygun, neden her yerde asker selamı verdiğini ise şöyle açıkladı:
''Fenerbahçe'de oynadığım dönemde, başkanım Güven Sazak, gol attıktan sonra gelip selam vermemi istemişti. Bugünlerde olduğu gibi, o zaman da ülkemizde terör olayları yaşanıyordu. Galatasaray maçında gol atınca, selam vermek üzere hazırlanıyordum. O anda tribünde yer alan seyircilerden birinin babası şehit olmuştu. Ben de çok duygulandım. Bunun üzerine ben de başkanıma asker selamı verdim. O günden sonra hep asker selamı veriyorum.''

BAŞARI HEPİMİZİN !

6620.jpg

Süper ligde ligin ilk yarısını topladığı 34 puanla lider kapatan Sivasspor''da moraller süper.
Sivasspor ile birlikte tüm Sivas'ta ve tüm Sivaslılarda lider bir takıma sahip olmanın mutluluğu yaşanılar. 2008-2009 sezonunun ilk yarısını lider kapatan kırmızı-beyazlı ekipte kulüp basın sözcüsü Fikret Ünsal, iki yıldır süper ligde ilk yarıları lider kapatan ekiplerinin yakaladığı başarıda her kesin katkısının olduğunu belirtti. Ünsal yaptığı açıklama kırmızı-beyazlı ekibe her koşulda destek veren tüm yiğidolara teşekkür etti. Ünsal açıklamasında şunlara yer verdi.

"2008-2009 futbol sezonunun ilk yarısını başta vefakar seyircimizin büyük desteğiyle, yönetim kurulumuzun olağanüstü çabalarıyla, teknik heyetimizin mükemmeli yakalayan modern antre sistemiyle ve futbolcularımızın olağanüstü gayretleriyle 34 puanla Turkcell Süper Ligi'nin lideri olarak ve de bir Anadolu takımının 2 defa üst üste ilk yarıyı lider olarak tamamlama rekoru kırarak birinci sırada bitirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Nüfus kayıtlarına göre 7 milyon 135 bin Sivaslının ve Anadolu insanının gururu olmaya devam eden Sivasspor'umuza büyük katkılarda bulunan başta Valimiz Sayın Veysel Dalmaz'ın şahsında emeği geçen tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yetkililerine ve Sivasspor'un başarılı olması için destek veren tüm gazeteci arkadaşlarıma teşekkür ediyoruz. Özellikle en ufak bir olaya mehal vermeden ilk yarıyı lider olarak tamamlayan takımlarına desteklerini hiç bir zaman esirgemeyen YİĞİDOLARA da şükranlarımızı sunuyoruz.

Mütevazi imkanlar çerçevesinde ilk yarıyı lider olarak tamamlamanın keyfini yaşarken taraftarlarımızın gerçek dışı transfer haberlerine de asla inanmamalarını istiyoruz. Satacağımız veya kadromuza dahil edeceğimiz futbolcular olursa bunu birinci ağızdan bizler saygıdeğer kamuoyuna duyuracağız. Önümüzdeki hafta yapacağımız yönetim kurulu toplantısından sonra transfer konusunda önemli kararlar alıp bunuda yine Sivas kamuoyuyla paylaşacağız.

Takımımız 28 Aralık'ta Antalya Belek'te bulunan hemşehrilerimiz Özdoğan Kardeşlere ait Karista Oteli'nde 8 Ocak'a kadar kamp yapacak olup, kamp masraflarımız Özdoğan Kardeşler tarafından karşılanacaktır. 11 Ocak'ta da 4 Eylül Stadyumu'nda Denizlispor ile oynayacağımız Türkiye Kupası maçıyla da kupada ki final oynama iddiamızı sürdüreceğiz."

Sivas Anadolu Gazetesi

Lider Yalnız Kalmadı

taraftar-2.jpg

İlk yarıdaki son karşılaşmasına Gençlerbirliği karşısında çıkan Sivasspor'u, taraftarları Başkent'te de yalnız bırakmadı.

Ligde sürdürdüğü başarılı performansıyla küçük büyük binlerce insanın gönlüne taht kurmuş ve şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen kırmızı-beyazlı ekibin taraftarları, 19 Mayıs Stadı'nda da takımlarının en büyük destekçisi oldu. Karşılaşma öncesinde Ankara, İstanbul ve Sivas'taki taraftar grupları aracılığı ile organizasyonlar düzenleyen Yiğidolar, ilk devreyi lider kapatmanın mutluluğunu doyasıya çıkardılar.

Sivas'ın Sesi Gazetesi

Eze Eze Lider

sivasss.jpg

Turkcell Süper Lig’in ilk yarısında ortaya koyduğu futbolla herkes tarafından konuşulan Sivasspor, ilk yarıyı ligin zirvesinde lider olarak tamamlandı.

İlk yarının son haftasında deplasmanda Gençlerbirliği’nin konuğu olan Sivasspor, 37’nci dakikada Musa Aydın ile gol perdesini açtı. Karşılaşmanın 45’nci dakikasında ise Gençlerbirliği’nden Djite attığı golle skora dengeyi getirdi ve her iki takımda soyunma odasına 1-1’lik eşitlikle girdi.
Karşılaşmanın devre arasında rakibinin analizini futbolcularıyla ve antrenörleri ile yapan Teknik Direktör Bülent Uygun, ikinci yarıya Sylla’nın yerine Onur’u alarak başladı.
İkinci yarının başlangıç düdüğüyle birlikte etkili futbolunu ortaya koyan Sivasspor’da 61’nci dakikada sezonun suskun futbolcusu Mohammed Ali sahneye çıktı ve ceza sahası dışından yaptığı güzel vuruşla takımının hem galibiyet hem de liderlik golünü kaydetti.
Karşılaşmada başka gol olmayınca Sivasspor konuk olduğu Gençlerbirliği’ni kendi saha ve seyircisi önünde 2-1 mağlup ederek liderlik koltuğunu bırakmak istemediğini gösterdi.
Karşılaşmayı her iki takımın yöneticilerinin yanı sıra Vali Veysel Dalmaz, Eski Sivas Valisi İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Hasan Canpolat, Ak Parti Sivas Milletvekilleri Hamza Yerlikaya, Selami Uzun, Osman Kılıç, Sivaslı Müsteşarlar ve genel müdürler izledi. 4 bine yakın da Sivasspor taraftarı takımlarına destek verdi.

Yeni Ülke Gazetesi

Ali " Cavcav " Oyunu !

cavcav.jpg

İlk yarıyı lider kapatan Sivasspor’un Pazar Günü oynadığı Gençlerbirliği maçı Sivasspor Taraftarları için işkenceye dönüştü.
Takımlarını desteklemek için 19 Mayıs stadyumuna gelen Sivassporlular önce bilet şoku ile karşılaştı. Daha önce oynanan maçlarda bilet fiyatları 5-10 Ytl’yi geçmezken Sivasspor maçına özel tarife ile Açık trübün 10.50 Ytl, Kapalı Türübün 20.50 Ytl olarak belirlenmesi tepki ile karşılandı. Bu zamlı tarifenin yanısıra 10.50 ve 20.50 gibi küsüratlı fiyatların belirlenmesi bozuk para kuyrukları oluşmasına sebep oldu. Bilet satılan gişede de paraüstünün verilebilmesi için bozuk paranın bulunmadığı, bilet almak isteyen taraftarların bilet adedine göre tam ücret ödemesi gerektiğini belirttiler. Stada bozuk para girişi yasak olduğu halde bilet fiyatlarının küsüratlı olması iyi niyetten uzak bir yönetim kararıdır.

Sivasspor taraftarı zor bela biletini alıp turnikelere yaklaştığında 2. bir şok ile karşılaştı. Küçük yiğidolar turnikelerden geri çevrildi. Küçük çocukları ile maça gelen anne ve babaların bütün ısrarına rağmen çocuklara da bilet uygulaması ısrarla uygulandı. Sivasspora özel bu uygulamanın geçen hafta oynanan maçta uygulanmadığını belirten Sivassporlular birkes daha çocukları için Bilet İşkencesinin yolunu tuttu.

Bütün ayak oyunlarına rağmen takımını destekleyen Yiğidolar 3 puan ve Liderlik Sevinci ile evlerine dönerken 3. şok haberde Bülent Uygun’un kızına uygulanan darp haberi oldu. Ev sahipliği ve insanlıktan uzak bu davranışın karşında söyleyecek fazla söz yok. Herkes mayasına ve meşrebine Uygun haraket eder.

Bu kadar çirkinliğin bir arada Gençlerbirliği maçında yaşanması Sivassporlu taraftarlarının tepkisine yol açtı. Anadolunun Yükselen Yıldızı Sivasspor’un önüne çıkarılan engeller hakkaniyet anlayşından ve iyi niyetten uzak çabalardır. Unutulmasın ki Haklı olan her zaman kazanır.

SivasSpor.Com Özel Haberi

Haksızlığı Kabul Etmiyoruz !

uygunkiz.bmp

Gelecek nesiller için, örf ve adetlerimiz için, insanlık için, baba yüreği için, çocuk kalbi için, Bülent Uygun’a verilen aklın ve mantığın kabul edemediği insanlık dışı cezayı kabul etmiyoruz. Bülent hoca teknik direktör ancak öncesinde bir ‘’Baba’’, Baba yüreği çocuğunun darp edilmesine dayanmaz, hiç kimsenin yüreği bunu kaldırmaz.

Almina’ya yapılan bu çirkin hareket bütün çocuk kalpleri kırmış, bütün baba yüreklerini parçalamış ama ne hikmet ise TFF yönetiminin aklı durmuş, kalbi katılaşmış olsa gerek ki Özür dileyecekleri Bülent hocamıza birde ceza vermişler.

SivasSpor.Com ve Sivasspor taraftarları olarak bu haksız ve yanlı cezayı kabul etmiyoruz. TFF yönetimini protesto ediyor ve bir an önce bu cezanın kaldırılıp olması gerektiği gibi Bülent hoca ve ailesinden özür dilenmesini bekliyoruz

Bu haksız kararı protesto etmek için aşağıda ki mail adreslerine lütfen protesto yazısını gönderin. Ulaşabildiğiniz her aklı selim insanı bu protestoya davet edin.

Şiddetin ve çirkinliklerin Futbol sahalarından uzaklaşması, ‘’Spor Sevgi, Barış ve Kardeşliktir.’’ ilkesinin bütün Kulüplerin ortak ilkesi olması dileği ile...

Sivasspor.com
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bir Tokatta PFDK Attı

b.uygun.jpg

Ankara'da oynanan Gençlerbirliği maçı sonrası bir güvenlik görevlisinin Bülent Uygun'un 10 yaşındaki kızına tokat atması üzerine yaşanan olayların faturası "Dayak yiyen 10 yaşındaki kızın babası" Uygun'a kesildi !..
PFDK, kızına tokat atan görevliye hakaret etti diye Bülent Uygun'a 1 resmi müsabakadan men cezası verdi !..

Uygun'a verilen bu ceza tartışılacağa benziyor...

Bülent Uygun'un kızına atılan tokatın, temsilci ve gözlemci raporlarında yer almadığı belirtiliyor. Ancak yine de; birçok kişinin tanık olduğu bu kabul edilemez tokat olayında, Uygun'un kendine hakim olarak bu kadar hafif bir tepki verebilmesine rağmen cezaya çarptırılması tartışmaya yol açtı.

Uygun, cezanın Tahkim Kurulu'ndan dönmemesi durumunda, önlerindeki ilk resmi maçta yani 11 Ocak'ta Sivas'ta oynanacak Sivasspor-Denizlispor Fortis Türkiye Kupası maçında tribünde oturacak...

Sivasspor.com
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uygun'dan Christmas Tepkisi

b.uygun2.jpg

Sivasspor teknik direktörü Bülent Uygun, lige verilen aranın yabancıların kutladığı Christmas'a denk getirilmesini eleştirdi.
"Kendi bayramlarımızda biz izin yapamıyoruz" sözleriyle tepkisini dile getiren Uygun, F.Bahçe maçında kendisini tanımayan Luis Aragones'e de kırgın olduğunu belirtti.

Sivasspor teknik direktörü Bülent Uygun, ilk yarının son hafta maçları oynanmadan lige verilen devre arasının yabancıların kutladığı Christmas'a denk getirilmesine tepki gösterdi.

Herkesin dininin gereklerini yaşama hakkına saygı duyduğunu belirten başarılı teknik adam "Dünyada örf ve adetlerine en bağımlı olan Türkiye'de ben Ramazan ve Kurban Bayramları'nda evimde ailemle vakit geçiremediğim bir ortamda malesef ligin 17. haftası oynanmadan lig kesiliyor" derken bu uygulamayı "Müslüman Mahallesi'nde salyangoz satmak" sözleriyle tanımladı.

Genç çalıştırıcı ayrıca Sivasspor-Fenerbahçe maçının başlamasından önce başarılar dilemek ve tokalaşmak için elini uzattığı sarı lacivertlilerin teknik direktörü Luis Aragones'e de tepkiliydi.

Yıllarca formasını giydiği takımının antrenörünün kendisini tanımamasının üzüntü verici bir olay olduğunu söyleyen Uygun, Sivasspor'un performansı hakkında da konuştu ve "Bizi izlemeye devam etsinler" şeklinde konuştu.

Sivasspor.com

Yiğido'nun Gol Raporu

myildiz24.jpg

Turkcell Süper Lig΄de 16 maçlık periyodu 34 puan ve averajla Trabzonspor΄un önünde lider olarak tamamlayan Sivasspor΄da, en golcü isim 11 golle Mehmet Yıldız oldu.

Ligde yaptığı 16 maçta 10 galibiyet, 4 beraberlik, 2 mağlubiyet alarak topladığı 34 puanla devreyi lider olarak tamamlayan Sivasspor, bu maçlarda rakip fileleri 28 kez havalandırdı. 16 maçlık periyotta 38 gol atan Galatasaray ve 31 gol atan Fenerbahçe΄den sonra ligin en golcü üçüncü ekibi olan Sivasspor, maç başına 1.75 gol ortalamasıyla oynadı.

MEHMET΄TEN 11 GOL
Sivasspor΄un milli futbolcusu Mehmet Yıldız, attığı 11 golle takımının en golcü ismi oldu. Sivasspor΄un gol yollarındaki en etkili silahı olan Mehmet, bu sezon Kocaelispor, Bursaspor, Eskişehirspor, Ankaragücü, Beşiktaş, Antalyaspor, Gaziantepspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçlarında 1΄er kez, Denizlispor maçında ise 3 kez gol sevinci yaşadı.
Transferin gözde ismi olan Mehmet, attığı 11 golle, gol krallığı yarışında Galatasaray΄ın 14 gollü Çek yıldızı Milan Baros΄un ardından ikinci sırada bulunuyor.

DİĞER GOLCÜLER
Mehmet΄i, 5 golle Musa Aydın, 4 golle Pini Felix Balili, 3 golle Herve Germain Tum takip ediyor.
Gole dönük orta saha oyuncusu Musa, Bursaspor, Eskişehirspor, Konyaspor Gaziantepspor ve Gençlerbirliği maçlarında 1΄er kez fileleri havalandırdı.
Sivasspor΄un kontrataklardaki en etkili ismi olan İsrailli golcü Pini Felix Balili ise Ankaragücü maçında 2, Gaziantepspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçlarında ise 1΄er kez gol sevinci yaşadı.
Sivasspor΄un Kamerunlu golcüsü Herve Germain Tum da Bursaspor maçında 1, Hacettepe maçında ise 2 gole imza attı.
Yiğidolar΄da, orta saha oyuncuları Sezer Badur, İbrahim Dağaşan ve Mohammed Ali Kurtuluş ile savunma oyuncuları Murat Sözgelmez ve Fabio Alves Da Silva Bilica 1΄er kez gol sevinci yaşadı.
Sezer ve Murat Fenerbahçe, İbrahim Kocaelispor, Mohammed Ali Gençlerbirliği, Bilica İstanbul Büyükşehir Belediyespor filelerini havalandırdı.

Yeni Ülke Gazetesi

Mehmet Yıldız %90 G.Saray'da

72CE97FE48A1424E8A833958x.jpg

Galatasaray, şampiyonluktaki rakipleri Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un da listesinde yer alan transfer piyasasının gözde ismi Mehmet Yıldız'ı kimseye kaptırmayarak renklerine bağlamaya hazırlanıyor. G.Saray Başkanı Adnan Polat, Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin ile Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, FOTOMAÇ'ın duyurduğu gibi Nişantaşı'ndaki
Chocolate Cafe'de bir araya geldiler ve Mehmet Yıldız transferini masaya yatırdılar. Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmede çok büyük ölçüde anlaşma sağlandı. İki taraf da masadan mutlu bir şekilde kalkarken, Mehmet Yıldız'ın sarı-kırmızılı kulüple sözleşme imzalamasının artık an meselesi olduğu öğrenildi.

FotomaC...

O bir İmparator

"Mükemmel bir insan... Geldiğimiz bu noktada en büyük pay onun. Sivaslılar başkana çok minnettar".
5D1C17F043CC03419E133E31x.jpg

'Bir baba gibi'
İlk yarıyı lider bitiren Sivasspor'da teknik direktör Bülent Uygun, başkan Mecnun Otyakmaz'ı FOTOMAÇ'a anlattı. Başkanın, takıma ve kendilerine bir baba gibi yaklaştığını dile getiren Uygun, "İyi günde de kötü günde de hep yanımızdaydı. Geldiğimiz bu noktada şüphesiz en büyük pay onun. Resmen Sivasspor ile yatıp kalkıyor.
Hepimiz onunla gurur duyuyoruz. Tüm Sivas şehri başkana minnettar" dedi.

Kader yoldaşı
Takımı Süper Lig'e çıkarmak için birlikte kolları sıvadıklarını belirten Uygun, "Biz kader yoldaşlığı yaptık. 2. Lig'de büyük sıkıntılar içinden, takımı bu noktaya birlikte getirdik. Herkes benim başarımdan bahsediyor ancak şu bir gerçek; Benim arkamda da Mecnun Otyakmaz gibi bir güç var. Daha önemli işlere imza atacağız. Başkanımıza her şey için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

FotomaC...

Sivas taarruzda

Kırmızı-beyazlılar, Ankaragücü'nde forma giyen Mehmet Yılmaz ile Sakarya'da kiralık oynayan G.Saraylı Özgürcan için düğmeye bastı.

Mutlaka yerli oyuncu
Golcü Mehmet Yıldız'a gelen transfer tekliflerini değerlendirmeye alan Sivasspor, forvete takviye yapmak için hazırlıklara başladı. Balili ve Tum'un yanına yerli bir santrfor takviye etmeyi düşünen kırmızı-beyazlı takımın Ankaragücü'nün forveti Mehmet Yılmaz ve bonservisi Galatasaray'da olan Sakaryalı Özgürcan için
girişimlere başladı.

Mehmet "gelirim" dedi
Daha önce Trabzonspor forması giyen Mehmet Yılmaz'ın, teknik direktör Bülent Uygun'la bir telefon görüşmesi yaptığı ve "Kulüple anlaşırsanız, seve seve sizle çalışırım" dediği öğrenildi. Sivasspor'un, para problemleri nedeniyle Sakarya'dan ayrılmak isteyen Özgürcan Özcan konusunda da Galatasaray'ın kapısını çalacağı bildirildi.

FotomaC...

Mehmet: Beni Çolak tutar

B072A3F258591E41A5F136E4x.jpg

Kaptan Mehmet Yıldız, Mersin'de buluştuğu eski takım arkadaşı Mehmet Çolak'a övgüler yağdırdı. Yazarımız Cevdet Ünüvar'ın da katıldığı buluşmada Çolak ile hasret gideren golcü futbolcu, Türkiye'de kendisini en çok zorlayan defansın Mehmet olduğunu söyledi. Yıldız, "İyi ki 2. Lig'de. Yoksa ondan çekeceğim vardı" dedi.
Cevdet ÜNÜVAR

FotomaC...

Petkoviç alkış aldı

petkovic_3.jpg

Sivasspor'un kalecisi Michael Petkoviç, ilk yarıdaki performansıyla teknik heyetin ve taraftarın beğenisini topladı. 16 maçın 14'ünde forma giyen Avustralyalı file bekçisi, bu karşılaşmalarda kalesinde sadece 10 gol gördü. Tecrübeli oyuncu, bu başarısıyla Süper Lig'in en iyi kalecileri arasında yer aldı.

'' Bizi Bozmaz ''

Sivasspor´la ilgili yapılan transfer haberleri takımdaki havayı bozmuyor. Hem yönetim, hem teknik heyet, futbolcularıyla sık sık görüşüp, hedefin şampiyonluk olduğunu hatırlatıyor.
7_237513_27FAN6BULENTTT_414_232.jpg

‘Sorumluluğumuz çok büyük’
İKİ sezondur Süper Lig’in ilk yarısını lider bitiren Sivasspor, başarısının yanı sıra transfer haberleriyle de sık sık gündeme geliyor. Ancak devre arası tatilinde bile hem Kırmızı-Beyazlı idareciler hem de teknik heyet, oyuncularıyla sürekli görüşüp, takımdaki motivasyonun bozulmamasını sağlıyor. Takımdaki disiplinden de taviz vermeyen başarılı teknik direktör Bülent Uygun, “Sorumluluğumuz çok büyük. Oyuncularımı da bu konuda sık sık uyarıyorum. Çünkü hedefimiz şampiyonluk” dedi.

Transfer hakkında konuştu
4 yıldır oyuncularla ilgili transfer teklifleri aldıklarını hatırlatan Uygun, “Bu nedenle gündeme gelen haberler bizi olumsuz etkilemez ve şımartmaz. Çünkü artık deneyimli bir takımız ve sezonu zirvede bitirmek için mücadele ediyoruz” diye konuştu. Takımdaki transfer çalışmalarıyla da ilgili bilgi veren başarılı hoca, “1 Ocak’a kadar bu konu kesinleşecek. Özellikle defans ve orta alan takviye yapmayı düşünüyorum. Gideceklere göre gelecekler belli olacak” açıklamasında bulundu.

M.Ali SABUNCU

Kısa...Kısa...

İstanbul Belediye’ye takviye
İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Kartal’dan ayrılan İskender Alın ile 2,5 yıllık anlaşma sağladı. Kartal’da parasını alamadığı gerekçesiyle sözleşmesini tek taraflı fesheden tecrübeli oyuncunun önümüzdeki günlerde resmi sözleşme imzalayacağı belirtildi. Bu arada Adriano’yu Bursaspor’un istediği görüşmelerin sürdüğü bildirildi.

Suazo Antalya’ya dönüyor
Antalyaspor’un daha önce Köln’e kiraladığı orta saha oyuncusu Maynor Suazo, Güney ekibine geri dönüyor. Sakatlığı geçen Honduraslı futbolcunun, bir kaç gün içinde Antalya’ya geleceği ve takımın devre arası hazırlık kampına katılacağı ifade edildi. Teknik direktör Mehmet Özdilek’in de, yönetimden transferlerin bir an önce bitirilmesi için söz aldığı öğrenildi.

Gürkan gözaltına alındı
Kocaelispor Başkanı Serhan Gürkan, önceki gün yanına aldığı bazı kişilerle bir işyerini bastığı iddiasıyla gözaltına alındı. Ödeme konusunda anlaşmazlığa düştüğü öğrenilen Gürkan’ın, jandarma tarafından gözaltına alındığı, yanındaki kişilerin ise arandığı belirtildi.

Taner Es Es’e doğru
Forvet hattına takviye yapmak için çalışmalarını sürdüren Eskişehirspor, Kocaelispor ile yollarını ayıran golcü futbolcu Taner Gülleri’ye kancayı taktı... Es Es’in sözleşmesi elinde bulunan yıldız oyuncu ile temasa geçtiği ve büyük ölçüde anlaşmaya vardığı öğrenildi. Bunun yanı sıra yurt içinden ve yurt dışından toplamda 5 oyuncunun daha, takıma kazandırılacağı öğrenildi.

Fanatik..

Avrupa'ya Sivasspor'u Sorduk

Avrupa; Türkiye Süper Ligi´nin ilk yarısını geçtiğimiz sezon olduğu gibi yine zirvede tamamlayan Yiğidolar´dan habersiz!
sivasspor.jpg

Avrupa; Türkiye Süper Ligi’nin ilk yarısını geçtiğimiz sezon olduğu gibi yine zirvede tamamlayan Yiğidolar’dan habersiz! Bu testi, sadece Yunan ve İngiliz gazeteciler geçebildi. Diğerlerine ‘Lider’ kim diyoruz; ‘Fenerbahçe mi’ yanıtını veriyorlar; ‘Sivas nerede’ diyoruz, ‘Kapadokya’ya yakın mı’ diye soruyorlar. Anketimizden anlaşılacağı üzere; belli ki hiç tanınmıyorlar, ama kesin olan şu: Bülent Uygun ve askerleri gerçekten büyük iş başarıyorlar...

AVRUPA’NIN 10 ÜLKESİNDE SİVASSPOR’U SORDUK:

1 Türkiye Süper Ligi’nde lider kim ?
2 Sivasspor’u tanıyor musunuz?
3 Teknik direktörünün ismi ne?
4 Futbolcu ismi biliyor musunuz?
5 Sivas, Türkiye’nin neresinde?

Rogerio Rangel Junior
(Don Balon-İspanya)
1-Fenerbahçe mi?
2-Maalesef tanımıyorum.
3-Hiç bir isim aklıma gelmiyor.
4-Kimseyi tanımıyorum.
5-Bu konuda bizim Avrupa futbol otoritemiz belki daha bilgilidir.

Antonis Oikonomodis
(Sportsday-Yunanistan)
1-Evet, Sivasspor.
2-Sivasspor’un bu başarıyı geçen yıl da yakaladığını biliyorum.
3-Bülent Uygun.
4-Tum, Mehmet Yildiz.
5-Sivas’ın Türkiye’nin merkezinde bir yerde olduğunu tahmin ediyorum.

Massimo Franchi
(Tuttosport-İtalya)
1-Evet, geçenlerde okudum, ama tam olarak hatırlayamıyorum...
2-Kulüp hakkında hiç bir bilgim yok.
3-Bilmiyorum.
4-Futbolcularını tanımıyorum.
5-Bilmiyorum, Kapadokya’ya yakın mı?

Boris Bogdanov
(Sport Express-Rusya)
1-Maalesef bilmiyorum. Utanıyorum.
2-İsmini duydum. 4 büyüklerden biri olmadığından eminim
3-Hayır.
4-Hayır.
5-Onu da bilmiyorum.

Walter Straten
(Bild-Almanya)
1-Fenerbahçe mi?
2-Maalesef.
3-Hayır bilmiyorum.
4-Hiç bir isim söyleyemeyeceğim
5--Ankara’ya yakın bir yer mi?

Regis Dupont
(L’Equipe-Fransa)
1-Hayır bilmiyorum.
2-İsmini duydum, ama bilgim yok.
3-Hayır.
4-Hayır.
5-Maalesef... Kayseri’yi biliyoruz, PS Germain ile oynadı, ama Sivas’ı hayır...
Amir Peleg
(Yedioth Ahronoth-İsrail)
1-Cevap veremeyeceğim.
2-Evet ismini biliyorum.
3-Tabii ki hayır.
4-Türkiye Ligi hakkında haber yazdığımızda Balili’yi merak ediyoruz.
5-Maalesef...Türkiye’nin ortasında bir yer galiba...

Valentijn Driesen
(De Telegraaf-Hollanda)
1-Maalesef bilmiyorum.
2-Evet tanıyorum. Ülke puan durumlarını incelerken görmüştüm.
3-Hayır.
4-Maalesef.. Gerçi bir dönem Hollandalı bir oyuncu vardı ama...
5-Türkiye’nin doğusunda değil mi?

Nuno Paralvas
(A Bola-Portekiz)
1-Doğru söylemek gerekirse hayır, Trabzonspor mu?
2-Duydum, sonuçları gazetelerde görüyoruz.
3-Hayır.
4-Hayır.
5-Maalesef...

Benn Lytleton
(Four-Four-Two-İngiltere)
1-Sivasspor.
2-Evet, geçen sezon da müthiştiler.
3-Gordon Milne mi?
4-Hayır.
5-Türkiye’nin doğusunda diye biliyorum...

FANATİK
Mehmet DEMİRCAN

Tarih Yazdık, Devamı Gelecek

hayrettin.jpg

Tecrübeli futbolcu Hayrettin Yerlikaya, antrenman sonrası yaptığı açıklamada, sezon sonunda şampiyonluğa ulaşmak istediklerini belirtti.

Turkcell Süper Lig'in ilk yarısını lider tamamlayan Sivaspor, ikinci yarı hazırlıklarını Antalya'da sürdürüyor...

7 günlük devre arası tatilinin ardından Antalya Belek'te Calista Otel'de toplanan Kırmızı-beyazlı ekip, buradaki hazırlıklarını 7 Ocak'ta tamamlayacak. Suena Oteli'nin sahasında yerli futbolcularla hazırlıklarını sürdüren Sivasspor'da yabancı futbolcular ise 2 Ocak tarihinden itibaren kampa dahil olacak.

Günde çift idmanla hazırlıklarını sürdüren Sivasspor, bu sabahki çalışmada düz koşu ve ısınma hareketlerinin ardından çift kale maç yaptı. Adı Galatasaray ile anılan Mehmet Yıldız'ın kamp çalışmalarına katılmadığı gözlendi.

Tecrübeli futbolcu Hayrettin Yerlikaya, antrenman sonrası yaptığı açıklamada, sezon sonunda şampiyonluğa ulaşmak istediklerini belirterek, "İşimiz bundan sonra daha da zor olacak. Onun için ikinci etap çalışmalarına erken başladık. Birkaç gün içerisinde eksik oyuncular da geldikten sonra, bulunduğumuz konumun bilinci içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. İkinci yarıda ligdeki konumumuzu devam ettirerek, sezonu mutlu sonla tamamlayıp, şampiyonluğa ulaşmak istiyoruz" dedi.

Başarılı futbolcu Musa Aydın ise, iki sene üst üste ilk yarıyı lider bitirerek, tarih yazdıklarını söyleyerek, "İyi bir takımız. Çok iyi mücadele ediyoruz ve bunu neticesini de alıyoruz. Ligin ilk yarısını en üstte bitirdik, bunun için çok mutluyuz. İki senedir ilk yarıyı lider bitirerek, büyük bir tarih yazdık. Hedefimiz bu tarihin devamını getirmek. İnşallah güzel başladı, güzel biter" ifadelerini kullandı.

Adı Galatasaray ile anılan Mehmet Yıldız'ın gitmesinin takımları için dezavantaj olacağını belirten Musa Aydın, "Mehmet'in gitmesi Sivasspor için dezavantaj olur. Ancak Mehmet için iyi olur. Yeni hedefler ve başlangıç olur. Yerine de hocamız uygun birilerini bulursa, çok iyi olur" dedi.

Sivasspor.com..

Sivasspor Tıpkı Villarreal Gibi

NihatKahveci.jpg

Yaşadığı şanssız sakatlıklardan kurtulan Nihat Kahveci Türkiye Süper Ligini değerlendirdi. '' Sivasspor istikrarlı gidişatını devam ettirirse Avrupa'da da başarılı olur'' dedi.

"Süper Lig'de inanılmaz bir çekişme var. Biraz İspanya Ligi'ne benziyor. Bu sezon burada Barcelona'yı saymazsak özellikle ilk dört sıraya çok aday var. Herkes birbirini yeniyor. Türkiye'de de durum aynı. Önceden büyük takımlar ilk yarıda işi koparırdı. Bu kez zirve yarışında altı takım var. Bu da ligin kalitesinin arttığını göster i - yor. Türkiye'de ligde yarışın geçtiğimiz yıllara kıyasla çok daha kıran kırana geçmesi, gelecekte Avrupa'daki gibi çekişmeli, çok daha keyifli bir lig seyredeceğimizin de işareti. İleride bu çekişme sayesinde takımlarımızın Avrupa'da çok daha başarılı olacağını da söyleyebiliriz."

"Sivasspor, sistemli, istikrarlı çalışmasının karşılığını alıyor. İki sezondur teknik direktör Bülent Uygun ile iyi bir çıkış yakaladılar. İyi oyuncuları var, ama mütevazı bir kadroyla, istikrarlı takım oyunuyla ne kadar başarılı olabileceklerini gösterdiler. Aslında aynen bize benziyorlar diyebilirim. Villarreal de küçük bir şehrin mütevazı bir takımı. Biz, doğru noktalara isabetli transferlerle yavaş yavaş geliştik ve geçen sezonu ikinci sırada bitirdik. Takımı 2004'ten bu yana aynı teknik direktörün yani Manuel Pellegrini'nin çalıştırması da başarının gelmesinde önemli bir paya sahip. Şayet Sivasspor da, Bülent Uygun ile yola devam ederse ve Villarreal gibi yavaş yavaş, uzun vadeli düşünürse sadece Türkiye'de değil, Avrupa Kupaları'nda da gelecek yıllarda kalıcı başarılara imza atabilir.

Sabah Gazetesi

Sessizliğini Koruyor

Hakkındaki transfer görüşmelerinin netlik kazanmasıyla birlikte, Sivasspor'un kamp kadrosuna dahil olan Mehmet Yıldız, transfer ile ilgili sessizliğini sürdürüyor.
myildiz222.jpg

Kırmızı-beyazlı ekiple akşam saatlerinde yapılan antrenman sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan takım kaptanı Yıldız, yönetimin transfer konusunda konuşmasının yasakladığını belirterek, bu konuda konuşmayacağını vurguladı.
İlk yarıyı takım halinde iyi yerlerde bitirdiklerini belirten Yıdız, "2 sezondur ligin ilk yarısını lider olarak tamamlıyoruz. Bu yıl ikinci yarıya Galatasaray maçıyla başlayacağız. Bu maçı rahatlıkla atlatırsak şampiyonluğun en büyük adayı oluruz" dedi.
İkinci yarıdaki en büyük hedefinin şampiyonluk yarışını sonuna dek kovalayıp Sivasspor'u şampiyonluğa ulaştırmak olduğunu söyleyen Yıldız;
“Girdiğimiz bu yarışta çok ciddi rakiplerimiz var. Ama takımımın da bu rakipler kadar şansı var, inşallah ligde ikinci yarıyı da lider bitirir, Anadolu'da bir destan yazarız" şeklinde konuştu.

Sivas'ın Sesi Gazetesi

Turkcell Süper Lig'in lideri Sivasspor'un Antalya'daki kamp çalışmaları hız kazandı. Günü çift idmanla sürdüren kırmızı-beyazlı ekibin başarılı oyuncularından Mohammet Ali ve Abdurrahman, ligde 2. yarının ne denli zor geçeceğine değindi.

İlk yarının flaş takımı Sivasspor, Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Belek beldesindeki Sueno Otel sahalarında hazırlıklarını sürdürüyor. Dünkü antrenmana düz koşu ile başlayan “Yiğidolar'', daha sonra top kontrolü ve kondisyon çalışması yaptı. Teknik Direktör Bülent Uygun yönetiminde çalışan futbolcuların, antrenmanda hırslı oldukları gözlendi.
Sivasspor'un İsrailli futbolcusu Pini Felix Balili de sakatlıktan kurtularak takımla çalışmalara katıldı.Antrenmanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sivassporlu futbolcu Mohammed Ali Kurtuluş, kampın yorucu ve neşeli geçtiğini söyledi. Geçen sezon şampiyonluğu kaçırdıklarını belirten Kurtuluş, “Bu sezon şampiyonluk istiyoruz. Ligin ikinci yarısına iyi başlarsak sezon sonunda şampiyon olabiliriz'' dedi.
Abdurrahman Dereli de kampın iyi bir ortamda geçtiğini ifade ederek, geçen sezon kaybettikleri şampiyonluk için bu dönem daha bilinçli çalıştıklarını kaydetti. Dereli, şampiyonluğu son maça kadar kovalayacaklarını belirterek, “Ligin ikinci yarısı zorlu geçecek. Artık kolay maç yok. Büyük takımlar Anadolu takımlarından kolay kolay puan alamıyorlar. Anadolu takımları artık şampiyonlukta iddialı" diye konuştu.

Sivasspor.com..

Yabancılar Çalışmalara Başladı

antrenmannn.jpg

Sivasspor'un Antalya'daki devre arası hazırlık kampında, Christmas bayramı dolayısıyla izinli olan yabancı futbolcular takımla birlikte çalışmalara başladı.
Ayak tabanındaki sakatlıktan kurtulan Balili, izinli olan Petkoviç, Sylla, Diallo, Herve Tum ve Bilica'nın takım kadrosuna katılarak çalışmalara başladığı öğrenildi.
Kamp süresi boyunca yabancı oyuncuların durumuna göre, teknik heyet tarafından farklı çalışma listeleri hazırlanacağı öğrenildi.
Ayrıca Yiğidoların kamp programı içerisinde yapacağı hazırlık maçlarındaki rakipleri, belli oldu. İlk karşılaşmasına yarın Belçika ekibiyle yapacak Sivasspor, 6 Ocak Salı günü ise Hollanda ekibi ile karşı karşıya gelecek.

sivas gerçekten çok başarılı bu sene ...

Bucalı Ozan'a Sivas Kancası

TFF 2.Lig 2. Eleme Grubu'nu lider tamamlayıp Play-Off'a kalan Bucaspor'un golcü futbolcusu Ozan İpek'e, Süper Lig'in zirvesine ismini yazdıran Sivas- spor talip oldu.
bucali_ozan.jpg

Bucaspor Başkanı Şeref Üstündağ, orta sahada görev yapmasına rağmen rakip fileleri 10 kez havalandırarak sarı-lacivertli ekibin en çok gol atan oyuncusu olan 22 yaşındaki Ozan'ın bonservisi için 500 bin TL talep ettiklerini açıkladı. Sivaslı yöneticilere şartlarını ilettiklerini belirten Üstündağ, birkaç gün içinde yanıt beklediklerini dile getirdi. Bonservis bedelinde indirim yapmayacaklarını vurgulayan Üstündağ, ’’Mehmet Batdal'ı Gençlerbirliği, Veli'yi ise Ankaragücü istiyor. Biz Ozan'ı satıp elde edeceğimiz parayla kadromuzu güçlendirmeyi düşünüyoruz’’ dedi.

Sivasspor.com

Bülent Uygun'a Borçluyum

Lorant ve Pecze dönemlerinde forma şansı bulamayan Sivasporlu Mehmet, "Bülent hoca geldiğinde bana güvendiğini söyledi. Ben de onu utandırmamak için elimden geleni yapıyorum" dedi..

Transferin gözde futbolcusu Sivassporlu Mehmet Yıldız, takımda kalmaktan mutlu olduğunu ve hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söyledi. İlk devreyi bitirdikleri gibi sezonu da birinci olarak geçeceklerini iddia eden golcü oyuncu, "Takımın başarısı için var gücümle oynayacağım. Taraftarımız şampiyonluk sevincini yaşamayı hak ediyor. Tek hedefimiz şampiyonluk" dedi.
myildiz222.jpg

Şu anki durumunu Bülent Uygun'a borçlu olduğunu söyleyen Mehmet Yıldız, "Lorant ve Pecze döneminde forma şansı hiç bulamıyordum. Fakat Bülent hoca takımın başına geldiği gün bana güvendiğini söyledi. Ben de çok çalışarak kadrodaki yerimi aldım. Sonra başarılar sırayla geldi. Hocama vefa borçluyum. Bana olan güvenini boşa çıkarmayacağım" dedi.

YİĞİDOLAR KALDIĞI YERDEN

Öte yandan Sivasspor, Antalya'daki hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Yiğidolar, dün Belçika 1. Lig ekiplerinden Mechelen ile bir hazırlık maçı yaptı. Kırmızı-beyazlılar genç oyuncuları Tayfun Emre'nin iki golüyle rakibini 2-0 yendi.

Sivasspor.com.

Sivasspor’da bir dönem kadroda yer bulamayan, hatta başka bir takıma kiralık olarak gönderilen Mehmet Yıldız, Bülent Uygun’un teknik direktörlük görevine getirilmesiyle birlikte ilk onbirin vazgeçilmez ismi oldu.

Bir dönemler kadroya giremiyordu, şimdi transferin gözdesi
Sivasspor’un kaptanı ve milli oyuncusu Mehmet Yıldız, son 3 sezondur gösterdiği performansla taraflı tarafsız tüm futbolseverlerden alkış alıyor.
Bir dönem yedek kalmasına, başka bir takıma kiralık olarak gönderilmesine rağmen yılmadan çalışmaya devam eden ve Sivasspor’da bir süre birlikte forma giydiği, "Ağabey" olarak hitap ettiği Bülent Uygun’un takımın başına gelmesiyle adeta yeniden doğan Mehmet, son 3 sezonda kat ettiği mesafeyle taktir kazandı.
Ankara TİGEMSPOR’da futbol hayatına başlayan ve profesyonelliğe 2000 yılında Sivasspor’da geçen Mehmet, Sivasspor’un tarihinde ilk kez ikinci ligden, birinci lige çıkmasını sağlayan 2004-2005 sezonu kadrosunda yer aldı.
O sezon attığı gollerle takımının ikinci ligi şampiyon olarak tamamlamasına katkı sağlayan Mehmet Yıldız, Sivasspor’un süper ligde mücadele ettiği ilk 2 sezonda pek fazla forma şansı bulamadı.
Sivasspor’un birinci ligde ilk kez mücadele ettiği 2005-2006 sezonunda, Alman teknik direktör Werner Lorant tarafından fazla şans verilmeyen Mehmet Yıldız, o sezon 4’ü ilk 11’de olmak üzere 14 karşılaşmada forma giydi. Bu maçlarda 2 kez gol atma başarısı gösteren Mehmet, sezonunun devre arasında ikinci ligde mücadele eden İstanbulspor’a sezon sonuna kadar kiralık olarak
gönderildi.
mehmety.jpg

UYGUN İLE PARLADI

Kısa bir ayrılığın ardından tekrar döndüğü Sivasspor’da, 2006-2007 sezonunda Slovak Teknik Direktör Karol Pecze döneminde de fazla forma şansı bulamayan Mehmet, sezonun 12. haftası sonrasında Pecze’nin sözleşmesinin feshedilmesinin ardından teknik direktörlük görevine Bülent Uygun’un getirilmesiyle birlikte ilk 11’in vazgeçilmez ismi oldu.
Uygun ile adeta parlayan Mehmet, 2006-2007 sezonunda 21’i ilk 11’de olmak üzere forma giydiği 25 maçta 10 gole imza attı.
Sivasspor’un "3 Büyükler" ile şampiyonluk mücadelesi verdiği geçen sezonda tamamı ilk onbirde olmak üzere 33 maçta forma giyen Mehmet, toplam 14 kez gol sevinci yaşadı. Süper ligdeki ilk sezonda 2, ikinci sezonunda 10, üçüncü sezonunda 14 gol atan Mehmet, 4. sezonu olan bu yıl ise şu ana kadar 11 gole imza attı. Kırmızı-beyazlı forma altında süper ligde 88 maçta toplam 37 gole imza atan Mehmet, bu sezon da gol krallığı yarışında Milan Baros’un ardından ikinci sırada yer alıyor.

TRANSFERİN GÖZDESİ OLDU

Güçlü fiziği, hava toplarındaki hakimiyeti, pivot forvet özelliği ve mücadeleci futboluyla dikkati çeken Mehmet Yıldız, attığı gollerin yanı sıra rakip savunmalara uyguladığı presle de takımının son 3 sezonda elde ettiği başarıda büyük pay sahibi oldu.
Sivasspor’un gol yollarındaki en önemli silahı olan Mehmet, sergilediği performansla Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’in de beğenisini kazandı ve son dönemlerde Terim tarafından sürekli olarak Milli Takım kadrosuna çağrıldı.
Birçok kulübün transfer listesinde yer alarak ara transfer döneminin en gözde ismi olan 28 yaşındaki oyuncu, kulüpler arasında anlaşmaya varılamaması üzerine şu an için kırmızı beyazlı ekipte kaldı.
Sivasspor ile 31 Mayıs 2009’da sözleşmesi sona erecek golcü oyuncunun takımı ile sözleşmesini uzatacağı belirtiliyor.

Sivasspor.com..

Yiğidodan İmza Şov

Lider Sivasspor, iç transferde atağa kalktı, Abdurrahman, Sedat, Hayrettin, Musa ve kaleci Akın ile anlaşıldı... Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Mehmet Yıldız´la ise pazartesi günü görüşülecek.
Sivasspor_Logo.jpg

Başkan Otyakmaz görüştü

Antalya kampını tamamlayan Sivasspor, transfer çalışmalarını hızlandırdı ve iç transferde büyük aşama kaydetti. Yiğidolar sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan 5 oyuncuyla, yeniden anlaştı. Kırmızı-Beyazlılar’ın Başkanı Mecnun Odyakmaz, yaptığı görüşmeler sonucunda Abdurrahman Dereli, Hayrettin Yerlikaya, Musa Aydın, Sedat Bayrak ve kaleci Akın Vardar ile her konuda anlaşmaya vardı. Kaptan Mehmet Yıldız’la ise pazartesi günü mukavele uzatmak için görüşüleceği ifade edildi.

Dış transferde hareketlilik

Galatasaray'a transferi son anda yatan golcü futbolcunun, büyük bir ihtimalle sözleşmesini uzatacağı öğrenilirken, dış transferde de hareketlilik devam ediyor... Tunuslu orta saha Hamed Namouchi konusunda büyük yol alan Yiğidolar’ın, Boluspor’dan Erdem ile Offenbahclı Tevfik’in transferinde de sona yaklaştığı belirtildi. Kırmızı-Beyazlılar’ın, Ankaragücü’nün deneyimli orta alan oyuncusu Murat Erdoğan için ise, Brezilyalı Sergio Pacheco’yu teklif ettiği öğrenildi.

Diallo Beklemede

Diallo'yu sezon sonuna kadar kiralamak isteyen Hacettepe ile yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini, ancak henüz resmi bir anlaşma sağlanmadığını söyledi.

Geri