sivilceleri kökten kurutun

SüVaRi

New member
Reaction score
0
Roaccutane-Sivilceleri 6 ayda bir daha çıkmamak üzere tamemen yok ediyor amaaaa...Dünyada yan etkileri en fazla olan 100 ilaç içerisinde.Yüksek A vitamini içeriyor ve buda vücutdaki yağ üretimini neredeyse sıfıra indiriyor ve akne,siyah noktalar,içi yağ dolu bezeler,küçük kırmızı sivilceler hatta lekeleri bile yok ediyor.Yan etkileri dudak çatlakları,karaciğer bozuklukları ve hamilelikte sakat çocuk doğurma riski.Peki bu ilacı kullanalım mı?Birde kullanan birinden dinleyin.Yani benden :)

Aknelerim o kadar sarmıştı ki heryerimi doktorum son savaşı ilan etti.Roaccutane tedavisi.Yaklaşık bir hafta araştırdım ve bütün yan etkilerini göz ardı ederek tedaviye başladım.Herkesin kaçtığı bu ilacı lanet olası beni hayattan soğutan sivilcelerim yüzünden kullanmak zorunda kaldım.İlk bir hafta sivilcelerimde gözle görülür azalma oldu.Hiç bir yan etki görmedim.Ama ikinci haftada suratım iri iri aknelerle doldu.Doktorum tedavinin bir parçası dedi.Üçüncü hafta suratım gerildi.Ajda pekkana döndüm ve pul pul dökülmeye başladım.Sanki deri değiştiriyordum.Dördüncü hafta dudaklarım çatladı.Burnum sürekli kanamaya başladı.Suratım tarlaya döndü.Nefes almakta güçlük çekiyordum.Çünkü burnumun içide soyuluyordu.Yılmadım devam ettim.Geceleri yatarken yanlışlıkla yanağım duvara değipte derim orada yapışık kalıcak diye ödüm koptu.İlerleyen haftalarda bütün bu etkiler azalmaya başladı.Kanamalar,soyulmalar,her ay yapılan karaciğere bağlı testler.Hepsine dayandım.Gittikçe azaldı şikayetlerim ve tam 6 ay sonra suratımda tek bir sivilce kalmadı.Bütün bu acıların karşılığını aldığım için çok mutluyum.Şuanda suratım bebek poposu gibi.Sırtımda da bir iki sivilce var.Onları kurutmak için biraz daha uzun tedavi gerekiyor ama ben dayanamadım.Roaccutane'nin de depresyona neden olduğu tamamen yalan.Acılardan dolayı millet depresyona girdiğini zannediyor bencce.Allah bu ilacı yaratandan razı olsun.

Not:Bu ilaç doktor tarafından özel reçeteyle veriliyor ve 6 ay ara vermeden kullananlarda başarı oranı yüzde yüz.En iyi yanıda saçınızda hiç yağ kalmadığı için iki hafta yıkanmasanızda saçınız tertemiz görünüyor ve teriniz çok az kokuyor :) :D

Yan etkileri bu kadar fazlaysa hiç uğraşılmaz,.

ne kasıosunuzki bluğ çağını geçin onlarla oynamadan onlarda geçer bu arada clean&clear(ben kullanıorum)vb. kremlerde kullanın okadar yan etkisi olan ilaçlardan uzak durun sivilceden daha beter şeyler çıkabilir :)

bende de 1-2 sivilce var :p ama bu kadar kasmayı hiç düşünmedim doğrusu :D
sivilce ilaçları yüzümü soyduğu için onlarla barışık yaşıyorum böylesi daha güzel :D

bencede bu bir süreçtir ve sivilcelerle yaşamasını öğrenmek lazıım

ayda yılda 1 sivilce ya çıkar yada çıkmaz bu konuda baya iyiyimdir cildimi sürekli yıkarım ve yağsız kalmasını sağlarım gerisi hikaye..!

arkadaşlar zaten sizin gibi tek tük sivilcelilere önerilmiş bir ilaç değil Roaccutane..Ergenlik döneminde bu sorunu çok yoğun yaşayan ve ergenlik sonrasıda bu sorunu devam edenler için son çare.Bir iki sivilce için bu işkenceye katlanılmaz ama sivilceleri yüzünden bnm gibi asosyalleşmeye başlayan insanlar için kesin çözüm

2 yıldır sıvılce cıkmıo ehue ne kadar ugrastımsada :D

ilac bana gelmiyo valla daha cok azıy.en iyisi hiç ugrasmamak

hannibalgs' Alıntı:
ayda yılda 1 sivilce ya çıkar yada çıkmaz bu konuda baya iyiyimdir cildimi sürekli yıkarım ve yağsız kalmasını sağlarım gerisi hikaye..!

en doğrusu bu işte...

Arkadaşlar bence sivilce olayında aşırı bir hastalık konumunda değilseniz ilaç kullanmanıza gerek yok kanaatindeyim.
Peki ne yapabiliriz erkan diyebilirsiniz..
1) Öncelikle fazla uğraşmayın derim :D
2)Nemlendiricili Dove Sabunla güzelce köpürterek(koyu bir şekilde) yüzümüze sıkı sıkı sürüyoruz(özellikle sivilce bölgesi).
Sürüm işlemi bitti sadece gözümüz ve ağzımız açıkta kaldı.
Şimdi yüzümüzü yıkamayacağız 15 - 30 dk civarlarında bekleyin.Dove cildinizdeki yağlı tabakayı ve cümle mikropları alıyor.
Süre bitiminde cildinizi yıkayın ve yumuşak(pamuksu) bir havlu ile yüzünüzü kurulayın.
Bu işlemi sivilce sıklıklarınıza göre haftada 4 - 5 kez yapmanızı tavsiye ederim.
Şahsen bi ara bende çok aşırı bir sivilce çıkardı(Çok uğraşmıyodum halbuki) işte ben hep sıkardım sonradan bi arkadaş bu yolu söyledi denedim cok faydasını gördüm.

Geri