Sizce 2009'da Kaç Adet Windows 7 Satılabilir?

Newwave

Altın Üye
Reaction score
0

2evg8ao.jpg

Sizce 2009'da kaç adet Windows 7 satılabilir?

Microsoft 2009 yılı bitmeden kaç adet Windows 7 satmayı planlıyor? İşte iddialı bir açıklama daha...

Microsoft, Windows 7'den satış rekorları bekliyor.

Microsoft, Vista tecrübesinden sonra Windows 7 ile geleceğe çok ümitli bakıyor.

Microsoft'tan Bill Veghte'nin yeni işletim sistemi ile ilgili yaptığı açıklamalar da bunu son derece net bir şekilde gösterebiliyor. Veghte, Windows 7'nin son 20 yıl içerisinde kullanıcıları en çok heyecanlandıran işletim sistemi olduğunu iddia etti. Veghte'ye göre bu sadece yeni işletim sisteminin son derece kullanışlı olmasından kaynaklanmıyor, iddiasına göre hem XP, hem de Vista kullanıcıları son derece sorunsuz bir şekilde eskisini atıp, yeni sistemi kullanmaya başlayabilecekler.

Tam 16 bin iş ortağı ile birlikte Windows 7 için özel uygulamalar hazırladıklarını söyleyen Veghte, Windows 7 RC yayınlandıktan sonraki 72 saat içerisinde iki büyük ekran kartı üreticisinin Windows 7 sürücülerini hazırladığının da altını çizdi.

Fakat Veghte'nin asıl beklentileri satış noktasında. Veghte, 2009 yılı bitmeden tam 177 milyon adet Windows 7 satılmış olacağını tahmin ediyor. Şimdiye Windows Vista'nın 250 milyon adet civarında satıldığı düşünülürse bu yeni sistem için çok iyi bir başlangıç olabilir.

Sizce Windows 7, yıl bitmeden bu satış rakamına ulaşabilir mi?

Kaynak

177 milyon satabilicegini zannetmiyorum.. bu krizde bu fiyatlara kimse windows 7 almaz.. belki adamlar kacak win 7 vs hesapladilarsa ozaman 177 milyonu asacaktir.. ama orjinal olarak kimse 177 milyon adet satamaz..

Final sürümnün 22 ekimde raflarda olacağını düşünecek olursak 68 gün içerisinde yani 2009 yılı bitene kadar kalan süre olarak 177 milyon gibi bir satış rakamına ulaşabileceğine windows 7 nin açıkcası bende ihtimal vermiyorum bu kadar ücretsiz deneme kopyasını kullanıcılar indirdikten ve çin korsanları piyasayı bu kadar sıkı ellerin de tuttuktan sonra gerçekten zor böyle bir satış rakamına ulaşabilmek çok iyimser bir tahminde bulunmuş microsoft'tan bill veghte : ) ?

Geri