Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
askerlikte eğitime ve yaşa göre sorumluluk verilir. bunlar arttıkça sorumluluk ve iş yükü de artar. dolayısıyla askerlik sürelerinin farklı olması gerekir.
onu bunu bilmem ama rütbelilerin erlerin neler çektiğini yaşadığını anlamaları için ilk önce bikaç ay er olarak onlarında askerlik yapmalarını isterim.en azından empati yapıp egolarını tatmin etmekten vazgeçerler belki.sırf fb yenildi diye kendinden 10 yaş büyük adamı süründürmez belki o zaman
Sanki öyle bir anlatıyorlar ki okuyan adamlar dahi insanlar diğerlerinin hepside ilkokul mezunu... Binlerce açıköğretim öğrencisi var sırf kısa dönem gidebilmek için.. Adam gibi okuyanlara lafımız yok tabi.. Her üniversite okuyanda kısa dönem yapcak diye birşey yok.. öğretmenler sanırım askerdede öğretmenlik yapıyor.. Bu tarz şeyler yapılabilir askerde..
İşin kötü tarafı ise hükümetle genelkurmay tarafında bir anlaşma yok.. Genelkurmayın ne istediğine bakılmadan iktidardaki herkes konuşuyor.. Sonra yalanlanıyor sonra biri bişey daha atıyor 40 akıllı çıkaramıyor..
Profesyonel ordu olmasını ve gereksiz askerlik yerine kamu hizmeti olmasını isterim.
Yani gençler en verimli olduğu dönemde kamu hizmeti yapması çok iyi olur.
Hem ülkenin yararınada olur bu.Askeriye ye aktarılan fahiş miktar kısmende olsa
işe yarar konuma gelir.
profesyonel ordu tabi ki öncelikli tercih olmalı. ama askerlik süresinde okuyan okumayan ayrımı yapılması anlamsız. fakat kademe farkı olabilir ki olması gerekende o dur. ayrıca her şartta 15 ay gibi bir süre zorunlu askerlik yapılması en büyük saçmalık bence. ilk olarak çözülmesi gereken budur.
askerlik bu ülkenin değişmez ve yargılanamaz (yargılandı bu başka mevzu) değerlerindendir. Ama şimdide bedelli askerlik konusunda tartışmalar var parası varsa bir kişi bu bedelliyi hatrı sayılır bir miktar ödeyerek yapmalı öle yurt dışında çalış veya oku 3 seneni doldur 5000 euro yla işi kapa olmamalı ağır bi para gelmeli 100 bin lira gibi yoksa şehit olan kardeşlerimize cevap verilmez. bu parayı orduya yardım gibi düşünmek lazım ama paranın meblası çok yüksek olmalı...
onca yıl oku bütün herşeyden eksik kal sonra okumayan senden bir adım önde olsun okumuyanlara saygısızlıktan değilde sadece eşitlikten söz etmek için yazıyorum saygılarımla...
okuyan adam adındanda anlaşılacağı gibi sürekli okumaktadır ve okumuyan adamda zamanı geldimi mecburen askere gitmektedir ve askerliği okuyan adama göre daha erken bitirir ve hayata 1-0 önde başlar ama okuyan adam okul bittikten sonra ki haliyle yaş ortalaması artmıştır iş bulacak sonra askere gidecek ve 15 yapacak sizce mantık lımıdır. bence eşit olmamalı.
Nasıl Olsa Sivil Haytta Okuyan İle Okumayan ArasınDa Fark Zaten Var Bari Bu Fark AskerlikDe AraDan Kalksın ...
Herkes Eşit Olsun Ki Hak Yerini Bulsun ...
herkese eşit olmalı ve 2 yıl olmalı
ben 18 ay yaptım askerliği tam öğrendim bitti
okuyan az yapmalı diyenlere lafım. 5 ayda silahı tutmayı bile öğrenemiyolar nasıl askerlik bu?
hiçolmazsa okuyan okumayan belli olur
biçok genç sırf askerlikten yırtmak için okuyor yoksa okumakla alakaları yok...
bence eşit süre olmalı. Okuyan- okumayan , zengin- fakir,kentli-köylü arasında ayrım yapılmamalıdır. Hepimiz bu ülkede eşit haklara sahip olmalıyız. Bence bu adaletsizlik kalkmalı !!!
Günümüzü ve geleceği bir düşünelim.
Orduların profosyonelleştiği,askeri teknolojinin hayallerimizin ötesine geçtiği bu çağda profosyonel orduya geçilmesi gerekiyor.
Birinci dünya savaşının yaşandığı çağda değiliz artık.