Sizce Hangisi(Taşınabilir Harddisk)

onur5301

New member
Reaction score
0
Evet beyler 500 gb veya 640 gb 'lık taşınabilir harddisk almayı planlıyorum 150-160 Tl bütçem var :) Ben bir iki tane baktım ve bunlara karar verdim ;

Segate

Western Digital

Sizce hangisi yada bunların dışında bir öneriniz varmı ?

Kesinlikle Westen Digital

Western DigitaL usb 3.0 oLduğu için daha cazip görünüyor fakat diğerinden pahaLı ve veri depoLama kapasitesi daha az.Diğer taraftan usb 3.0 iLe çok hızLı bir şekiLde veri aktarımı yapabiLirsiniz.Yüksek kapasiteLi harddiskLerde veri aktarım hızı çok önemLidir..

ALacağınız harici hdd yi Garanti,usb hızı ve veri aktarım kapasitesi üzerinden değerLendirirseniz en iyi sonuca uLaşabiLirsiniz..

Hepsiburada.com : Codegen Super Slim 640 GB 2.5" Siyah Taşınabilir Disk + XBlack Aluminyum Notebook Soğutucu Hediyeli ! | Bilgisayar

Hepsiburada.com : Seagate FreeAgent GoFlex 500GB 5400RPM 2.5'' Taşınabilir Disk (STAA500200) | Bilgisayar

Bu ÜrünLeri de inceLemenizi tavsiye ederim..

Western DigitaL usb 3.0 oLduğu için daha cazip görünüyor fakat diğerinden pahaLı ve veri depoLama kapasitesi daha az.Diğer taraftan usb 3.0 iLe çok hızLı bir şekiLde veri aktarımı yapabiLirsiniz.Yüksek kapasiteLi harddiskLerde veri aktarım hızı çok önemLidir..

ALacağınız harici hdd yi Garanti,usb hızı ve veri aktarım kapasitesi üzerinden değerLendirirseniz en iyi sonuca uLaşabiLirsiniz..

Hepsiburada.com : Codegen Super Slim 640 GB 2.5" Siyah Taşınabilir Disk + XBlack Aluminyum Notebook Soğutucu Hediyeli ! | Bilgisayar

Hepsiburada.com : Seagate FreeAgent GoFlex 500GB 5400RPM 2.5'' Taşınabilir Disk (STAA500200) | Bilgisayar

Bu ÜrünLeri de inceLemenizi tavsiye ederim..

Verdiğiniz seçenekleri de inceleyeceğim ,aslında birazda marka kalitesinden şüpheleniyorum yani hangi markalar daha iyidir aralarında pek fark varmı ? bunlar da benim için önemli aldığım ürünün çabuk bozulmasını istemem tabiki :)

Örneğin verdiğiniz linkteki Codegen 640 gb + notebook soğutucusu da varki bu benim gerçekten işime yarar laptop'ım baya ısınıyor :) ama markadan dolayı aklım karışıyor :S

Marka kalitesi bi yana aslında elektronik işi tam bir şans işi dostum. Aynı üründen iki tane al biri kütür kütür çalışırken diğeri problem çıkartabiliyor. Ama bu zamana kadar pek sıkıntı çıkardığını duymadığım, çıkarsa bile bayiler aracılığı ile kısa zamanda problemi çözen marka WD. WD'den sonra Seagate-Samsung gibi markalara bakabilirsin.

bence uygun bir model. hem taşınması kolay hem ucuz hem de samsung. ilk cıktıgında 280lira civarlarındaydı.

Codegen markasına güvenebiLirsin.Birçok biLgisayar markasının dahiLi harddiskLeri codegen tarafından üretiLiyor..

Kardeş bu soruyu eskiden sorsan sana tereddütsüz seagate derdim ama artık eski kalitesinde ürün çıkaramıyor ve ürünlerde ciddi sorunlar meydana geliyor western disk konusunda baya iyi hansigi dersen kesinlikle western al derim

100 tane seagate den 40 tane arizali disk bulan biri olarak seagate e guvenim sarsildi.
Ayrica 2 adet 1TB hdd(yine seagate) durup dururken arizalandi ve verilerimi kaybettim.

WD tavsiye ederim, Samsung diskliler yine on planda bu aralar, LG tavsiye ederim.

Ama markadan sonra bakacagin kriterler parayi yukseltiyor.

Onbellek, donus hizi, boyut, usb versiyon, ekstra cikislar gibi..

Geri