Skoda Octavia 2010

kursat

New member
Reaction score
0
SKODA OCTAVIA ELEGANCE 1.4 TSI

İlk kez 1996 yılında yollara çıkan Octavia’nın ikinci nesli 2004 yılında tanıtıldı. Geçtiğimiz yıl makyaj operasyonuna tabii tutulan Octavia güncel görünümüne kavuştu. Golf 5 platformu üzerinde yükselen Octavia, Skoda’yı kompakt sınıfta temsil ediyor. Makyaj operasyonu Octavia’nın ön bölümünde yoğunlaşmış. Köşeli bir tasarıma ve farlara kavuşan otomobil makyaj öncesi modelden daha sportif... Kaslı motor kaputu kromajlı klasik Skoda radyatör ızgarasıyla önde son buluyor. Ancak radyatör ızgarasının eski modellere göre dik yerine daha yatay yerleştirilmiş olması otomobilin modern görünümüne katkıda bulunmuş. Yan bölümde makyajın en büyük getirisi aynalara taşınan sinyal lambaları olmuş. Arka bölümde makyajın izlerini fark etmekse güç… Yenilenen stoplar ilk dikkat çeken parça. Ayrıca tamponun alt köşelerine ince reflektörler konumlandırılmış. 4569mm uzunluğa sahip olan Octavia bu rakamla sınıfın en uzun otomobillerinden birisi. Octavia’nın genişliği 1769mm, yüksekliğiyse 1462mm.

İç mekan

Octavia’ nın iç mekanı makyajın ardından daha kaliteli ve modern olmuş. Malzeme kalitesi VW modellerini aratmıyor. İşçilikte de kusur bulmak güç. Orta konsolun en sütündeki havalandırmalar makyajda tek dokunulmamış alan. Müzik sistemi ve klima kumandaları değiştirilmiş. Ayrıca gösterge tablosu da güncellenirken yeni kullanılan dört kollu direksiyon simidi eski modeldekine göre daha sportif tasarlanmış. Otomobilde vites kolunun arkasına konumlandırılan çakmağın ve merkezi kilit butonlarının bu kısmın arkasındaki bardaklıklar dolu olduğun kullanımı sorunlu. Octavia’nın yan yükseltileri spor otomobilleri aratmayan sert dolgulu koltukları kısa yolculuklarda rahatsızlık verse de performanslı kullanımda önde oturanları yerinde tutma konusunda çok başarılı. Octavia’nın 560 litrelik bagaj hacmi çok iyi. Arka koltukların yatırılmasıyla bu hacmi 1350 litreye kadar artırmak mümkün. Ayrıca aracın bagaj kapağının arka camla birlikte açılıyor olması yükleme ve boşaltma işlemlerine büyük kolaylık sağlıyor.

Performans ve sürüş

Skoda Octavia Türkiye’de 1.4 litre ve 1.6 litre benzinli, 2.0 litre hacminde farklı güç çıkışlarına sahip dizel motorlarla satılıyor. Test aracımıza güç veren 1.4 litre hacmindeki turbo destekli TSI motoru VW, Audi ve Seat modellerinden tanıyoruz. Grubun son 10 yıldaki en büyük motor devrimi olan TSI motor 5000d/d’de 122hp güç, 1500-4000d/d arasından 200Nm tork üretiyor. Turbo boşluğu hissedilmeyen motor her devirde canlı karakteriyle dikkat çekiyor. Vites yollarının da kısa olması sebebiyle otomobil performanslı kullanımı teşvik ediyor. Octavia sakin kullanıldığında 100km’de 7 litre civarlarından tüketim ortalamasına sahip. Ancak performanslı kullanıldığında 10 litrelik ortalamaları görmek mümkün.

Aracın orta sertlikteki süspansiyonunun darbe emiş performansı başarılı. Yol tutuş problemi de yaşatmayan Octavia çok zorlandığında önden kayma eğiliminde. ESP sistemi hem önden hem de arkadan kayma durumlarından hızla müdahale ediyor. Octavia 1.4 TSI’ın baz versiyonu 38.290 TL’lik bir fiyat etiketine sahip. Sunduğu özelliklere ve motor teknolojisine göre bu rakam çok makul.

Güvenlik

2004 yılında Euro-NCAP testine katılan Skoda Octavia beş üzerinden dört yıldız almış bir otomobil. Çarpışma neticesinde rijit bir görüntü sergileyen Octavia o dönemde perde hava yastığını tüm modellerinde bulunmadığı için ciddi puan kaybetmişti.

xkpwn7.jpg

293dnq0.jpg

e5kciu.jpg

mme73d.jpg

mhygl2.jpg

11jqk93.jpg

30axcle.jpg

2hwwsp.jpg

16090k6.jpg

iclen4.jpg

Forumda Arattım Ama Bulamadım.Verildiyse Özür Diliyorum...
ALINTIDIR

Off Off ßitiyom Octavialara

Bende Çok Seviyorum Ama Superb Tabiki Daha Güzel :D

Geri