Soner Yalçın Tutuklandı

>ahm@t<

>HayalperesT
Reaction score
0
Gazeteci Soner Yalçın'la birlikte Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Haber Müdürü Barış Terkoğlu da tutuklandı
Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Oda TV internet sitesinin imtiyaz sahibi Soner Yalçın, Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Haber Müdürü Barış Terkoğlu sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.Ergenekon soruşturması kapsamında Pazartesi günü evinde yapılan 12 saatlik aramanın ardından gözaltına alınan Hürriyet Gazetesi yazarı ve Oda TV İmtiyaz Sahibi Soner Yalçın ile Oda TV'nin 3 çalışanı gözaltı sürelerinin dolmasının ardından dün Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz tarafından sabah saatlerinden itibaren ifadesi alınan şüphelilerin sorgulama işlemi gece 24.00'te tamamlandı. Zanlılardan Oda TV'nin editörlerinden Ayhan Bozkurt savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakılırken, Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan tutuklanmaları istemiyle 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Mahkeme sorguları saat 03.00'te tamamlanan Soner Yalçın, Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu ''Ergenekon terör örgütü üyeliği'', ''devletin gizli belgelerini ele geçirmek ve yayınlamak'' ile ''halkı kin ve düşmanlığa tahrik'' suçlarından tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderildi. Gazetecilere mahkeme sorgusu sırasında ev ve ofis aramalarında ele geçirilen, çözümü yapılan dijital verilerin de sorulduğu öğrenildi.

inşallah bir gün gelir de
zaman-yolu yayın grubunun yayınladıkları belge,film ve dökümanlarında hesabını sormaya cesaret edebilen savcılarımız olur :(

kısa bir hikaye ile bu haberi tamamlayalım ahm@t,

zulm gören bir halk varmış vakti zamanında,tek sığındıkları ( o zamanlar demokrasi olmadığı için) din adamlarıymış.Bu halkın her gün üçü-beşi götürülür gelmezmiş.Tabii papazlar dokunan olmayınca seslerini çıkarmazmış.Ama gel zaman,git zaman halkın tamamı gidipte sıra papazlara gelince bir bakmışlar kimse yok yardım edecek.İşte o zaman anlamışlar kendilerine doğum yaptıran bayanın beden organlarını :)

sıra elbet gelecek....

sen uyu memleketin güzel insanı..aksırıncaya,tıksırıncaya kadar uyu....

'Türkiye, basın özgürLüğü açısından Amerika'dan daha çok basın özgürLüğünün oLduğu bir üLkedir'

Bu söze dünden beri bir anLam vermeye çaLışıyorum.Acaba biz Türkiye'de değiL de kamboçya'da mı yaşıyoruz diye =)

Paranoya her tarafı sarmış.. =)

Adım adım.... Allah sonumuzu hayır etsin.

avukatı çıkıp bazı açıkLamaLar yaptı
biLgisayara gönderiLen bir spam sonucunda suç unsuru oLuşturacak dosyaLar bırakıLmış biLgisayara diyordu

Sanırım bir aLbay hakkında da benzer bir durum meydana geLmişti
o subay'ın da teLefonuna hizbuLLahtan bazı isimLer ekLenmişti
üLke o kadar karanLığa gömüLdü ki
aydınLık çok yakındır o vakit

Geri