Sony Vaio kullananların dikkatine!!!

II FUN

New member
Reaction score
0
Sony, kablo döşeme sistemindeki bir sorun nedeniyle dünya genelinde 440 bin adet Vaio modeli dizüstü bilgisayarı geri çağıracak.

2q03ip1.jpg

Sony, Mayıs 2007-Temmuz 2008 arasında üretilen modellerindeki kablo döşeme sistemindeki bir hatanın aşırı ısınmaya sebep olduğu, bu durumun kısa devre ihtimalini artırdığını açıkladı.

ABD'de bir kullanıcının hafif derecede yanık şikayetiyle başvuru yaptığı, ardından 10'u aşkın kullanıcıdan da benzer şikayetler geldiği belirtiliyor. Bu hataya yönelik bir çok ihbar aldıklarını belirten şirket, bilgisayarları geri çağıracaklarını açıkladı.

2006 yılında da, Sony'nin çeşitli bilgisayar markaları için ürettiği 8 milyon pil aşırı ısındıkları gerekçesiyle toplatılmıştı.

Alıntıdır.​
Kaynak:Ntv​

Sony'nin bu kadar çok sayıda dizüstü bilgisayarı geri çağırma nedeni bir üretim hatası sonucu kısa devre ve aşırı ısınma sebebiyle yangın çıkarma riski. Bu hatadan bazı Sony Vaio TZ serisi dizüstü bilgisayarlar etkileniyor: VGN-TZ100, VGN-TZ200, VGN-TZ300 ve VGN-TZ2000. Bu bilgisayarlara sahip olan kullanıcıların ürünleri "derhal" geri iade etmeleri isteniyor.

Geçen sene 10 milyon adet Sony üretimi dizüstü bilgisayar bataryasının yangın riski taşıdığı belirtiliyordu. Bu sefer riski yaratan bataryalar değil, rastgele yerleştirilmiş güç kablolarının bilgisayarın hareketli menteşe vidasının yakınından geçmesi. Bu vida ile kablolardan biri kısa devre olursa felakete davetiye çıkarılabilir.

Sony Sony Vaio TZ ürünleriyle ilgili 15 şikayet almış ve kullanıcılardan birinde hafif yanıklar oluşmuş. Bunun üzerine Sony apar topar dünyadaki tüm Sony Vaio TZ modellerini geri çağırdı. Haber kaynağına göre geri çağırılan ürünlerin sayısı 438,000'i buluyor. Sony bu konuda kullanıcılara destek olacağı çağrısını yapıyor.

Bu şirketin geçen seneden bu yana yaptığı ikinci piyasadan geri çekme operasyonu oluyor. Ürün kalitesi ve tasarım bazında Apple ile yarışan tüketici elektroniği devi yavaş yavaş serbest düşüşe mi geçiyor? Çağrılan dizüstü bilgisayarların piyasa değeri 1700 ila 4000 USD arasında değişiyor. Bu durumda garanti süreçleri ve diğer işlemler firmaya yüz milyonlarca dolara patlayabilir.

kaynak: pclabs

hp aldık 2 sene önce hic aksiyon yoq :p
sony alıp kullanıp geri verseydim keşke verirdim ben mutlaka

Geri