Sorun anakart ve işlemci uyumu.

De_Barkot

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar İntel ile kafama takılan garip bi sorun var. Pentium4 3.2 HT işlemci ile ECS G31T-M7 Uyumlumudur ?
Eski anakart 775 soket Anakartın özellikleri aşağıdaki gibidir :

Yonga Takımı Intel® G31 & ICH7
İşlemci Desteği Intel® Core 2 Quad/Duo, Pentium D işlemciler
Soket Tipi LGA775
Veriyolu Hızı 1333/1066MHz

işlemci desteklerinde celeron X3 lerde yer alıyor. Pentium4 yok ama arkadaşımın birisi uyumludur soket lga775 senin eski kartta öyle dedi. Şüphelendim bende. Yardımcı olursanız sevinirim.

uyumludur hocam yazmıyo olusuna bakma...

775 soketse uyumludur buyuk ihtimal kardeşim.onemli olan soket.eger elindeki ilemci 775 soketse uyumludur.

neise....

işlemciye göre değil yonga setine göre intel sayfasını araştırdım senin işlemci bu bordda çalışmaz ........

http://www.intel.com/cd/products/services/emea/eng/chipsets/364424.htm

ayrıca eski anakarttada çalışmaz bu cpu

nasıl çalıştırdın hayrett.................. bu mucize olmalı................. G31 yonga setli bordlar p4 HT yi desteklemiyor eski borddada çalışmaz yeni alacağın borddada çalışmaz yafff

şu bahsettiğin işlemci pentium D diye geçen işlemcilerden değilmiydi?
çalışır dostum merak etme sen =)

çalışmasa bile knight online oynatır =))
eskileri görmek çok güzel yine bekleriz =)

Ben hep burdayım dostum :)
Şu ara üniversite mezuniyet falandır uğraşıyoruz işte. Knight online öldü wow gidiliyor artık bu hayatta.

Bu arada kafamın karışması bu anakartta g31 yon. takımı kullanılması. İntelin sayfasında arkadaşın dediği gibi g31 ler p4 desteklemiyor. P D ler ve p4 ler farklı bildiğim kadarıyla. Klasmanları ayrı ;)

%99 Çalışır Hiç Kafana Takma Yazmaması Önemli Değil

Geri