toros33
New member
- Reaction score
- 0
üç eşi olan bir adam tek odalı bir evde yaşamaktaymış, evin herşiy bir odadaymış.bir gün eve yatılı misafir gelmiş, neyse yemek sohbet derken uyumak için yatmışlar, fakat tam misafir uyuyacağı zaman, ev sahibinin en küçük eşi:
- hadi bey demiş
adam :
-olur mu misafir var
-o uyumuştur şimdiye,
-belli olmaz, bir bakalım uyumuşmu diye,
-nasıl bakacağız demiş
-sen şimdi kalkacaksın dolaptan su içeceksin bu arada buz dolabının ışığından adama bakacaksın uyumuş mu uyumamışmı diye.
tamam demiş kadın kalkmış, buzdolabını açmış ışığından adama bakarak suyu içmiş ve uyuduğuna kanaat getirmiş ve işi yapmışlar.
az sonra ortanca eşi aynı şekilde hadi bey, adam olurmu misafir var. demiş yine aynı taktikle buz dolabından su içme bahanesi ile yine adama bakmış ortanca karısı, yine uyuduğuna kanaat getirip işi yapmışlar.
biraz sonra en büyük eşi durdurmamış adamcağızı, adam yine onada aynı taktikle dolaptan su içmesini ve dolabın ışığından misafirin uyuyup uyumadığına bakmasını söylemiş, bakmışlarki adam uyuyor yine onlarda işi yapmışlar. sabah olmuş. kahvaltı yapılıyor, ev sahibi misafire sormuş:
-rahat uyudunmu
-evet çok rahattım ama susuz öldüm sabaha kadar demiş
-eee kalkıp içseydin, dolapta vardı
-nasıl içeyim arkadaş dolaptan su içenlerin hepsini sen becerdin demiş.
- hadi bey demiş
adam :
-olur mu misafir var
-o uyumuştur şimdiye,
-belli olmaz, bir bakalım uyumuşmu diye,
-nasıl bakacağız demiş
-sen şimdi kalkacaksın dolaptan su içeceksin bu arada buz dolabının ışığından adama bakacaksın uyumuş mu uyumamışmı diye.
tamam demiş kadın kalkmış, buzdolabını açmış ışığından adama bakarak suyu içmiş ve uyuduğuna kanaat getirmiş ve işi yapmışlar.
az sonra ortanca eşi aynı şekilde hadi bey, adam olurmu misafir var. demiş yine aynı taktikle buz dolabından su içme bahanesi ile yine adama bakmış ortanca karısı, yine uyuduğuna kanaat getirip işi yapmışlar.
biraz sonra en büyük eşi durdurmamış adamcağızı, adam yine onada aynı taktikle dolaptan su içmesini ve dolabın ışığından misafirin uyuyup uyumadığına bakmasını söylemiş, bakmışlarki adam uyuyor yine onlarda işi yapmışlar. sabah olmuş. kahvaltı yapılıyor, ev sahibi misafire sormuş:
-rahat uyudunmu
-evet çok rahattım ama susuz öldüm sabaha kadar demiş
-eee kalkıp içseydin, dolapta vardı
-nasıl içeyim arkadaş dolaptan su içenlerin hepsini sen becerdin demiş.