TÜRKİYENİN E-KİTAP OKUYUCUSU Agebook

TARZEN

PƦαvdαTαƦZéη
Reaction score
0

Arkadaşlar işte, evde, okulda, gezide, denizde, arabada, otobüste, uçakta, vapurda, dağda, taşta, ovada, bayırda, nerede olursanız olun artık kütüphanenizi yanımızda taşımamız mümkün öyleki sınava hazırlanan öğrenci arkadaşlarımız koca koca kitapları taşımak zorunda değiller, deneme sınavlarını bile bu cihaza atıp üzerine işaretleme yapma özelliği ile soru dahi çözebiliniyor. Türkiye kaynaklı EBS TEKNOLOJİ firmasının yürüttüğü Agebook markalı cihazlarla ülkemizde satışa sunulan bu çağın makinalarıyla okumak çok kolaylaşacak. E kitapları kendisinin ortaklaşa yürttüğü yayınhavuzu ile YAYINHAVUZU adresinden aldığınız veya kendinizde var olan pdf, txt, html, doc, epub gibi uzantılı e kitapları bu cihazda okumanız mümkün Vatana millete hayırlı olsun :durdurun

Dünyadaki EPD teknolojisine dayalı e-kitap okuyucu cihazlardaki gelişmeleri aynı anda Türkiye’ye sunan ve bu nedenle Türkiye’nin güncel teknolojiye sahip tek e-kitap okuyucusu olan agebook ile tanışıyorsunuz.
Cebinizdeki kütüphane agebook’un şaşırtıcı teknolojik özellikleri ile sunduğu okuma konforu, size klasik kağıt baskılı analog kitaplardaki okuma zevkini, dijital ortamda yaşatan tek cihazdır.
Kitap okumak hiç bu kadar zevkli, bu kadar kolay ve bu kadar mobil olmamıştı.
TÜRKİYE DAHA KONFORLU, DAHA ÇOK OKUYOR

1. Temel Özellikler
Ekran

* E Ink® "Elektronik Kağıt" Teknolojisi
* 6" Ekran Büyüklüğü
* 800(H) × 600(V) Çözünürlük
* Max. 16-Seviye Gri Tonlama

Elle Yazı Yazabilme

* Var (Kalem ile)

Klavye

* Yok

Medya Format Desteği

* TXT, HTML, PDF, EPUB
* JPG, TIF, BMP, PNG, GIF
* WAV, WMA, MP3

Medya Depolama

* SD Hafıza Kartı

Menü Dili

* Türkçe, İngilizce ve Diğerleri

Güç

* Şarj Edilebilir Lityum-Polimer Batarya
(3.7V, 2350mAh)

* USB Kablo ile Yaklaşık 4 Saatte Şarj
* AC Güç (AC Adaptör) ile Yaklaşık 2 Saatte Şarj

Sistem Gereksinimleri (USB Bağlantısıyla Kitap Verisi İndirmek İçin)

* Windows XP, 2000, Vista, Windows 7 İşletim Sistemi

* 800MHz Celeron işlemci veya Üstü
* Min. 128MB Ram
* Min. 64MB Kullanılabilir Disk Alanı
* USB 1.1 veya Daha Hızlı USB Port

Boyutlar

* Yaklaşık 260 Gram Ağırlık (Kapsız)
* 177 mm x 125 mm x 10 mm (Kapsız)

Isı Dereceleri

* 0 ile 40 Derece ͦC Çalışma Isı Aralığı
* -20 ile 55 Derece ͦC Depolama Isı Aralığı

Sertifikalar

* FCC, CE, Gost, RoHS

Renk

* Siyah

2. Donanım Özellikleri
İşlemci

* Ingenic JZ4750 İşlemci, 360MHz Saat Hızı

Flash

* 512MB FLASH

Ram

* 128MB SDRAM

Ekran

* 6" PVI EPD

Giriş – Çıkış Portları ve Genişleme Yuvaları

* USB Mini B Konnektör
* SD Hafıza Kart Yuvası (32GB'a kadar)
* 3.5” Stereo Ses Çıkış Jakı

Led

* Çalışma Durumu "Yeşil Led"
* Şarj Olma Durumu "Kırmızı Led"

Butonlar

* Güç Aç/Kapa Butonu
* Menu, Back, Tab, PageUp, Ok, PageDown Fonksiyon Tuşları

Güç Tüketimi

* Sayfa Yenilemede [email protected]’tan Az. (Wi-Fi Modülü Yokken).
* Beklemede İken [email protected]’tan Az.
* Tam Dolu Batarya ile 8000 Sayfadan Fazla Sürekli Gösterim.

3. Yazılım Özellikleri
İşletim Sistemi

* Win CE 5.0

Müzik Çalıcı

* WAV, WMA, MP3

Sesli Yazı Okuma (TTS)

* İngilizce (Sadece TXT)

Kaynak: Agebook | E-kitap okuyucuda Türkiye'nin markası

e kitap okumak artık gözümüzü yormaz heral :)

bu tip makinalardan birşeyler okumayı tavsiye etmem ama kısa süreli otobüs gibi yerlerde bilgi sağlaması faydalıdır

Yazı okuma özelliği de olmasa 80$ dan fazla etmez diyeceğim.
Yazılımı para eder ama donanım malesef para edcek bir donanım değil. Windows ce 5.0 kullanan makinlerin raici bu malesef. Ekran monocrom. :)
Pocket Pc için yazılımını satsalar daha mantıklı yani...
Makine iş yapmaz ben bu cihaza 80 TL anca veririm. Oda Türk tazılımı olduğu için.
C.iihazın Türkiyede üretildiğini zannetmiyorum.
Alın size çinden Aynı klasmanda bir cihaz ve fiyatı. Tek eksiği Türkçe sesli okumuyor.

$136.40 a ala bileceğiniz bir cihazın özelliklerini vereyim.
İşletim sistemi Google Android OS 1.6
İşlemci 533MHz
Hafıza 128MB DDR2
Depolama 2GB NAND FLASH, support SDHC TF card up to 16GB
Ekran 8" high-brightness TFT LCD widescreen touch display (800*600 pixel resolution)
Kablosuz ağ 802.11b/g/n Wi-Fi network connection
Mikrofon ve hoperlör (Hoparlör malesef mono)
USB host: var
İvme ölçer VAR (cihazı dik mi yatay mı tuttuğunuzu bilir)

Yazı okuma özelliği de olmasa 80$ dan fazla etmez diyeceğim.
Yazılımı para eder ama donanım malesef para edcek bir donanım değil. Windows ce 5.0 kullanan makinlerin raici bu malesef. Ekran monocrom. :)
Pocket Pc için yazılımını satsalar daha mantıklı yani...
Makine iş yapmaz ben bu cihaza 80 TL anca veririm. Oda Türk tazılımı olduğu için.
C.iihazın Türkiyede üretildiğini zannetmiyorum.
Alın size çinden Aynı klasmanda bir cihaz ve fiyatı. Tek eksiği Türkçe sesli okumuyor.

$136.40 a ala bileceğiniz bir cihazın özelliklerini vereyim.
İşletim sistemi Google Android OS 1.6
İşlemci 533MHz
Hafıza 128MB DDR2
Depolama 2GB NAND FLASH, support SDHC TF card up to 16GB
Ekran 8" high-brightness TFT LCD widescreen touch display (800*600 pixel resolution)
Kablosuz ağ 802.11b/g/n Wi-Fi network connection
Mikrofon ve hoperlör (Hoparlör malesef mono)
USB host: var
İvme ölçer VAR (cihazı dik mi yatay mı tuttuğunuzu bilir)

o bahsettiği de güzel cihazmış ama tabi biz türkiye ye gelen ve hali hazırdaki cihazdan bahsediyoruz dahada gelişir.
ikinci husus bende Türkiyede ürettiklerini zanettmem her ülke kendi patentindeki malları çinde üretir olmuşlar Türkiye de ne sanayi varki üretebilsinler mümkün değil ama ilerde olursa süper olur temennimiz bu yönde

o bahsettiği de güzel cihazmış ama tabi biz türkiye ye gelen ve hali hazırdaki cihazdan bahsediyoruz dahada gelişir.
ikinci husus bende Türkiyede ürettiklerini zanettmem her ülke kendi patentindeki malları çinde üretir olmuşlar Türkiye de ne sanayi varki üretebilsinler mümkün değil ama ilerde olursa süper olur temennimiz bu yönde
Posta ile getirile biliyor.
Cihazı satmaya çalışanların globalleşen dünyadan haberi yok galiba.

OHA diyorum bir de bunu satacaklarını sanıyorlar.
Bu fiyata satmları için zamanda 5 yıl geri gitmeleri lazım.
GPS bile yok cihazda.

:) yani bukadar olur tbi bi alışkınız telefonda bile neredeyse çamaşır yıkamasını bekliyoruz:) kitap okuyucusu bu ne gps i eheh neyse yakında 3G modelleri çıkacak onlarda belki senin bu dediğini entegre ederler kim bilir ama ne yalan söyleyim okumayı çok kolaylaştırıyor sabah akşam elinden düşüresin gelmiyor. ama zamanla fiyatlar aşağı iner belki ama çinde bile fiyatlar bu düzeyde hepsiburada.com da çok dandik lanları var dokunmatik bile değil fiyarı 600 tl görünce şok oldum özellik denen bişe yok dokunmatik bile değil sana link veriyorum bak 850 tl budaha uçuk :D

Hepsiburada.com : Poly Book N-520 E-Kitap Okuyucu + Poly Lingua RO-660 Elektronik Sözlük Hediyeli | Kitap

yanına verdikleri Poli sözlük oldukça iyidir bende eski bir versiyonu vardı tıp mühendislik terimi demiyor hepsini içeriyordu.
Adını ne koyarsak koyalım windows ce 0.5 (eski versiyon) kullanan bir pocket pc bu. Ekranı çok minik değil ama insan o kadar para verice bir şeyler yapmasını bekliyor.
Hepsi buradadaki cihaz iyice komik olmuş o fiyata avuç içi pc alına biliyor. Pocet pc falan değil ha bildiğiniz intel atom işlemcili avuç içi pc si hatta 2000 tl verirseniz vodafon size internetle birlikte cihazı kaktırıyor. :D

yanına verdikleri Poli sözlük oldukça iyidir bende eski bir versiyonu vardı tıp mühendislik terimi demiyor hepsini içeriyordu.
Adını ne koyarsak koyalım windows ce 0.5 (eski versiyon) kullanan bir pocket pc bu. Ekranı çok minik değil ama insan o kadar para verice bir şeyler yapmasını bekliyor.
Hepsi buradadaki cihaz iyice komik olmuş o fiyata avuç içi pc alına biliyor. Pocet pc falan değil ha bildiğiniz intel atom işlemcili avuç içi pc si hatta 2000 tl verirseniz vodafon size internetle birlikte cihazı kaktırıyor. :D

eheh haklısın o fiyata alınabilir avuç içi pc fakat olay gözleri yormadan ve uzun süreli batarya ile okuma olunca bu fiyatlar ortaya çıkıyo amazon deli gibi satıyo bildiğin üzere avrupa ve amerikaya nazaran biraz geriden geliyoruz bakalım memeleketimiz bu okuma aşkını nekadar belli edecek :)

100$ :) o da renkli ekran olursa renkli ekran hatrına :)

..:.. güseL bir aLete benziyor aLacam en sonunda bir tane ama daha yaygınLaşmasını bekLiyorum suan eksıkLerı vaar bu tür aLetLerın ..:..

..:.. güseL bir aLete benziyor aLacam en sonunda bir tane ama daha yaygınLaşmasını bekLiyorum suan eksıkLerı vaar bu tür aLetLerın ..:..

haklısın şimdilik tabi eksikleri var bunlarda her geçen gün gideriliyor çok yakından takip ediyorum ben deneme amaçlı bi tane edindim kullanıyorum. mesela ilerdeki modellerde touch ( parmak hassasiyetli) olan modellerde çıkacak. artı bunlara ek olarak 3G ve wireless eklenecek düşünsenize günlük gazeteniz artık makinadan an be an okunacak:)

Geri