Ben akıl fikir demedim. irfan dedim irfan.yani dini gerçek ve sırlan biliş. Ve akıl dinidir derken kastettiğim şey sizin anladığınız gibi peygamber efendimizin kendi kendine (Allah günaha yazmasın) yazıp çizdiği bir kitaptır demedim. Onu nasıl anladınız anlayabilmiş değilim. oysa sizin yaptığınız nakil dinidir akıl fikir dini değildir gibi düşünmeden, hesaplanmadan söylenmiş ya da anlaşılırlığı şüphe götüren bir söz ile kafaları karıştırmak değildir niyetim.Küfüre girmek hiç değildir. İnsanın aklına yatkın olan her ne varsa dinimizde mevcut anlamında söyledim. Diğer dinlerde olduğu gibi,olmayan şeylerin o dine eklenmesi gibi bir durumun olmamasından bahsettim. Sizin söylediğiniz sözü duyan bir kişi aha,İslam akıl fikir dini değilmiş der. Çünkü siz öyle yazmışsınız. O zaman sözünüzü ciddiyetle algılayan ve içinde kismende olsa şüphe barındıran birini tamamen yanlışa sevk etmiş olma ihtimaliniz yüksek. Söz söylendi mi apaçık olmalı. Heva ve heves arasında kelime kökü olarakda ,af edersiniz anlamı olarak ta pek bi fark var diyemeyiz. Kaldı ki dinimiz bir insanın ihtiyaç duyacağı herşeyi serbest kılmıştır zaten. Nefsin terbiyesi konusunda da insanın yüreğini,aklını tartar. Dünya sınav yeri. tekrar tekrar aynı şeylerden bahsetmek çok da doğru değil ama insan ne kadar namaz kılarsa kılsın,orucunu tutsun,zekatını versin,hacca gitsin ve daha neler neler... Eğer çiğse özü,pişirememişse boş. Günaha girmemişimdir umarım bunu derken,yalnız bir düşünün: Dinimizi pazarlayanlar var. Ve bu pazarlamadan bambaşka hesaplar güden ve apayrı çıkarları olan kimseler var. Din kardeşinin (onlar için önemli olduğunu söylediği için yazıyorum) ,ülkesi işgal edilirken (hemde sınır komşusu-kötü de olsa komşudur),canıma,malına,ırzına,camisine saldırılırken, geceleri uyuyamayan birileri var bu ülkede. neden uyuyamıyormuş bilin bakalım: Çünkü ABD askerlerinin canları tehlikedeymiş. N'oldu hacı bizim din kardeşliğimiz? N'oldu mazluma yardım? Yoksa bir de sen mi vurmak istiyorsun?. işte daha neler neler. Biliyorsunuz bunları. İsrail'in,masonların uşaklığını yapan, onlarla koyun koyuna yatıp kalkan sonrada hoca efendi diye peşinden gittiğiniz insanlara olan körü körüne bağlılığınız; sizi Allah(cc)'den başkasına kulluk yapar kıldı da siz hala farkında değilsiniz. apaçık olan tekşey nedir bilirmisiniz? Kitab-ı mukaddes KURAN-I KERİM. Onunda karanlık yollara sokup milleti de saptırmaya çalışanlar var. ama yazık ki bu "yaşar kaşar" diye yerdiğiniz insanlar değil. bizzat sizsiniz. Biline diye yazıyorum kimseyi hedef almıyorum. Bunu okuyan birileri mutlaka dediğim yanlış yapıyordur. Onlara sadece Allah(cc)'ın gazabının ne denli kötü olduğunun bize bildirildiğini hatırlatmak isterim. Bilmeden yapılan yanlış da bilinçli yapılan yanlış da gerçek müslümanlara, dinimize zarardan başka bir şey getirmez.
Hak yolunda kalın. İyi geceler
Bir şey daha ekleyeyim. "Hiç bir ayeti akıLdan ürememiş nakLediLmiştir tıpkı sünneti gibi" yazmışsınız ne güzel. o zaman farzı ile sünneti arasında size göre bir fark yok.Doğru mu anladım acaba? Merak ettiğim için sordum?