Türk Öğrenciden Büyük Başarı

PirAdam

Ayın Üyesi
Altın Üye
Reaction score
0
KUZEY Almanya'nın Oldenburg kentindeki Oldenburg Üniversitesi Animasyon ve Dizayn bölümü son sınıf öğrencisi Abdulkadir Çoban, Almanya Akademik Değişim Servisi tarafından yılın en başarılı yabancı öğrencisi seçildi.

Almanya'nın en başarılı yabancı öğrencisi seçilmesinin kendisini çok mutlu ettiğini dile getiren 31 yaşındaki Çoban, ?Almanya Akademik Değişim Servisi tarafından en başarılı yabancı öğrenci seçildiğimi hocalarımdan öğrendim. Çok iyi anlaştığım bir profesör bu kuruma beni tavsiye etmiş. Yapılan değerlendirmeler sonrası en başarılı öğrenci seçilmişim. Bu bir Türk olarak beni çok mutlu etti. Böyle bir unvanı almak bence çok önemli? dedi.

Örnek oldu

Almanya Akademik Değişim Servisi tarafından üniversitede düzenlenen bir törenle ödüllendirilen Çoban, gençlerin örnek aldığı isim haline geldi. Başarısını hocalarıyla iyi diyaloga ve çok çalışmaya bağlayan Abdulkadir Çoban, ?Başarılı olmak istiyorsan yanındaki kişilerden daha çok çalışman lazım. Bende bunu yaptım. Şimdiye kadar iki üniversite bitirdim. Bu benim üçüncü üniversitem. Bundan sonra doktoramı tamamlamak istiyorum. Türk öğrencilerine çok çalışmalarını tavsiye ediyorum. Eğitim süresince bana hep destek olan eşime teşekkür ediyorum. Gençlere örnek gösterilmem beni mutlu etti? dedi.

Geri