Türk öğrenciye 'soykırım' cezası

KorsanhabeR

Editör
HH Üyesi
Reaction score
0
17112009103130.jpg

13 yaşındaki Mustafa Doğan, Ermenilere soykırım yapılmadığı fikrinde ısrar edince okuldan uzaklaştırıldı....

Fransız koleji, Mustafa'ya soykırımı araştırması ve kabul etmesi için iki gün süre verdi. Ayrıca ödev yaparken Türk sitelerine bakmaması ve soykırım tanıkları ile görüşmesi istendi. Nancy şehrinde yaşayan Musta-fa'nın tarih öğretmeni, geçen hafta yapılan yazılı sınavda, 1915 olayları ve "Ermeni soykırımı" ile ilgili bir soru sordu. Daha önce bu konuda sınıfta öğretmeni ile tartışan Türk öğrenci, "sinirlenerek", "Soykırım olduysa da hak ettiler" diye yazdı. Zaman gazetesinde yer alan habere göre, Mustafa Doğan, daha önce öğretmeni ile arasında geçen tartışmaya işaret ederek, "Olmadı deseydim sıfır vereceklerdi. Brevet (ortaokul bitirme sınavı) için önemli bir sınavdı." şeklinde konuştu. Bunun üzerine, okul müdür yardımcısı derhal Mustafa'nın babasını arayarak "Çocuğunun Fransız yasaları önünde büyük bir suç işlediğini ve hemen görüşmeleri gerektiğini" bildirdi. Baba Mehmet Doğan, "Ben, soykırımı kabul etmeyenlerin cezalandırılmasını öngören bir yasa duymadım." diye tepki gösterince müdü...

Devami...

Ne diyim. Yalanları içinde kaybolsunlar..Koca bir okul küçük bir cocuğa karşı tavır almış.
Ne kadar da gelişmiş medeni bir ülkeymiş fransa da heberimizde değilmiş.. Ellerinde olsa bunlar Türkiyeyi bir kaşık suda boğmaya kalkarlar. Nasıl olsa her şeyin bir zamanı var..

Geri