Türk profesör Einstein'ı çürüttü

Newwave

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0

11jcfiw.jpg

Türk profesör Einstein'ı çürüttü

Türk bilimadamı Einstein'ın genel görecelik teorisini deney yoluyla çürüttü.

20. Yüzyılın en önemli fizikçisi kabul edilen Albert Einstein’ın "Genel Görecelik Kuramı"na karşı çıkan Okan Üniversitesi’nin öğretim üyesi Prof.Tolga Yarman’ın yeni teorisi deney yoluyla kanıtlandı.

Yarman, bilim dünyasında çığır açacak teorisini, çalışma arkadaşları Prof. Metin Arık ve Prof. Alexander Kholmetskii ile birlikte ilk kez dün Okan Üniversitesi’nde düzenlenen basın toplantısıyla duyurdu. Prof.Yarman, üzerinde 10 yıldır çalıştığıı teorisine göre, duran cisimlerin hangi uzaklıkta olursa olsun birbirleriyle etkileşebildiğini, bu olayın da ışık hızından daha hızlı gerçekleştiğini söyledi.

Einstein’in "Genel Görecelik Kuramı"na göre hiçbir etkileşmenin ışık hızından daha hızlı olamayacağını anlatan Yarman, kendi yaptıkları deneylerde "bağıl manyetik alanın" ışık hızından en az 4 kat daha hızlı yayıldığını bulduklarını anlattı. Yarman’ın tezinin yaptığı deneylerle doğrulandığını söyleyen Belarusya Devlet Üniversitesi’nde Prof. Alexander Kholmetskii, "Deney sonuçlarına göre Yarman’ın öngörüsü Einstein’ın öngörüsüne oranla deneysel bulgular zemininde açık farkla gerçeğe yakın bulundu" diye konuştu.

(Hürriyet)

Kaynak

Türk bu arkadaş her şey beklenir !

helal sana ne diim

yok ya iki günde çürütürler onu, izafiyet bana çok daha mantıklı geliyor ama deney verilerini görmek gerek tabi

Hep diyorum çevreme de bizim insanımız içerisinde ne dehalar , zeki cevherler var ama ortaya
çıkmıyorlar yada gerekli alt yapıyı ilgiyi ve bilim çevrelerinden yeterli desteği bulamıyorlar.

Devletimizin de bilim ve teknolojiye ayırdığı bütçe gelişmiş ülkelerin ayırdığının 20 de 1 ini bulmuyor bile.

Böyle değerli insanların bazılarınıda ne yazık ki ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik yetersizliklerden dolayı dış ülkelere kaptırıyoruz.

Prof Tolga Yarman da buna en güzel örnek olabilecek kişilerden bir tanesi kendisini bu başarısından dolayı tebrik etmek isterim.

1-Emeğine sağlık
2-Profesörümüzü tebrik ediyorum harbi helal olsun
3-bu işten biz zararlı çıktık şimdi ne kadar fizik kitabı varsa baştan yazılır bizde resmen hapı yutarız:D:D:D

yeni buluşlarda TÜRK adını duymak çok sevindirici

daha yeni yeni kendine geliyo bizimkiler :D :D :D

keşke bir de beyin göçü olmak zorunda olmasa. einstein bence son yüzyılın dahisi ama einstein'in bizzat kendisi "her yüzyılın bir dahisi vardır, son yüzyılınki Mustafa Kemal'dir" sözü var ki aklıma gelmişken ekliyeyim dedim =) Atatürk'ün dehası einstein'ı dahi etkilemiş olsa gerek

Böyle yüzümüzü güldüren bizleri sevindiren önemli buluşlara ve gelişimlere imza atan bilim insanlarına önce devlet olarak sonrada sosyal kuruluşlar
vakıflar , dernekler olarak hepimizin sahip çıkması gerekir böyle insanlar gerçekten kolay yetişmiyorlar bir de şu beyin göçünün önüne geçebilsek keşke.

Geri