'Türkan' dizisinin iLk böLümünü beğendiniz mi?

AngeL Of Death

Wishmaster
Reaction score
0

Bir süre önce yitirdiğimiz Prof. Dr. Türkan Saylan’ın yaşamını 1960’lı yıllarda tıp fakültesindeki öğrencilik yıllarından itibaren anLatan dizinin iLk böLümü yayınLandı.Dizide Saylan’ın cüzzam hastalığına karşı verdiği mücadele, idealist yaşamı, hayal kırıklıkları işlenmekte.Yönetmenliğini Türkan Derya’nın üstlendiği projenin senaryosu Ayşe Kulin’in “Tek ve Tek Başına” adlı eserinden yola çıkarak Oya Yüce tarafından kaleme aldı. Yapımcılığını Koliba Film’in üstlendiği dizinin böLümLerinde Saylan’ın gençlik halini Türk tiyatrosunun genç yeteneklerinden Mehmet Ali Alabora’nın eşi Pınar Öğün’ün canlandıracak. Dizide ayrıca Damla Sönmez, Saygın Soysal, Özgürcan Çevik, Nesrin Kazankaya ve Murat Göksu da rol alıyor. Türkan Saylan’ı canlandıracak olan Pınar Öğün heyecanını anlatırken “Beni başrol oynayacak olmamdan çok, canlandırdığım kişinin Türkan Saylan olması heyecanlandırıyor. Sete gelmeden önce ‘Nasıl olacak?’, ‘Yapabilecek miyim?’ diye düşünmekten uykularım kaçtı. Aşırı derecede heyecanlandım” ifadelerini kullanmıştı.

AsLında ben pek dizi izLemem fakat bu dizi çok hoşuma gitti..İzLeyenLer varsa yorumLarda buLunabiLirLer mi?.. =)

Geri