Türkan Saylan yetiştirdi, PKK istihdam etti! Kardelen maskesiyle PKK'ya kalifiye ele

ISHYnum846

New member
Reaction score
0
Türkan Saylan yetiştirdi, PKK istihdam etti!

Kardelen maskesiyle PKK'ya kalifiye eleman iddiası!

resim30935_2.jpg

Kuvva-i Milliye Derneği Başkanı Öztürk, yazdığı bir bildiride ÇYDD'nin Kardelenler Projesi kapsamında PKK'ya kadro yetiştirdiğini ileri sürdü. Aynı iddialar, dernekle yollarını ayıran Ayşe Asuman Özdemir’den de gelmişti.

Ergenekon davasının 342'nci delil klasörüne giren bir belge, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD) uygulamaya koyduğu Kardelenler Projesi'nin PKK'ya kadro yetiştirdiği iddialarını tekrar gündeme getirdi. Prof. Dr. Türkan Saylan'ın başında bulunduğu ÇYDD'yle, PKK'nın siyasallaşmasına destek verdiği gerekçesiyle yollarını ayıran Ayşe Asuman Özdemir, Kardelen Projesi kapsamında yetiştirilen kızların DTP'de bilgisayar başında istihdam edildiklerini iddia etmişti.

22 Temmuz Seçimleri öncesinde yapılan Cumhuriyet Mitingleri’nde kontrolü kaybetmek istemeyen Kuvva-i Milliye Derneği Başkanı Bekir Öztürk tarafından, bir takım tedbirlerin sıralandığı bildiri yayımlanmıştı. Delil klasörünün 119'uncu sayfasında yer alan bildiride mitingler kast edilerek “Daha Genel ve Kucaklayıcı Olması Bakımından Neler Değişmeli” başlığı altında 8 adet öneri ileri sürülüyor.

İşte çok tartışılacak iddia

İlk öneride ÇYDD'nin yürüttüğü Kardelenler Projesi'nin PKK ile ilişkisinin olduğu ileriye sürülmesi dikkatlerden kaçmadı. Türkan Saylan'ın 'Protestan misyonerliği' yaptığını ortaya atan ve bunun MİT raporuyla tespit edildiğini kaydeden Öztürk, belgenin devamında ise tartışmalara yol açacak şu ifadeleri kullandı:

“Dünya Kiliseler Birliği ile başlangıçta Amerikan Board üzerinden daha sonra da direkt ilişki içinde bulunduğu ve Protestan misyonerliği yaptığı bilinen Sağlık Eğitim Vakfı, 20 Nisan 2001 tarihli MİT raporunda Protestan misyonerliği yaptığı belirtilen Saylan'ın başkanlığını yaptığı, Asuman Özdemir'in “Kardelenler Projesi” kapsamında DTP ve onun üzerinden PKK'ya kadro yetiştirdiği, daha sonra da Azınlık Raporu'nun hazırlayıcılarından Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu'nun 2. başkanlığına getirildiği için istifa ettiği ÇYDD, ÇEV gibi şaibeli ve AB'den beslenen dernek vakıf ve diğer her türlü birlik vitrinden kaldırılmalı.”

Osman ASİLTÜRK/İSTANBUL

hala gülerim bu varlığın çocuklarınız bale yapsın namaz kılmasın sözüne
ayrıca burs denilince akla karşılıksız yardım gelir fakat çok "yardımsever" ve "çağdaş" dernekleri faaileyetlerine katılmazsan işlerine ön ayak olmazsan bursu anında kesiyo 600 milyon burs nerde görülmüş yaaa artık insanlar açsın biraz gözünü

Hanfendinin kim ve neci olduğunu merak edenler buraya bakabilirler...

Profesör Türkan Saylan kimdir?

1935'de Kandilli'de doğdu. Kandilli Lisesi'nin bitiren Saylan 1963 yılında İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Saylan'ın iki oğlu ve iki torunu var. Ama son yılında akciğer ve kemik vereminden seri ameliyatlar geçiren Saylan, 2 yıl demir korseyle gezerken dahi neşesini koruyabildi...

Annesinin adı : Lili Mina Raiman - 1936 yılında Leyla ismini alarak ismini değiştirdi. Lili Mİna Raiman ise, Raber Ragman ve Mina Verlig kızı, 1908, Bermingen İngiltere doğumlu ve Katolik Hıristiyan.

BİR KONUŞMASI

- Bu ülkede hristiyanlığı nasıl yayabiliriz. KÜRDİSTAN'ın temellerini nasıl atabiliriz.

- ATATÜRK ismini kullanırsak bunu daha rahat yapabiliriz. Hem para toplar hem destek alırız, kampanyalar düzenler, TÜRKLERDEN topladığımız paralarla, KÜRTLERİ daha bilinçli hale getiririz, cahil insanlarla KÜRDİSTAN'ı kuramayız, Hristiyanlığı bu şekilde daha rahat yaymamız da mümkün.

Son ünlümüz Çydd başkanı Türkan Saylan hanfendi(!) oldu. Bu ülkede birilerinin dini inançlarına saygısızlık yapıp bunu da vatan millet adına yaptıklarını , onunla perdeleyemiyorlarsa "laiklik elden gidiyor" yaygarasını kullandıklarını artık herkes biliyor. Türkan Saylan hem dine hem millete açıkça hakaret içeren laflar söylemiş durumda. Ne diyor Hanımefendi(!)

- Türkler tarihten beri yakan yıkan bir milletmiş.

Cevab hakkı bu milletin bir ferdi olarak bana ve hepimize düşüyor. Türk milleti tarihten beri asil duruşunu bozmamıştır ve hayvanlara bile haklar tanımıştır. Osmanlı'daki kayıtlara bakılabilir. Sizin Prof ünvanınızın bile mesnedi belli değildir.

-Bi öğrenci sıranın üzerinde namaz kılacağına bale yapsın. Çağdaş Türkiye böyle olur. Çağdaşlıkla kendisini yanyana getiren bir zihniyet ancak nbu lafları kusabilirdi ve kustuda. Modern devlet dediğimiz devletlerde her npazar kiliseye giden devlet başkanlarını görmeyen Türkan Saylan acaba nSultanahmet'in sadece turistik bir yer değil aynı zamanda ibadet yapılan bir yer nolduğundan haberi var mı? Sahi kim bu Türkan Saylan ve Çydd.

Hemen cevablayalım.Mit'in nraporlarında misyonerlik faaliyetlerinin Türkiye ayağı. Özellikle Kitab-ı Mukaddes Şirketi(Sadece İncil yayımlar.ilk Türkçe incil 1826 yılında nçevirmişlerdir) ile sıkı ilişkileri var. Aynı zamanda Amerikan Board (Dünyadaki nmisyonerlik faaliyetlerini organize eden Abd merkezli bir vakıf) ile sıkı nilişkiye sahip. Amerikan Board şirketi yaptığı faaliyetleri Türkiye'de SEV n(Sağlık Eğitim Vakfı) ve ÇYDD üzerinden yürütmektedir.

Verdiği reklamlarla ve söylemlerle sürekli halkı kuşkırtmaya çalışan bir ruh haleti var. Başkanlığını Profesör Türkan Saylan'ın yaptığı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği hakkında, Atatürk İlke ve İnkılaplarını kalkan olarak kullanıp, bir çok kişi ve kuruluştan yardım adı altında para topladığı, ilgili bakanlıklardan izin almaksızın yurtdışından yardım aldığı, hiç bir yasal dayanağı olmadan kamuoyuna kendisini sivil toplum kuruluşları birliği olarak tanıtan çeşitli dernek ve vakıflarla işbirliği içerisinde oldukları yönünde yapılan ihbarlar sonucu denetime tabi tutulmuş ve Dernekler Kanunu 62 ve 85/2 maddesine muhalefetten 5 Şubat 2001 tarihinde Maltepe Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu yapılmıştır.

Şimdi de Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin Başkanı ve YÖK üyesi Türkan Saylan? Saylan'ın, eğitimin bütün kesimlerinin temsil edildiği 17. Milli Eğitim Şûrası'ndan oylama sonucunda 4'e karşı 66 oyla "Katsayı adaletsizliğine son verilsin" yönünde karar çıkması karşısındaki tavrı hayli dikkat çekiyor. İçine sindiremediği "Herkes üniversiteye eşit şartlarda girsin" kararının"hazırlanmış bir oylama" şeklinde değerlendiren Türkan Saylan'ın da Hıristiyan kökenli olduğu netleşti.

DEDESİNİN İSMİ RABER RAGMAN

Uzun süredir Hıristiyan kökenli olduğu konuşulan Türkan Saylan'ın Nüfus Kayıt Örneği'ne ulaşıldı. Türkan Saylan'ın Nüfus Kayıt nÖrneği'nde annesinin asıl isminin Lilimina Raiman olduğu görülüyor. Aynı zamanda YÖK üyesi olan Türkan Saylan'ın 1924 İngiltere doğumlu olan annesi Lilimina Raiman, 1936 yılında Leyla ismini almış. İstanbul ili Eminönü ilçesine kayıtlı Türkan Saylan'ın anne tarafından dedesinin ismi Raber Ragman, anneannesinin ismi ise Minaverlig. Türkan Saylan'ın annesi Leyla Hanım'ın din hanesinde "Katolik Hıristiyan" yazıyor.

Bu olayın zaten iyi bi kampanya olmadığını altından mutlaka bişeyler yattığını düşünüyoodum zaten ne zamandan beri!!!!!

O kadar ünlüler çıktı televizyona doğudaki çocukları okutalım falan filan!!!!!

Ne zamandan beri parası olan parasızı düşünmüştü şimdi düşünsün!!!!

Neymiş, Sezen Aksu kamera karşısına geöip nutuk atıyo ve "Doğudaki kızlarımızı okutalım onlarınokumaya, okula ihtiyaçları var yardım edin" diyo. O kadar biliyosan servetinden birazını bağışlasana!!!!!

Türk halkı yardım etmeyi sever, merhametlidir tabi!! Kim bilir kaç kişi yardım etti bunlara iyi bişey yaptığını sanarak!!

Bu zihinlerin Türkiye'deki oyunları bitmez!!!!

Ama unutmasınlar!!!!!! Kurtlar Vadisi'nde de denildiği gibi: "Onlar her zaman gelecekler, biz hep burda olacağız ve onların gidişini seyredeceğiz" !!!!!

Evet bu vakıf aracılığıyla doğuda görev yapan pek çok öğretmenimiz maalesef kullanıldı....

Geri